24 / 07 / 2024

tokinin feshettiği projeler

tokinin feshettiği projeler

Projesiz ihale yetkisi alan TOKİ, ihale bittikten sonra projenin doğalgaz dağıtım hattı ve fay üzerinde olduğu anlaşılınca sözleşmeleri feshetti ve müteahhit firmalara 1.7 milyon lira ödemek zorunda kaldı...

TOKİ'den evi olmayanlara resmen Mayıs 2024 müjdesi! 9 kampanyada tam 2 bin 369 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bu yılın Mayıs ayı içerisinde 2 bin 369 yeni konutun ihalesini gerçekleştirecek. TOKİ'nin hayata geçireceği projeler Şırnak, Karabük, Ankara, Kayseri, Zonguldak, Çankırı, Şanlıurfa'da yükselecek.

Eşbah İnovasyon Vadisi 2024'te teslim! Yeni proje!

Eşbah Yapı'nın yeni projesi İnovasyon Vadisi, 2024 yılında sahiplerine teslim edilecek. Satışların başladığı proje Eşbah Yapı'nın yeni projesi daha önce hayata geçirdiği projeler gibi yeni nesil ticaret ve endüstri merkezleri konsepti ile yükseliyor...

V Club Türkiye'de 6 yeni projeye imza attı! 10 binden fazla kişi tapu sahibi oldu!

V Club, son 3 senede hayata geçirdiği projeler ile küçük yatırımcılara fırsatlar sunmayı sürdürüyor. V Club Türkiye'de 6 yeni projeye imza attı! 10 binden fazla kişi tapu sahibi oldu!

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 1.337 yeni konut geliyor! İstanbullulara son dakika müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Arnavutköy'de 1.337 yeni konut inşa edecek. İşte İstanbulluların merakla beklediği projeler ile ilgili detaylar...

TOKİ’den il il ucuz konut fiyatları! İşte beklenen haberin detayları!

TOKİ, hayata geçirdiği projeler ile ev hayali olan vatandaşları evlerine kavuşturmaya devam ediyor. İşte detaylar!

TOKİ'den dar gelirlilere son dakika müjdesi! 81 ildeki 150 bin konut için geri sayım başladı! Sakın kaçırmayın!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 81 kentte inşa edeceği projeler için geri sayım başladı. Söz konusu projeler için yüzde 10 peşinatın yanı sıra 180-240 ay vade imkanı sağlanacak.

TOKİ'den ucuz konut bekleyenlere son dakika müjdesi! 81 ildeki dar gelirliler dikkat! Hemen il il proje listesine bakın!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 81 şehirde inşa edeceği projeler için geri sayım başladı. Söz konusu projeler için yüzde 10 peşinat ve 180-240 ay vade imkanı sağlanacak.

TOKİ'nin 81 ildeki ucuz konut projelerinde son dakika! Başvuru şartları nedir? Hemen il il proje listesine bakın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 81 ilde hayata geçireceği projeler için geri sayım başladı. Projeler yüzde 10 peşinat ve 180-240 ay vadeyle satılacak.

TOKİ'nin 81 ildeki yeni projeleri için müjde geldi! İşte ucuz konut başvuru şartları ve il il TOKİ projeleri!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 81 ilde hayata geçireceği projeler yavaş yavaş netleşiyor. Projeler yüzde 10 peşinat ve 180-240 ay vadeyle satışa çıkarılacak...

Dorçe Prefabrik'in depremzedeler için inşa ettiği projeler tam gaz!

Dorçe Prefabrik, halihazırda TOKİ, AFAD Köy Evi ve Ahır Projesi'ni 3 il 74 sahada eş zamanlı yaparak altyapı ve üstyapı dahil anahtar teslim müteahhitliğini devam ettiriyor.

İzmirli depremzedelere müteahhit şoku!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler, konutlarını yaptırmak için mücadele ederken bu defa de müteahhit krizi ortaya çıktı. Bölgede müteahhitlik firmalarının, yüksek maliyetler sebebiyle sözleşmeleri feshettiği belirtildi.

TOKİ'den 90 milyarlık yatırımla 300 bin konut!

TOKİ 1 Milyonuncu Konut Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin Türkiye genelinde hayata geçirdiği projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler kura tarihi belli oldu!

Katıldığı bir radyo programında hayata geçirdiği projeler hakkında açıklamalarda bulunan Ali Kurt, KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler, projesi için kura çekiminin 21 Haziran'da yapılacağını dile getirdi.

tokinin feshettiği projeler Haberi

tokinin feshettiği projeler


Kamu İhale Yasası’na getirilen muafiyetle uygulama projesi dahi olmadan ihaleye çıkma yetkisini alan TOKİ’ye bu imtiyaz pahalıya patladı. İhale bittikten sonra projenin, doğalgaz dağıtım hattı ve fay üzerinde olduğu anlaşılınca ‘pardon’ diyerek sözleşmeleri fesheden TOKİ, müteahhit firmalara 1.7 milyon lira ödemek zorunda kaldı.


SAYIŞTAY’ın 2012 yılı denetim raporunda Toplu Konut İdaresi’yle  (TOKİ) ilgili ilginç bir detay yer aldı. Buna göre, idare 2008 yılında Kamu İhale Yasası’nda yapılan bir değişiklikle; kamulaştırma, mülkiyet, arsa temini, imar işlemleri ve uygulama projesine ilişkin şartlar aranmaksızın ihaleye çıkabilme yetkisi aldı. Ancak bu yetkiyle yaptığı ihalelerin bir bölümünde, ihale tamamlandıktan sonra işin aslında yapılamaz olduğunu gördü ve sözleşmeleri feshetti. Müteahhitlik firmalarına da masraflarını ödedi. Bu kapsamda iptal edilen işlerden bazıları ve iptal gerekçeleri şöyle oldu:


-Hakkâri Ağız...