28 / 08 / 2024

Toki öğrenci yurt inşaatları

Toki öğrenci yurt inşaatları

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ( TOKİ ) Başkanlığı, öğrencilerin barınma sorunlarına kalıcı çözüm getirilmesi amacıyla sosyal donatı kapsamında başlattığı yurt ve pansiyon inşaatlarına hız verdi.

İBB'nin öğrenci yurt ücretlerine yüzde 50, İspark ücretlerine de yüzde 35 zam yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, yükseköğrenim öğrenci yurtlarında aylık 1300 lira olan ücretin, yüzde 50 artış ile 1950 lira olması kararlaştırıldığı belirtildi. Öte yandan İspark ücretlerine de yüzde 35 oranında zam yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Üniverisite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci yurt arayışına girdi. Tercih sonuçlarına göre İstanbul'a yerleşen adaylar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Peki üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Özel yurtlara resmen zam sınırı geldi! Öğrenciler dikkat! İşte özel yurtlara gelen zam sınırı...

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, özel öğrenci yurt ücretlerine zam sınırlaması getirildi. Buna göre, özel öğrenci yurt ücretlerine yapılacak en yüksek zam oranı belirlendi. İşte o zam oranı...

Öğrenci yurt ücretleri belli oldu! Büyük zam, böylesi görülmedi! İstanbul, Ankara, İzmir yurt ücretleri ne kadar?

Son bir sene içinde ev kira fiyatları yüzde 140'a varan oranda yükselirken özel öğrenci yurt ücretlerine de zam geldi. Yurt ücretleri ne kadar 2022? İstanbul, Ankara ve İzmir yurt ücretleri kaç para oldu? İşte öğrenci yurt ücretleri 4 Ağustos 2022...

Öğrenciler neden ev bulamıyor? 

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla beraber öğrencilerin ev bulma telaşı da başladı. Çok sayıda öğrenci yurt ve ev bulamazken bahçelerde sokaklarda yatmaya başladı. 

TOKİ'nin yurt yapımına öncelik vermesi önerisi TBMM'de!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, TOKİ'nin öğrenci yurtlarına öncelik vermesiyle ilgili kanun teklifini TBMM'ye sundu.

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'ndeki 3 yurt binasını sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Ege Üniversitesi (EÜ) Öğrenci Köyü'ndeki 3 yurt binası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yoğun mesai yapan sağlık çalışanlarına tahsis edildi…

Haseki Sultan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurt Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Haseki Sultan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurt Hizmetleri Limited Şirketi bugün Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Hicret Aşcıoğlu Cansız ve Nimet Buhan ortaklığında kuruldu.

Derviş Baba Öğrenci Yurt İşletmeleri Limited Şirketi kuruldu!

Derviş Baba Öğrenci Yurt İşletmeleri Limited Şirketi bugün Fatih'te 20 bin TL sermaye bedeli ile Yaşar Petek tarafından kuruldu. 

TOKİ'nin yurt dışında yaptığı inşaatlar TBMM'de!

OKİ tarafından yurt dışında yapılan inşaatlar TBMM'de konu oldu. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, TOKİ'nin yurt dışı projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Karabük Soğuksu TOKİ'ye yurt binası yapılıyor!

Karabük merkeze bağlı Soğuksu Mahallesinde TOKİ tarafından yürütülmekte olan Toplu Konut Projesi'nde 1000 kişilik yurt binası inşaatının son aşamasına gelindi.

TOKİ'den 71 bin kişilik 188 yurt ve pansiyon geliyor!

TOKİ Başkanı Turan, 71 bin 274 öğrenci kapasiteli 188 yurt ve pansiyonu projelendirdiklerini, hizmete girecek yeni yurtlarla bu yıl yaklaşık 58 bin 66 öğrencinin güvenli ve konforlu bir ortamda eğitimini sürdürebileceğini söyledi.

Eren Kız Öğrenci Yurt İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eren Kız Öğrenci Yurt İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi, Sinan Eren tarafından 50 bin TL sermaye ile 24 Mayıs'ta Bayrampaşa, Altıntepsi Mahallesi, Akpınar Caddesi'nde kuruldu.

Toki öğrenci yurt inşaatları Haberi

Toki öğrenci yurt inşaatları

TOKİ'nin 57 bin 852 kişi kapasiteli 166 yurt ve pansiyon uygulaması bulunduğuna dikkat çeken TOKİ Başkam M. Ergün Turan, proje ve ihale aşamasında olan toplam 43 yurt ve 13 pansiyon ile birlikte TOKİ'nin yaklaşık 100 bin öğrencinin barınma sorununa çözüm üretmiş olacağına dikkat çekti. Turan inşaatı devam eden, 10 bin 276 kapasiteli 19 yurdun bu yıl hizmete gireceğini söyledi. TOKİ, YURTKUR ile imzaladığı protokoller kapsamında; 23 ilde 16 bin 65 kişi kapasiteli 24 yurt inşaatını tamamladı, 28 ilde 29 yurt inşaatı da devam...