16 / 05 / 2024

toki Şanlıurfa Harran projeleri

toki Şanlıurfa Harran projeleri

Şanlıurfa’nın tarihi ilçesi Harran'da, Harran Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı ortak proje kapsamında sit alanındaki beton yapılar yıkılarak yerine kümbet evler yapılacak.

Şanlıurfa TOKİ sonuçları açıklandı mı? İşte TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye,Harran TOKİ sonuçları!

TOKİ Şanlıurfa kura çekiliş sonuçları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye ve Harran sonuçlarına dair detayları belli oldu mu olmadı mı? İşte detaylar!

Şanlıurfa Harran Otogarı açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafındahayata geçirilen Harran Otogar'ının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Şanlıurfa Harran Şehir Otogarı açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Harran Şehir Otogarı büyük açılışa hazırlanıyor.

Şanlıurfa Harran'da arazi kavgası! 1 ölü!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde dün öğle saatlerinde arazi kavgası yaşandı. Kavgada Mehmet Ç., C.K.'nın silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetti...

2018 Şanlıurfa Harran'ın yatırım yılı olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran’da hayata geçirilen kültür merkezi, otogar, semt pazarı ve otopark projelerinde incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa Harran'daki cami inşaatı mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa Harran Tuzluca Mahallesi'nde üç yıldır devam eden cami inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şanlıurfa Harran imar onayı bekliyor!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinin imar planı Anıtlar Kurulu onayını bekliyor. Bölgede TOKİ projeleri be modern konutlar için yer açılmış olacak.

Şanlıurfa Harran'ın altyapısı yenileniyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Harran ilçesinde başladığı alt yapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Şanlıurfa Harran prestij caddeye kavuştu!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran'daki alt ve üst yapı çalışmalarının ardından prestij caddesi kapsamındaki güzergahlarda asfaltlama işlemini tamamladı.

Şanlıurfa Harran'da altyapı çalışmaları başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Harran'da sur içindeki altyapı çalışmalarını arkeologlar nezaretinde sürdürüyor. Ekipler, alanda iş makinesi kullanmadan tamamen insan gücü ile çalışmalarına devam ediyor.

Şanlıurfa Harran'daki kamuya ait taşınmazlar TBMM gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde imar uygulaması ve satışı yapılan kamuya ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şanlıurfa Harran'a otogar ve spor kompleksi müjdesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi , "Harran için otogar, spor kompleksi, semt sahaları ve sur içi aydınlatmaları çalışmaları için yakında sahaya ineceğiz." dedi.

Şanlıurfa Harran'ın çehresi değişiyor!

İmam Bakır Türbesi ve Camisinin çevresinde çevre düzenlemesi ve parke çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ilçe genelinde yapmış olduğu 100 bin metrekare parke yol yapımı ile Harran'ın çehresini değiştiriyor.

toki Şanlıurfa Harran projeleri Haberi

toki Şanlıurfa Harran projeleri

Konik kubbeli evleri ve farklı mimarisiyle bilinen Harran, her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Tarihi ilçenin büyük bölümü sit alanı içerisinde yer alıyor.


Harran Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sit alanlarının beton yapılardan temizlenmesi için ortak proje hazırladı. Bu kapsamda sit alanı dışına yapılacak toplu konutla kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi hedefleniyor. Tarihi alandaki 13 beton yapıyı yıkan belediye bunların yerine topraktan kümbet ev yapacak.


Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Harran'ın birinci derece sit alanı içerisinde yer aldığını, ilçedeki 6 mahalleden 4'ünün ise imar dışı olduğunu söyledi.


Kaçak yapılarla ilgili yasal sürecin devam ettiğini anlatan Başkan Özyavuz, “Şu ana kadar sahipleriyle anlaştığımız 13 binayı yıktık ve molozlarını da temizledik. Diğer 100 beton yapıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. TOKİ'nin yapacağı binaların...