02 / 05 / 2024

Topçu Kışlası yeniden inşa

Topçu Kışlası yeniden inşa

Radikal Gazetesi yazarlarından Ömer Erbil bugünkü "Taksim Kışlası hortlar mı" başlıklı yazısında Taksim'de yer alan Topçu Kışlası'na yapılması planlanan projeden bahsetti..

Hamdi Topçu, Sinpaş GYO'dan istifa etti!

Sinpaş GYO'nun Yönetim Kurulu'nda uzun yıllar  bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak bulunan Hamdi Topçu, bu süre içerisinde şirketin çok kıymetli katkılar sağladı ve kendisinden istifade edildi. 

Osmanlı Kışlası'nın yeniden inşası için girişimde bulunulacak!

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, büyük oranda yıkılan Kerkük'teki Osmanlı Kışlası'nın yeniden imarı için çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Topçu Kışlası açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topçu Kışlası ile ilgili olarak, "Onun orjinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Orayı ihya edeceğiz" dedi.

Malatya Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Malatya'nın Kernek bölgesinin sembol yapılarından olan 66 yıllık Kernek Camii’nin, yenisinin yapılmakta olduğu nedeniyle mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı sonucunda Aralık'ta durdurulan yıkım, yeniden başladı.

Rami Kışlası kütüphaneye dönüşüyor!

Zeytinburnu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da, Rami Kışlası'nı 7 milyon cilt kitabın bulunduğu muhteşem bir kütüphaneye dönüştüreceklerini söyledi..

Topçu Kışlası için bilirkişi raporu!

Taksim'deki Topçu Kışlası'nın yeniden inşa edilmesine yönelik bilirkişi raporunda Gezi Parkı 'Cumhuriyet döneminin korunmaya değer mirası’ olarak belirtildi.

Tarihi Mersin Kışlası yargıya taşınıyor!

Eski Mersin Kışlası’nın bulunduğu alan yargıya taşındı. Alanın imara açılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun kararına karşı dava açtı.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Kasımpaşa Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası'nın ihalesi Şubat'ta!

İstanbul Valiliği Yatırım ve İzleme Koordinasyonu Başkanlığı tarafından yürütülen Cezayirli Hasan Paşa Kışlası ve Camii Restorasyonu kapsamında haziran ayında yıkılan Kasımpaşa'daki Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası aynı yerinde yeniden inşa edilecek.

Erzurum Nurettin Topçu Bilgi Evi açıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin dev kültür yatırımlarından biri olan ve şehrin 14 ayrı noktasında yapımı devam eden Bilgi Evleri Projesi’nin ilki Nurettin Topçu Bilgi Evi Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katıldığı törenle açıldı.

Erzurum Nurettin Topçu Bilgi Evi açıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin dev kültür yatırımlarından biri olan ve şehrin 14 ayrı noktasında yapımı devam eden Bilgi Evleri Projesi’nin ilki Nurettin Topçu Bilgi Evi Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katıldığı törenle açıldı.

Başakşehir Ahmet Öztürk Kışlası imar planı yeniden askıda!

Başakşehir Şehit Piyade Çavuş Ahmet Öztürk Kışlası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yeniden askıya çıkarıldı...

Mimarlar Odasından Topçu Kışlası açıklaması!

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, “Rant ve yağma projelerinin gerçekleştirilmesi için yaşadığımız olağanüstü durum, bir fırsat haline çevrilmek isteniyor” dedi.

Topçu Kışlası yeniden inşa Haberi

Topçu Kışlası yeniden inşa

Taksim, Beyoğlu bölgesine bakan 2 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan ismini vermek isteyemeyen bir üye ile görüştüm. Gezi Parkı’na yapılmak istenen Topçu Kışlası’nın oraya yapılmasının önünde hiçbir engel olmadığını söyledi. İtiraz ettim, ‘mahkeme kararları var, planlar iptal nasıl engel olmaz’ dedim. Açıklamaya başladı, şaşırdım… 


Taksim yayalaştırma projesi ve Gezi parkına kışlanın yapılabilmesinin dayanağı olan 1/5000 ölçekli Beyoğlu Koruma amaçlı Nazım İmar Planı ile 1 / 1000 ölçekli Uygulama imar planları mahkemece iptal edildi. 2 No’lu Koruma Kurulu 11.12.2012 tarih ve 883 sayılı kararı ile ortasında buz pateni olan Topçu Kışlası’na ait avan projeyi reddetmişti.


Hatırlanacağı gibi dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’da ‘o kurulun da üzerinde de kurul var’ açıklaması yapmıştı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu...