30 / 04 / 2024

tokinin yaptığı konut projeleri

tokinin yaptığı konut projeleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Allah'a şükürler olsun bugün TOKİ tarafından yapılan konut sayısı 700 bine vardı" dedi.

Kredi faizleri düşmezse, ev fiyatları ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen herkes “Konut fiyatları düşecek mi artacak mı” sorusunun cevabını merakla beklerken kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Konut fiyatlarında düşüş olacağını söyleyen Calman’a bakın vatandaşlar ne dedi? 

Ege Koop Genel Başkanı Aslan: Konut kredileri zirve yaptı, konut destek paketi verilmeli!

Konuta erişimde yaşanan sıkıntıları Ege Koop Genel Başkanı Aslan değerlendirdi. Aslan, kooperatiflerin desteklenerek, dar ve sabit gelirlilerin ev sahibi olmalarının sağlanabileceğini belirtti.

Konut fiyatları dur durak bilmiyor! İstanbul'da 120 metrekare artık...

Merkez Bankası'nın paylaşımını yaptığı konut ücret endeksi verilerine göre, konut ücretlerindeki yükseliş martta aylık bazda yüzde 5,4, senelik bazda ise yüzde 132,8 çıktı. İstanbul'da 120 metrekare ortalama bir konutun ücreti 4 milyon TL'yi aşarken en az yükseliş ise Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniy

Evi olmayanlara müjde! İlk kez evi olana Ziraat Bankası yüzde 0,69'dan kredi veriyor!

Ziraat Bankası yeni bir kampanya duyurusu yaptı. Konut kredisi kampanyası ile birlikte 5 milyon TL’lik sahip 180 ay vadeli kredi verilecek. Herkes ev sahibi olabilecek. İşte tüm detaylar…

TOKİ Şırnak hizmet binası ihalesi bugün!

Yaptığı konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarını da sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şırnak'ta hizmet binası inşa edecek.

Avrupalılar pandemiye rağmen Türkiye'den ev aldı!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, Avrupalıların Türkiye'ye yaptığı konut yatırımının pandemi sürecinde yükseldiğini açıkladı.

TOKİ projelerinin oluşturduğu mağduriyet TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, TOKİ'nin yaptığı konut projelerinin oluşturduğu mağduriyeti TBMM gündemine taşıdı.

Konutta bekleme bitti, hareket başladı!

Konut piyasası seçim sonrası sıçrama yaptı. Konut firmalarının satış ofislerinde hareketlilik var...

Altın ve döviz bozduranlar konuta hücum etti!

Geçtiğimiz hafta dolar, euro ve altının rekor kırması konutta stokları eritti. Konut firmalarının yüzde 20 indirim yaptığı, konut kredisi faizinin de yüzde 0.98’e indiği bu ortamda altın ve döviz bozduranlar konuta yöneldi. 

Konutta vergi inerken, akaryakıtta arttı!

Bayram öncesi hükümet vergi uygulamalarında yeni düzenlemeler yaptı. Konut satışlarında vergiyi indirdi.Akaryakıt satışlarında vergiyi artırdı. İşte Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Tevfik Güngör'ün bugünkü yazısı..

Faiz indirimi konutta rekor getirecek!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bankalara yaptığı ‘konut kredisini indirin’ çağrısına hızlı yanıt geldi. Başta kamu cephesi olmak üzere birçok banka art arda aylık faizi indiriyor. Konutta 2016 için rekor beklentisi güçlendi.

Bitlis, tasfiye olunacak konut kredisinde lider!

İşsizlik oranları ile dikkat çeken Adana, batık alacaklar listesinde bireysel krediler, kredi kartı ve ihtiyaç kredilerinde zirve yaptı. Konut kredisinde tasfiye olacak alacaklar sıralamasında da yüzde 1.2 ile Bitlis başı çekti.

Moody’s'in uyarısına konut sektöründen yorum!

Moody’s, Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışları için ‘Sürdürülebilir değil. Yumuşak iniş yaşanacak’ yorumu yaptı, konut sektörü açıklamayı değerlendirdi.

tokinin yaptığı konut projeleri Haberi

tokinin yaptığı konut projeleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TOKİ tarafından yapılan konut sayısının 700 bine vardığını söyledi.


Bakan Işık, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince Doğukent bölgesinde 82 bin metrekare alan üzerinde 37 bloktan oluşan bin 480 konutun teme atma töreninde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın Kurtuluş Savaşı'nın sembol şehirlerinden biri olduğunu belirtti.


Yapılan binalara ruh verilmesi gerektiğini dile getiren Işık, sadece bina yapmakla kalınmaması, o binaların içerisinde "evet burası bu medeniyetin şehridir" görüntüsünün ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti.


"Dünyada mekan ahirette iman" sözünü hatırlatan Işık, dünyada mekanı önemsendiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:


"Biz AK Parti olarak 2002'de seçimlere girerken 500 bin konut yapacağız dedik TOKİ olarak. İnanmadılar. Tıpkı 15 bin kilometre duble yol yapacağız dediğimizde inanmadıkları gibi. Ama Allah'a şükürler olsun bugün TOKİ tarafından yapılan konut sayısı 700...