19 / 05 / 2024

TOKİ modern kent semineri

TOKİ modern kent semineri

Prof. Dr. İsmail Coşkun, Ev ve Şehir Seminerlerinde, modernlik, kent ve kentliliği değerlendirerek, varlık ve kentlilik ilişkisi arasında güçlü bağlar bulunduğunu söyledi

TOKİ Ankara projeleri için start verdi! 1.048 yeni konut geliyor!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan TOKİ, başkent Ankara'da da 2 yeni projede 1.048 konut inşa edecek. İşte merakla beklenen o projeler...

TOKİ'den Mayıs bombası! 9 projede 460 TL taksitle konut fırsatı! 120 ay vadeyle hemen teslim 2+1 ve 3+1'ler!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) başkent Ankara'da 460 TL'den başlayan taksitlerle konut satıyor. İşte TOKİ Ankara projeleri detayları...

TOKİ'den Ankara'ya 657 yeni konut!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan TOKİ, başkent Ankara'da 657 yeni konut inşa edecek. Projelerin ihalesi bugün ve yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Ankara'da 91 bin 594 konutun inşasını tamamladı! 

TOKİ başkent Ankara'da inşasına başladığı 100 bin 87 konutun 91 bin 594'ünü tamamladı. Ayrıca kent genelinde 7 hastane, 191 okul, 59 cami, 5 kütüphane, 7 öğrenci yurdu, 22 spor salonu ve 38 kamu kurumu da inşa edildi. 

Karacabey'deki metruk binalar tek tek yıkılıyor!

Bursa Karacabey Belediyesi ilçede ‘modern kent’ hedefi dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken, ilçe içerisindeki kullanılmayan ve yıkılmak üzere olan metruk binalarla mücadele ediliyor.

TOKİ Taşkent 2. etap kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ Taşkent 2. etap kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projenin kura çekilişi 10 Mayıs'ta yapılacak.

TOKİ Taşkent 2. etap başvuru tarihleri!

TOKİ Taşkent 2. etap başvuru tarihleri haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

İSKİ’den Beykoz’a yeni hizmet binası!

Beykozluların modern kent hizmetlerinden daha hızlı ve daha etkin bir biçimde faydalanabileceği yeni İSKİ Beykoz Şube Müdürlüğü törenle hizmete açıldı.

TOKİ'den Ankara'da 2 kampanya!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara'da 2 yeni kampanyaya başladı. TOKİ, başkent Ankara'da 2 bin 934 yeni konut inşa edecek. İşte TOKİ Ankara 2019 detayları...

Gaziantep Şahinbey kentsel dönüşümle güzelleşiyor!

Şahinbey Belediyesi ilçedeki 9 bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ederken Şahinbey'i de çarpık yapılaşmadan yaşanılabilir modern kent görünümüne kavuşturuyor. 

Uşak Kent Park alanına modern lise yapılacak!

Uşak’a kazandırılan 120 bin metrekarelik Kent Park alanı yenilenmenin anahtarı oldu. Uşak Kent Park alanına modern lise yapılacak. 

Mersin'de özel proje alanları ile modern bir kent inşa edilecek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılında çalışmalarını başlattığı ve 06.02.2018 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediye Meclisince oy birliği ile kabul edilen 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı’yla Mersin'de modern bir kent inşa edilecek.

Yenişehir'e modern kent meydanı yapılıyor!

Yenişehir Belediyesi tarafından ilçeye kent meydanı yapılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

TOKİ modern kent semineri Haberi

TOKİ modern kent semineri

TOKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nın düzenlendiği Ev ve Şehir Seminerlerinin 12’ncisi TOKİ İstanbul Halkalı binasında gerçekleştirildi. Modernleşmenin tarihsel ve günümüz yansımalarını değerlendiren Prof. Dr. İsmail Coşkun, modernleşmeyi '1500’lü yıllarda Batı Avrupa’da ortaya çıkan bir toplumsal süreç ve bunun toplamı’ olarak tarif etti. Bu sürecin baskın unsurunun kentliler olarak tanımlanan burjuvazi sınıfı olduğuna işaret eden Prof. Dr. Coşkun, burjuva sınıfının çıkışını, aristokrasi ile mücadelesini  ve yaşanan dönüşümle şehirlerde oluşan değişimi anlattı.


Modernitenin dönüştürücülüğü


Ortaçağdan Yeniçağ’a geçiş sürecinde; birkaç bin yıllık Çin, Mezopotamya ve Mısır uygarlığında olduğu gibi, Batı’da köklü tarihe sahip şehirlerin olmadığına vurgu yapan Prof. Dr. Coşkun, burjuvazinin ortaya çıkmasıyla Batı şehirlerinin dünyanın üretim merkezine dönüştüğünü söyledi.

Coşkun, burjuvazinin aristokrasiye galip gelmesiyle, şehirlerin birer ticaret ve lojistik merkezine dönüştüğünü söyleyerek, Batı’nın, bu...