04 / 05 / 2024

toki tazminat davası

toki tazminat davası

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) hesaplarının ele alındığı TBMM KİT Komisyonu'nda, kurumun günde 56 bin lira tazminat ödediği ortaya çıktı. TOKİ tarafından 8 yılda ödenen tazminat 145 milyon liraya ulaştı.

TOKİ tazminat ödedi!

TOKİ, konutları zamanında teslim edemeyince dava açan binlerce vatandaşa milyonlarca lira tazminat ödedi. Sayıştay'ın TOKİ için hazırladığı 2014 yılı denetim raporunda projeleri zamanında teslim etmemesi nedeniyle açılan davalar sıralandı.

Son kararla birlikte kıdem tazminatında değişiklik yapıldı: Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Karşıyaka 2. İş Mahkemesi, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir kıdem tazminatı kararına imza attı. Mahkeme, Kovid-19 salgını sırasında ücretsiz izinde olan çalışanın işe iade davasını değerlendirerek ücretsiz izin süresinin kıdem tazminatı hesaplamalarına katılması gerektiğini belirtti.

Ev sahipleri de kiracılar da gözünü dört açsın! Faizle tazminat davası açılabilir! Takibi elden bırakmayın!

Kahramanmaraş depremi on ili birden etkiledi ve büyük yıkımlar meydana geldi. Bu noktadan sonra binalarınızın sağlam olup olmadığını öğrenmek sizin elinizde! İşte detaylar!

Depremzedelere son dakika uyarısı! Tazminat davası açabilirsiniz! Hemen haklarınıza bakın!

Avukat Cem Murat Sofuoğlu, enkazların kaldırılmaya başlandığına dikkat çekti ve "Mahkemeye başvurup yıkılmış binalardan örnekler aldırın. Çünkü o kusurlu binalar yıktırılacak ve numuneler, deliller ortadan kaybolacak" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Kiracı ev sahibine tazminat davası açabilir mi?

Kiracılar ve ev sahiplerinin merak ettiği birtakım hususlar bulunmaktadır. Bu hususlarda genellikle olumsuz durumlarda ortaya çıkan dava süreçlerini kapsamaktadır. İşte o detaylar!

Fikren İnan'dan, CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi'ye 1 milyon TL'lik tazminat davası!

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi'ye 1 milyon TL'lik tazminat davası açtı. İşte detaylar...

Kiracı ve ev sahipleri bunları bilmeli! Kiracı ev sahibine tazminat davası açabilir mi? Hemen bakın!

Kiracı ve ev sahipleri hangi durumlarda dava açabilir, ev sahibi ve kiracıların hakları nelerdir? İşte merak edilenler!

Ecrimisil davası için ihtar şart mı?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmamasına rağmen işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, ecrimisil davası açılabilmesi için ihtar çekme şartı var mı? İşte ecrimisil davasına dair tüm detaylar...

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmadan işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte, ecrimisil davası dilekçe örneği 2022!

Ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır?

Ecrimisil, bir malın izin dışı kullanılması işlemidir. Ecrimisil, haksız işgal tazminatı olarak da tanımlanabiliyor. Peki, ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Naci Görür'den son dakika açıklaması: Vatandaşlar tazminat davası açabilirler!

İstanbul İl Afet ve Risk Azaltma Planı'yla ilgili önemli açıklamalar yapan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ilk kez resmi bir planda devlet kurumlarına görev verildiğini söyleyerek, vatandaşların tazminat davası açabileceğini dile getirdi.

Ev sahibine dava açan Defne Samyeli kazandığı tazminattan vazgeçti!

Ev sahibi Yusuf Araz'a tazminat davası açan Defne Samyeli, kazandığı tazminattan vazgeçti...

toki tazminat davası Haberi

toki tazminat davası

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 8 yılda ödenen tazminat 145 milyon lirayı buldu. TOKİ'ye açılan 26 bin 412 tazminat davasından, 22 bin 707'si TOKİ aleyhine sonuçlandı.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, TOKİ'nin hesaplarının ele alındığı TBMM KİT Komisyonu'nda, kurumun günde 56 bin lira tazminat ödediği ortaya çıktı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, düzenlenen toplantıda, projelerde yaşanan gecikmeler nedeniyle TOKİ'nin ödediği tazminatları gündeme taşıdı. Yavuzyılmaz, "Açılan tazminat davaları toplamı 26 bin 412 adet. Lehte bitenler 996, aleyhte bitenler ise 22 bin 707 oldu. TOKİ 2010 yılından itibaren 144,7 milyon TL tazminat ödemiş. Yani günde, 56 bin lira. Bu inanılmaz bir durum" diye konuştu.

TOKİ Başkan Yardımcısı Sami Er ise tazminat davalarının sayısının son yıllarda düştüğünü savunarak, "2010 yılında 10 bin 119, 2012'de...