28 / 04 / 2024

toki konutları tasarım

toki konutları tasarım

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Türkiye'de konut beklentilerinin farklılaştığını belirterek, önümüzdeki dönemde kentlerin geleneklerine uygun farklı tasarımlara ağırlık vereceklerini söyledi.

TOKİ'nin vadettiği konutları tamamlaması mümkün mü? Uzmanlar açıkladı...

TOKİ verilerine göre kısa sürede teslim edilmesi planlanan konut sayısı 25 bin adet. Bu sayı 650 bin konut sözünün sadece yüzde 8'ini oluşturuyor. Peki TOKİ'nin vadettiği konutları tamamlaması mümkün mü? Uzmanlar açıkladı...

Gümüşova'daki TOKİ konutları yerel mimarisi ile dikkat çekiyor!

Düzce Gümüşova'da mahalle konsepti içinde tamamı alt gelirli vatandaşlar için üretilen konutlar az katlı tasarım planı ve yerel mimari unsurlarıyla dikkat çekiyor...

TOKİ'den cami planlama ve tasarım projesine destek!

TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, cami planlama ve tasarımı projesi çalışmalarına TOKİ’nin de katkı sağlayacağını belirtti...

Northland Ankara 2020'li yılların tasarımıyla şekilleniyor!

Ankara Ovacık'ta yükselen Northland Ankara projesi 2020'li yılların tasarımıyla şekilleniyor. Projede konutlar kadar iş yerleri de dikkat çekiyor. 

TOKİ Avcılar ve Başakşehir Kentsel Tasarım Projeleri ihalesi bugün!

TOKİ İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Tahtakale Mahallesi ve Başakşehir İlçesi, Altınşehir Mahallesi Kentsel Tasarım Projelerinin hazırlanması danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Avcılar Kentsel Tasarım Projeleri ihalesi 2. oturumu 31 Ağustos'ta!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul Avcılar Tahtakale Mahallesi ve Başakşehir İlçesi, Altınşehir Mahallesi Kentsel Tasarım Projeleri ihalesinin 2. oturumu 31 Ağustos'ta yapılacak.

TOKİ Avcılar Kentsel Tasarım Projeleri ihalesi bugün!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul Avcılar Tahtakale Mahallesi ve Başakşehir İlçesi, Altınşehir Mahallesi Kentsel Tasarım Projeleri ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Bayburt Merkez kentsel tasarım projesi ihalesi bugün!

TOKİ Bayburt ili Merkez ilçesi Genç Osman Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kentsel tasarım projesi hazırlatılması işi ihalesi bugün saat 11.00'de gerçekleşecek.

TOKİ Bayburt Merkez'de kentsel tasarım projesi hazırlatacak!

TOKİ Bayburt Merkez Genç Osman Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kentsel tasarım projesi hazırlatılması işi ihalesi 10 Kasım 2015 tarihinde saat 11.00'de gerçekleşecek.

Erzican Tercan'da 288 TOKİ konutları sahiplerine kavuştu!

Tercan’da 2012 yılında yapımına başlanan 288 Toki konutları tamamlanarak hak sahiplerine verildi. Vatandaşlar gerekli olan resmi işlemlerin ardından anahtarların firma yetkililerinden aldılar.

Havaalanı Kavşağı-Toki Konutları arasında yol yapım çalışmaları yapılıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı devam eden Havaalanı kavşağı- Toki Konutları arasında yapımı devam eden yol da incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Muğla Belediyesi TOKİ Konutları için su deposu inşa ediyor!

Muğla Belediyesi, daha üst bölgeye yapımına başlanan 500 metreküplük yeni içme suyu deposu ile Toki konutlarında basınçlı su probleminin ortadan kalkmasını ve vatandaşların bireysel abone olmalarını sağlayacak.

İstanbul Tasarım Bienali'nin atölye çalışmaları 27 Mart'ta Beyoğlu'nda!

İstanbul Tasarım Bienali'nin ön etkinlikleri kapsamında, 22 Mart Perşembe günü başlayıp beş gün devam eden Atölye Çalışmaları'nın tüm katılımcılarını bir araya getirecek genel sunumu, 27 Mart Salı günü Beyoğlu Gençlik Merkezi'nde 09.30-17.00 saatleri aras

toki konutları tasarım Haberi

toki konutları tasarım

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, 2002-2015 yılları arasında 649 bin konut üreterek rekora imza attıklarını, bu konutlarda ortalama 3 milyon 300 bin kişinin yaşadığı düşünülürse bazı Avrupa ülkelerinin nüfusundan daha fazla kişiye kaliteli barınma imkanı sağladıklarını kaydetti. TOKİ konutlarının yüzde 85'inin orta ve dar gelirlilere yönelik olduğuna işaret eden Turan, 2015 yılında 50 bin konut inşa edeceklerini, bu konutların yüzde 40'ının kentsel dönüşüm projeleri kaynaklı olarak gerçekleştirileceğini ifade etti. 


"SON DÖNEMDE KONUT TERCİHLERİ DEĞİŞTİ" 


Türkiye'de son dönemde konut tercihlerinin değiştiğini, TOKl'nin de kendisini disipline ederek şehirlerin kültürlerini yansıtan mimari anlayışa uygun projelere yöneldiğini anlatan Turan, şöyle konuştu: "Projelere sadece barınma olarak bakmıyoruz, yaşam alanı olarak da bakıyoruz. 

Geleneklerimizden gelen unsurlar projelerimizde yer alacak. Esnafla vatandaşların bir arada yaşadığı, caddesi,...