24 / 07 / 2024

toki su yapı kalıntıları

toki su yapı kalıntıları

İnsanoğlu su ihtiyacını karşılamak için binlerce yıl öncesinden bugüne su kaynaklarını artırmak amacıyla türlü yapılar inşa etti. Bu da, su çevresinde zamanla birçok medeniyet oluşmasını sağladı.

GSM şirketleri için çok konuşulacak kararname yayımlandı: Borcu silen vergiyi az ödeyecek!

Elektronik haberleşme ve su yapıları denetim hizmetleri ile ilgili tedbirleri içeren 140 sayılı OHAL Kararnamesi yayımlandı. Kararname kapsamında, GSM şirketleri, depremzedelerin borçlarını silmeleri ve OHAL süresince oluşan borçlardan feragat etmeleri durumunda, bu tutarları vergiden düşebilecek.

Isparta Atabey'de TOKİ projesi yapılması talebi TBMM'de!

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy köyüne TOKİ projesi yapılması talebine ilişkin soru önergesi verdi. 

Fikret Şahin'den 'TOKİ yurt yapımına öncelik versin' önerisi!

Üniversitelerin açılmasına günler kala Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün (KYGM) yetersiz yurt sayısı, yüksek konut kiraları ve özel yurtların fahiş fiyatlarıyla karşılaşan kalan öğrenciler, barınma problemi yaşıyor.

Çeşme'de toplu konut talebi arttı!

İzmir'i derin yaralayan deprem sonrasında Çeşme'de toplu konut talebinde ciddi artış oldu.  Ar-Su Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aktaş, yeni bir alan üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Isparta Eğirdir'de tarım alanında TOKİ konutları yapılacağı iddiası mecliste!

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tasarrufundaki tarım alanında TOKİ tarafından toplu konut yapılacağı iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Erciş Ulupamir Mahallesi'ne 201 TOKİ konutu yapılacak!

Van Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, TOKİ tarafından Ulupamir Mahallesi'nde 201 konut yapılacağını açıkladı.

Asianexport İnşaat Yapı Ve Altyapı Malzemeleri Su Arıtma Sistemleri İthalat İhracat San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Asianexport İnşaat Yapı Ve Altyapı Malzemeleri Su Arıtma Sistemleri İthalat İhracat San.Ve Tic.Ltd.Şti bugün Güngören'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Charyberdı Ahmedov tarafından kuruldu. 

Bilinçli yapılan su yalıtımı depremde hayat kurtarır!

ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Ceylin Akdemir, “Yapıya sızan su, binaların taşıyıcı sistemlerini korozyona uğratır ve binanın yük taşıma kapasitesini ciddi bir oranda azaltır. Bu durum ise maalesef olası bir depremde binaların yıkılmasına neden olur.” dedi.

TOKİ Dinar Suçıkan kura çekilişi 12 Şubat'ta!

Son başvuru tarihinin bugün olarak belirlendiği TOKİ Dinar Suçıkan projesinin kura çekilişi 12 Şubat'ta yapılacak.

Locca Beykent fiyat listesi 2018!

Su Yapı Gayrimenkul imzası ile yükselen Locca Beykent projesinde kalan son 20 daire için satışlar devam ediyor..

Su Konut Yapı Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Su Konut Yapı Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ufuk kahraman, Hatica Kahraman ve Hülya Ergen ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu

TOKİ Sivas Suşehri Konutları'nın ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Sivas, Suşehri İlçesi'nde hayata geçirilecek olan 460 konutun ihalesi yapıldı.

TOKİ Sivas Suşehri 2. Etap 460 konut ihalesi 17 Ağustos'ta!

TOKİ Sivas İli Suşehri İlçesi 2. Etap 460 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 17 Ağustos'ta yapılacak.

toki su yapı kalıntıları Haberi

toki su yapı kalıntıları

Su, en başta gelen ihtiyacımız. Bu yüzden şehirler su kaynakları yakınına kurulurken, su ihtiyacının giderilmesi için de türlü yapılar inşa edilmiş. Suyun serüveni içinde çok farklı su yapıları yer almış. Bunlar arasında aşağıda verilen bazı örnekler sayılabilir: Suyun alınması (derleme yapısı, kuyu), suyun iletilmesi (açık kanal, galeri, büz) biriktirilmesi (hazne, sarnıç, bent), yükseltilmesi (su çarkları), basınç kırılması ve dengelenmesi (maslak ve su terazileri), su dağıtılması (büz), uzaklaştırılması (galeri), akarsu ve liman koruma ve iyileştirme yapıları (sedde, iskele), yer kazanma yapıları (suyun üzerini kapayan yapılar), akarsu çevirme yapıları, sanat yapıları (ters sifon, su köprüsü, menfez).


Anadolu’da yukarıda belirtilen her çeşit yapıya yüzlerce örnek var. Bu örneklerin Batı ve Güney Anadolu’ya daha sıklıkla yayıldığı söylenebilir. Orta Anadolu’da M.Ö. ikinci binyıldan Hitit döneminden...