02 / 05 / 2024

TOKİ mahalle konseptinde 60 bin konut

TOKİ mahalle konseptinde 60 bin konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), "Yeni Yerleşimler Yenilenen Şehirler" projesi kapsamında, 2016 yılında Gaziantep, Manisa, Şanlıurfa, İstanbul Başakşehir, Çankırı, Hatay, Konya ve Adana'da 60 bin konut üretecek.

Akıllı mahalle ne?

TOKİ'nin 100 bin sosyal konutu ve Kanal İstanbul çevresindeki yeni şehir akıllı mahalle konseptinde inşa edilecek. Peki akıllı mahalle ne?

Kanal İstanbul'un "Çevre Düzeni Planı"nda değişiklik yapıldı!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un her iki yakasında 500 bin nüfusa hitap edecek, mahalle konseptinde, yatay mimarinin hakim olduğu, düşük yoğunluklu konut alanları için yerleşim bölgeleri oluşturulacak

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Dönüşüm Projesi Türkiye’ye örnek olacak!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta yaptığı açıklamada “Mahalle konseptinde ve yatay mimari görünümündeki Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye’ye örnek bir proje olacak” dedi.

Ankara'nın mimarisi değişecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki, Ankara için projelerini açıkladı. Özhaseki, mahalle konseptinde medeniyet yapıları inşa edeceğiz diye konuştu. 

Erdoğan Tok: Kentsel dönüşümün önünü açtık!

Kökçüoğlu ve Unkapanı Mahallelerine yapılan ziyarette mahalle sakinleri ile sohbet eden Başkan Erdoğan Tok, bölge halkının lehine ve yararına emsal kararlarla kentsel dönüşümün önünü açtıklarını söyledi. 

TOKİ'den Elazığ'a 1.365 yeni konut!

Son 4 yıldır mahalle konseptinde konut üretimine ağırlık veren TOKİ, Elazığ Bizmişen Aşağı Holpenek'teki yeni konut alanında bölge sakinlerinin tüm ihtiyaçlarına yanıt verecek yeni bir mahalle kuruyor...

KİPTAŞ Çatalca kuraları çekildi!

KİPTAŞ'ın mahalle konseptinde inşa ettiği "Çatalca Konutlarını"nın hak sahiplerini belirlemek için noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi

TOKİ Bursa Gazeteciler Konutları'nda meslek erbapları bir arada!

Yunuseli TOKİ Bursa Gazeteciler Cemiyeti Konutları mahalle konseptinde hayata geçiriliş bir proje. Projede yaşayan vatandaşlar yeşille iç içe, samimi, konforlu ve keyifli bir yaşam sürüyor…

Rize'ye mahalle konseptinde konutlar lazım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Rize'de dolgu alanındaki yapılaşmaya ilişikin önemli açıklamalar yaptı. 

15 bin konutluk mahalle geliyor!

Emlak Konut tarafından düzelenen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.TOKİ Başkanı Turan, "Mahalle kurgusu ile yaklaşık 15 bin konutun hayata geçmesini planlıyoruz" dedi. 

TOKİ Kayaşehir 1.892 konut projesinde KDV ne kadar?

TOKİ tarafından Kayaşehir'de mahalle konseptinde inşa edilen 1.892 konut projesinde kura çekilişi geçtiğimiz hafta yapıldı. Projede sözleşmeler imzalanmaya başladı. Peki TOKİ Kayaşehir 1.892 konut projesinde KDV ne kadar?

TOKİ Kayaşehir kura sonuçları 5 Ekim!

Daire fiyatlarının 144 bin 755 TL'den başladığı TOKİ Kayaşehir'de mahalle konseptinde 1.892 konut yer alıyor. TOKİ Kayaşehir kura sonuçları 5 Ekim'de açıklanıyor.

TOKİ Kayaşahir 1+1 kura sonuçları 5 Ekim!

Mahalle konseptinde inşa edilen TOKİ Kayaşahir 1+1 kura sonuçları 5 Ekim'de açıklanacak. İşte detaylar

TOKİ mahalle konseptinde 60 bin konut Haberi

TOKİ mahalle konseptinde 60 bin konut

TOKİ, proje kapsamında 2016 yılında "mahalle" konseptine uygun 60 bin konut üretecek


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), "Yeni Yerleşimler Yenilenen Şehirler" projesi kapsamında, 2016 yılında Gaziantep, Manisa, Şanlıurfa, İstanbul Başakşehir, Çankırı, Hatay, Konya ve Adana'da 60 bin konut üretecek. 


TOKİ, proje çerçevesinde şehirlere, kent kimliği ve merkezi unsurlarla sıkı bağları olan, halkın beklentilerine yanıt veren, güçlü fiziki ve sosyal altyapısı bulunan yeni yerleşim alanları kuruyor. 


TOKİ kaynaklarından alınan bilgiye göre, projeleri aşamalı olarak hayata geçirecek olan idare, 2016'da 60 binin üzerinde yeni konut üretecek. "Konut talebi, deprem riski, kentsel dönüşüm ve kentleşme oranı", projenin dört ana unsuru olarak belirlendi. 


Gaziantep'e 50 bin konut 


Projenin ilk adımı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'yle atılıyor. 


Toplam 8,5 milyon metrekare alan üzerine projelendirilen 50 bin...