29 / 04 / 2024

Tolga İdikat emlak yetki belgesi açıklaması

Tolga İdikat emlak yetki belgesi açıklaması

Emlak danışmanlığı sektöründe haksız rekabeti engellemeyi ve kayıt dışılığın önlenmesini amaçlayan yeni yasal düzenlemeyi desteklediklerini dile getiren Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, bu sayede sektördeki iş gücünün niteliğine önemli katkılar sunulacağına vurgu yaptı.

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri etkisini gösterdi, ev sahipleri fiyatları düşürmeye başladı!

Gayrimenkul piyasasında manipülatif hareketleri önlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın başlatmış olduğu fahiş fiyat denetimleri etkili oldu. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, yapılan denetimlerle, yüksek bedeller isteyen konut sahiplerinin satılık fiyatlarını düşürmeye başladığını söyledi.

Türkiye genelinde, konut arayanların yüzde 44'ü kiralık ev baktı...

Türkiye'de kasım ayında konut arayanların yüzde 44'ü kiralık, yüzde 56'sı satılık konut araması yaptı. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, tek rakam düzenlemesinin sektöre katkı sağlayacağını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul Grp Emlak Geliştirme Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Grp Emlak Geliştirme Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tolga Akyürek tarafından kuruldu.

İstanbul Grp Emlak Geliştirme Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Grp Emlak Geliştirme Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tolga Akyürek tarafından kuruldu.

Tlg Emlak İnşaat Ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tlg Emlak İnşaat Ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Tolga İlhan tarafından kuruldu.

Gayrimenkul yatırımı çekiciliğini koruyor!

Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, "Emlakjet verilerine göre satılık konutun fiyatı bir yılda yüzde 44 artarken konut satışlarındaki seviye gayrimenkulün yatırım seçeneği olarak ne kadar ön planda olduğuna işaret ediyor" diye konuştu.

Mts Prime Emlak Danışmanlığı Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mts Prime Emlak Danışmanlığı Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermate bedeli ile Funda Işlar ve Mustafa Tolga Şenol ortaklığında kuruldu.

Yetki belgesi emlak sektörüne değer katacak!

Emlak danışmanlığı sektöründe haksız rekabeti engellemeyi ve kayıt dışılığın önlenmesini amaçlayan yeni yasal düzenlemeyi desteklediklerini dile getiren Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, bu sayede sektördeki iş gücünün niteliğine önemli katkılar sunulacağına vurgu yaptı.

ICMA Sonbahar Konferansı İstanbul’da gerçekleşti!

İstanbul'da 24-25 Ekim'de yapılan International Classified Marketplace Association (ICMA) 2019 Sonbahar Konferansı'na Emlakjet Ceo’su Tolga İdikat da katıldı...

Tolga İdikat Emlakjet’in yeni genel müdürü oldu!

Türkiye’de emlak seri ilan sektörünün en büyük online portalları arasında yer alan iLab Holding yatırımı Emlakjet’in Genel Müdürlük görevine Tolga İdikat atandı.

Nt Emlak İnşaat Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nt Emlak İnşaat Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Hasan Tolga Yılmaz tarafından 80 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Zeyrek Gayrimenkul Değerleme Emlak Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Zeyrek Gayrimenkul Değerleme Emlak Hizmetleri Limited Şirketi, Tolga Yazıcı tarafından 10 bin TL sermaye ile 23 Ekim'de Nişantaşı, Harbiye Mahallesi, Bostan Sokak 'ta kuruldu.

Yirmi9 İnşaat Emlak Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yirmi9 İnşaat Emlak Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Tolga Polat, İlyas Keleş tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 7 Mayıs'ta Florya, Şenlikköy Mahallesi'nde kuruldu.

Tolga İdikat emlak yetki belgesi açıklaması Haberi

Tolga İdikat emlak yetki belgesi açıklaması

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan, ‘Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ Resmî Gazetede yayımlandı. Taşınmaza yönelik alım-satım ve kiralama hizmetleriyle birlikte verilebilecek hizmetlerin çerçevesini oluşturan yönetmelik kapsamında, artık yetki belgesi almadan emlakçılık faaliyeti yapılamayacak ve belgesi bulunmayan işletmeler ilan sitelerine de üye olamayacak.

Yeni düzenleme neler getiriyor?

Yeni bir emlak işletmesi açacak kişinin taşınmaz ticareti konusunda en az 100 saatlik eğitim alması ve mezuniyet durumuna göre en az 12 ay veya 6 ay emlak danışmanlığı yapmış olması koşulu bulunacak. Ayrıca emlak işletmesi sahipleri ile şirket yetkililerinin Seviye 5, emlak işletmesinde sigortalı çalışanların ise Seviye 4 mesleki yeterlilik belgesi ile faaliyet gösterme yükümlülüğü bulunacak. Yetki belgesi, işletmenin bulunduğu yerdeki ticaret il müdürlüğünü tarafından, Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden verilecek, yenilenecek ve...