24 / 05 / 2024

toki torunlar davası

toki torunlar davası

6 Eylül 2014 tarihinde Torunlar Center'daki 10 işçinin yaşamını yitirdiği olayda gelişmeler yaşanıyor. TOKİ yetkilileri ilk defa hakim karşısına çıktı.

Torunlar'ın asansör davasında yeni gelişme!

İstanbul Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014'te eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edilen Torunlar İnşaat’a ait rezidans inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciası davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Torunlar asansör davasında son durum!

6 Eylül 2014 tarihinde Torunlar Center'daki 10 işçinin yaşamını yitirdiği olayda gelişmeler yaşanıyor. TOKİ yetkilileri ilk defa hakim karşısına çıktı.

Torunlar AVM'deki 10 işçinin ölümü için TOKİ'ye soruşturma açılacak!

Torunlar AVM'deki 10 ölüm için TOKİ'cilere soruşturma izni çıktı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin kararında TOKİ, Torunlar AVM'nin tapuyu geç verip denetimden muaf tutmakla suçlandı.

Torunlar GYO'nun davası 22 Ocak 2016'ya ertelenedi!

Torunlar Center'da 10 işçinin can verdiği asansör kazası sonrası açılan davanın 6. duruşmasında 12'si Torunlar GYO firmasında görevli 25 sanığın tutuksuz yargılanmasına devam kararı verildi.

Torun Center asansör davasında son durum!

Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadı'nın arsasına Torunlar GYO tarafından yapılan inşaatın 32. katından yere çakılan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazası davasında tutuklu sanık kalmadı.

Torunlar davasında reddi hakim talebi!

Torun Center'da yaşanan iş cinayetinde yaşamını yitiren işçilerden Hıdır Ali Genç'in ailesi, mahkeme heyetinin hiçbir gerekçe ileri sürülmeden değiştirilmesinin ardından yeni atanan hakim için reddi hakim talebinde bulundu.

Torunlar asansör kazası davası sürüyor!

Torunlar Center'da 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasına dair hukuki süreç henüz tamamlanmadı. Şantiye alanında ise inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Torunlar GYO'ya asansör kazası için tazminat davası!

TORUN Center rezidans inşaatında meydana gelen asansör faciasında ölen 10 işçiden biri olan Hıdır Ali Genç' in yakınları, İstanbul 10. İş Mahkemesinde tazminat davası açtı...

Torunlar'a 1,5 milyon TL'lik tazminat davası!

İstanbul Mecidiyeköy’deki Torunlar GYO’ya ait rezidans inşaatında, içinde bulunduğu asansörün 15. kattan çakılması üzerine dokuz arkadaşı ile birlikte hayatını kaybeden Hıdır Ali Genç’in ailesi, dört şirket hakkında 1,5 milyon TL'lik tazminat davası açtı.

Çeşme TOKİ projesinde yürütme durduruldu!

İZMİR 3. idare Mahkemesi, Mimarlar Odası 'nın açmış olduğu iptal davasında, Toki'nin Çeşme Reisdere' de yapacağı yoğun yapılaşma içeren imar planlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Torunlar'a 300 bin TL'lik tazminat davası!

Mecidiyeköy’deKi Torunlar İnşaat'ta 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasında ölen işçilerden Murat Usta’nın 13 günlük kızı Eslem Gizem için 300 bin TL’lik tazminat istendi...

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Ölen işçinin ailesinden Torunlar'a rekor tazminat davası!

Şişli'deki Torun Center inşaatında meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden 10 işçiden biri olan Murat Usta'nın ailesi, Torunlar ve Nur Yapı şirketleri aleyhine 820 bin liralık tazminat davası açtı

toki torunlar davası Haberi

toki torunlar davası

İstanbul Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikası ve Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu alana kurulan Torunlar Center'da 6 Eylül 2014'te meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybettiği iş cinayetinde, TOKİ yetkilileri ilk defa hakim karşısına çıktı.


Sanıklardan TOKİ Uygulama Başkanı Niyazi Özdemir Özdemir, işçilerin 24 saat çalışmasına ilişkin kendilerinin bir talebinin olmadığını, ilgili kurumlar, Şişli Belediyesi görüşü ve İstanbul Valiliği tarafından bu iznin verildiğini söyledi.


TOKİ'de uzman inşaat mühendisi olarak çalışan sanık Temel Emrah Bıyıkoğlu da inşaatı durdurduğunu söyledi. Israrlı sorular karşısında durdurmadığını kabul etti. Davanın sanıklarından Ali Şeydi Karaoğlu'nun avukatları da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Torunlar ana davası ile fiilî ve hukukî irtibat bulunduğunu ifade ederek, dosyanın ana dava ile birleştirilmesini talep etti. Duruşma, 22 Haziran'a...