17 / 05 / 2024

Toki Şeffaflık yasası

Toki Şeffaflık yasası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOKİ ve Özelleştirme idaresi gibi kamu idareleri plan değişikliği yaparsa, arsa kamuya ait ise değer artışından belediyelere pay verilmeyecek.

Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi 2018 raporu açıklandı!

JLL, 'Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi 2018’ raporunu açıkladı. Rapora göre, gayrimenkulde dünyanın en şeffaf ülkesi İngiltere olurken, Türkiye 41. sırada yer aldı.

10 soruda Yeni Emlakçılık Yasası!

Yeni Emlakçılık Yasası olarak bilinen "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı"nın yürürlüğe girmesi ile neler değişecek? İşte 10 soruda Yeni Emlakçılık Yasası..

Yeni emlakçılık yasası!

Yeni Emlakçılık Yasası olan "Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik taslağı" yayınlandı. Yönetmelik ile emlakçı komisyon bedeli sınırlandırılıyor..

Zekayi Akyürek: Emlakçılık Yasası Eylül'de hazır!

Bursa İnegöl Emlakçılar Odası Başkanı Zekayi Akyürek bazı açıklamalarda bulunarak, Emlakçılık Yasası ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, yasanın yüzde 90 ihtimalle Eylül ayına kadar hayata geçirileceğini ifade etti.

Türkiye'de emlakçılık yasasına ihtiyaç duyuluyor!

İsmail Cem Eryılmaz tarafından verilen iftar yemeğinde konuşan Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Türkiye’nin yeni bir emlakçılık yasasına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

TOKi Bolu Kıbrıscık'taki 2 adet dairenin başvuruları bugün başladı!

TOKi Bolu Kıbrıscık projesindeki 2 adet dairenin başvuruları bugün başladı. Bolu Kıbrıscık 80 Konut Projesi kapsamında 2 adet B1 tipi teslime hazır stok konut 21 Mart-30 Haziran 2016 tarihleri arasında ek satış ve koşullarda açık satışa sunuluyor.

Emlakçılık Yasası kayıp-kaçağın önüne geçecek!

Gayrimenkul danışmanlığı mesleğine belli standartlar koyacak Emlakçılık Yasası’nın bu yıl çıkması bekleniyor. Tasarı yasalaşırsa, yıllık ortalama 300 milyar dolara yakın gayrimenkul satışının yapıldığı sektöre düzen getirecek.

Şeffaflık Paketi ile imar rantı!

“Şeffaflık Paketi”ni Başbakan Ahmet Davutoğlu 14 Ocak tarihinde kamuoyu ile paylaşmış, 19 Ocak tarihinde ise Başkan Türel, düzenlediği basın toplantısında aynı konuyu anlatmıştı.

TOKİ Kastamonu Küre kura sonuçları!

TOKİ Kastamonu Küre kura sonuçları henüz açıklanmadı. Toplamda 106 adet dairenin satışa sunulduğu projede tamamı 2+1 olarak tasarlanan daireler için hak sahipleri belirlendi.

TOKİ Kastamonu Küre konut kurası ne zaman çekilecek?

Toplamda 106 adet dairenin satışa sunulacağı TOKİ Kastamonu Küre kura çekimi Küre Belediyesi'nin Toplantı Salonu’nda yapılacak. Peki TOKİ Kastamonu Küre konut kurası ne zaman çekilecek?

TOKİ Kastamonu Küre kura çekimi nerede?

Başvuru süreci sona eren TOKİ Kastamonu Küre'de 2 oda 1 salon şeklinde dizayn edilen daireler kura yöntemiyle satışa çıkıyor. Peki TOKİ Kastamonu Küre kura çekimi nerede yapılacak?

TOKİ Karabük Safranbolu başvuru koşulları!

TOKİ Karabük Safranbolu'da başvuru işlemleri T. Halk Bankası A.Ş tarafından kabul ediliyor. Projede 75,11 metrekarelik 2+1 daire bulunuyor. İşte TOKİ Karabük Safranbolu başvuru koşulları...

TOKİ Karabük Safranbolu başvuruları yarın başlayacak!

TOKİ Karabük Safranbolu başvuruları yarın başlayacak. Dairelerin 2 oda 1 salon olarak dizayn edildiği projede 10 bin 184 TL peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

Toki Şeffaflık yasası Haberi

Toki Şeffaflık yasası

Plan değişikliği yapılan arsa kamuya ait değil ise değer artışından belediyelere yüzde 50 pay verilecek. 

Belediyelerce kamu alanları ile ilgili olarak plan değişikliği yapılması halinde belediyeye pay verilmeyecek. 

Kamu taşınmazlarının satışı sonrasında 10 yıl plan değişikliği...