08 / 05 / 2024

toki sorunları

toki sorunları

Ayhan Bilgen'in Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması üzere ilettiği soru önergesinde TOKİ binalarında yaşanan sorunlar ve eleştirileri ele aldı. İşte o sorunlar..

CHP'li Aşkın Genç TOKİ sorunlarını meclis gündemine taşıdı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları seslerini duyurmaya çalışırken, CHP Milletvekili Aşkın Genç de TOKİ'nin '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi'nde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. 

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

İzmir'de depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarındaki sorunlar meclis gündeminde!

İzmir'de TOKİ tarafından depremzedeler için yapılan binalarda ortaya çıkan sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Mersin'de TOKİ satışında yaşanan sorunlar mecliste!

Mersin'de TOKİ tarafından yapılan konutların satışında yaşanan sorunlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sıdalı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivritepe TOKİ Konutları sakinlerinin sorunları TBMM'de!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan Sivritepe TOKİ Konutları sakinlerinin sorunları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ binalarına ilişkin sorunlar mecliste!

Ayhan Bilgen'in Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması üzere ilettiği soru önergesinde TOKİ binalarında yaşanan sorunlar ve eleştirileri ele aldı. İşte o sorunlar..

TOKİ konut sektörünün sorunlarını masaya yatırdı!

“Konut Üretiminde Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Ankara Bilkent’teki merkezinde TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’ın da katıldığı istişare toplantısı ile ele alındı.

TOKİ Bingöl Konutları'ndaki sorunlar giderildi!

Bingöl 1. ve 2. Etap site yönetimi vekaletini alan Sait Bayırkan ve TOKİ tarafından gönderilen hakem heyetine yaşanan sorunlar hakkında açıklama yaptı. Kentsel dönüşümde müteahhit firma 1 yıl boyunca her türlü eksiği yapacak.

Kırıkkale'de 3 ilçenin TOKİ sorunları giderilecek!

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Yahşihan, Yenişehir ve Yenimahalle'de yaptırılan konutlarda oturan mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Konya Huğlu'nun TOKİ sorunları çözülecek!

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Huğlu mahallesini ziyaret etti. Özaltun, "Huğlu'nun öncelikli sorunları arasında yer alan TOKİ, Küçük Sanayi Sitesi ve diğer konuların yakın takipçisiyiz" diye konuştu.

Gaziantep'te inşaat sektöründeki sorunlar rapor haline getirildi!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), inşaat sektöründe yaşanılan sorunları masaya yatırdı. İnşaat ve yapı sektöründeki sorunlar ve çözüm önerileri rapor haline getirilerek, belediye başkan adaylarına sunulacak...

Muğla Belediyesi TOKİ Konutları için su deposu inşa ediyor!

Muğla Belediyesi, daha üst bölgeye yapımına başlanan 500 metreküplük yeni içme suyu deposu ile Toki konutlarında basınçlı su probleminin ortadan kalkmasını ve vatandaşların bireysel abone olmalarını sağlayacak.

Mustafa Palancıoğlu: Yenidoğan Mahallesi imar sorunlarını çözeceğiz!

Talaş Yenidoğan Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda AK Parti Talaş Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa Palancıoğlu, yaşanan imar mesken sorunlarını çözerek, Talas'ta iş yapmak isteyen müteahhitlere belli kriterler getireceklerini duyurdu.

toki sorunları Haberi

toki sorunları


Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, TOKİ binalarına ilişkin sorunları meclise taşıdı. Ayhan Bilgen'in Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması üzere ilettiği soru önergesinde TOKİ binalarında yaşanan sorunlar ve eleştirileri ele aldı.


Bilgen, "Herkes temel insani gereksinimlerini karşılayabilecek, insan haysiyetine yakılır biçimde konut ve barınma hakkına sahiptir. Bu hak çerçevesinde devletin şehirlerde ve diğer yerleşim birimlerinde tarihi ve kültürel nitelikleri ile çevre değerlerini de esas alan bir plan çerçevesinde gerekli tedbirleri alması beklenmektedir. 


Ancak bu anlamda tedbir alması gereken kurumlardan birisi olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ); binaların malzemeleri, afetlerde çok kolay zarar görmeleri, yaşam alanlarının sıkışmışlığı, fiyatları vb durumlardan dolayı sürekli eleştirilmiştir. Biz de bu konuyla ilgili seçim bölgemiz olan Kars'taki TOKİ binalarından ev alan yurttaşlarımızdan oldukça yoğun şikayetler almaktayız." dedi.


Kars Milletvekili Ayhan...