03 / 05 / 2024

tokinin ilk yerel mimari uygulama projesi

tokinin ilk yerel mimari uygulama projesi

Şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle TOKİ tarafından ilk kez “Yerel Mimari Uygulama” adıyla geliştirilen ve 923 konuttan oluşan Nevşehir Ürgüp Sosyal Konutları projesi tamamlandı.

Konya'daki ilk 5M Migros mağazası M1Konya AVM'de açıldı!

Son bir senede E-Bebek, Hummel, Siemens Ev Aletleri, Penti Young ve Starbucks gibi birçok global ve yerel markayı Konyalılarla buluşturan M1Konya AVM, şimdi de Konya'daki ilk 5M Migros mağazasını açtı.

Türkiye'de bir ilk: Elazığ'da yeni yaşam alanı kuruluyor!

Türkiye’de ilk kez üniversite, özel sektör, sivil toplum ve yerel yönetim bir araya gelerek, 6.8’lik depremin yıktığı Elazığ için ‘Umut-Elazığ’ adlı örnek bir proje hazırladı. Belediyenin tahsis ettiği 600 dönüm arazide eğitim, konut, sağlık, ticaret gibi 750 farklı yapı dizayn edildi.

Sancaktepe Belediyesi’nde yeni dönem ilk meclis toplantısı yapıldı!

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra Sancaktepe Belediyesi yeni dönem ilk meclisi Başkan Av.Şeyma Edöğücü yönetiminde yapıldı.

Çanakkale Yeşil Yerel Yönetim Binası'nın temeli atılıyor!

Çanakkale'de yapımı devanı eden Türkiye'nin ilk 'Yeşil' yerel yönetim binası inşaatı temel atma aşamasına geldi. Yapımına 14 Ekim 2015'de haşlanan binada uzun bir aradan sonra basın mensuplarına çalışmalar hakkında brifing verildi.

Yerel Yönetimler Finans Zirvesi 5 Mayıs'ta!

Marmara Belediyeler Birliği tarafından 05 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul Conrad Hotel'de Yerel Yönetimler Finans Zirvesi gerçekleştirilecektir. Şehirlerin finansman alternatiflerinin konuşulacağı zirve, Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor.

Plaza Cubes sanal ofisleri ayda 500 TL'ye kiralanıyor!

Sanal ofisler, ayda ortalama 500 TL’ye kiralanabiliyor. Hazır ofis ve sanal ofis sektörünün ilk yerel oyuncusu Plaza Cubes, 10 yıllık deneyimi ve geniş hizmet alternatifleri sayesinde müşterilerine bu tarz uygun fiyatlarla hizmet verebiliyor.

Hazır ofis konsepti kira kontrat sürelerini ikiye katladı!

Türkiye’deki hazır ofis sektörünün ilk yerel oyuncusu Plaza Cubes’un kurucularından Süleyman Çoruh, ortalama kira kontrat sürelerinin standart ofis kontratlarınınkini ikiye katladığını belirtti.

İlk yeşil yerel yönetim binasının temeli Çanakkale'de atıldı!

Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi binasının temeli atıldı. 10 bin metrekarelik alana yapılacak yeni binanın enerjisi güneş, rüzgar ve toprak gibi doğal kaynaklardan sağlanacak.

BPW Türkiye'deki ilk fabrikasını Gebze'de kurdu!

Treyler aksı üreticisi BPW, Türkiye'deki ilk fabrikasını Gebze’de kurdu. Türkiye'yi bölgenin üretim üssü yapacak olan Alman şirket, burada Ar-Ge merkezi de kuracak. BPW yerel bir şirketi satın almak için de masaya oturdu.

İşe dünyanın ilk ekolojik evi!

Amerikalı işadamı Frank McKinney, dünyanın ilk "Yeşil Ev"ini inşa ederek tarih yazdı. Kinney'in Florida'da 30 milyon dolar harcayarak yaptığı evi Manalapan Yerel Komitesi tarafından çevre standartlarına uygun görüldü.

TOKİ ilk Yerel Mimari Uygulama Projesi'ni tamamladı!

Şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle TOKİ tarafından ilk kez “Yerel Mimari Uygulama” adıyla geliştirilen ve 923 konuttan oluşan Nevşehir Ürgüp Sosyal Konutları projesi tamamlandı.

TOKİ'nin ilk yerel mimari uygulaması tamamlandı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, artık yeni inşa ettikleri konutlarda, medeniyet algısını, geleneğini ve yerel olanı yansıtarak mimari yaklaşımlara çeşitlilik kazandırmaya başladıklarını söyledi.

TOKİ’nin ilk yerel kenti hazır!

Şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle TOKİ tarafından “Yerel Mimari Uygulama” adıyla geliştirilen projelerin ilki tamamladı. Ürgüp Sosyal Konutları toplam 923 konuttan oluşuyor.

tokinin ilk yerel mimari uygulama projesi Haberi

tokinin ilk yerel mimari uygulama projesi

Şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle TOKİ tarafından  “Yerel Mimari Uygulama” adıyla geliştirilen projelerin ilki tamamladı. 923 konuttan oluşan Nevşehir Ürgüp Sosyal Konutları, yerel ile modern mimarinin buluştuğu ilk proje olmasının yanı sıra, Kapadokya’nın izlerinin yansıtıldığı ilk toplu konut uygulaması özelliği taşıyor.


TOKİ Başkanı M.Ergün Turan, Ürgüp Sosyal Konutları’nın tanıtımı amacıyla Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde 23 Mayıs 2015 tarihinde düzenlediği basın toplantısında, TOKİ Yerel Mimari Uygulama konsepti ve projeleri hakkında bilgi verdi.


Anadolu’da, iklim, kültürel, coğrafi ve mimari dokunun yakın bölgelerde dahi farklılık gösterebildiğine işaret eden Turan, bu zenginliği değerlendirip, alt ve orta gelir grubu sosyal konut projelerinde mimari yaklaşımlara çeşitlilik kazandırmaya başladıklarını söyledi.


Turan şöyle konuştu:


“Kadim bir coğrafyada büyük bir geleneğin mirasçılarıyız. Mimari alanda bu geleneğin yeniden yorumlanması ihtiyacı açıktır....