03 / 05 / 2024

tophrak tapulu eve dask

tophrak tapulu eve dask

Toprak tapusu inşaatı tamamlanmayan bir yapıdan konut alındığı zaman, alınan tapuya deniyor. Bu tarz yapılara sigorta yaptırılır mı? Arsa tapulu olan eve dask yapılır mı?

Arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Konut kredilerinde bankalar krediyi teminat altına almak için, alınacak evin ya da kredi borçlusu üzerine olan bir başka evin üzerine kendi adlarına ipotek tesis ediyor. Peki, arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Arsa tapulu eve konut kredisi verilir mi?

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler, bankaların konut kredisi kullanabiliyor. Konut kredisi için bazı koşullar aranıyor. Peki, arsa tapulu eve konut kredisi verilir mi? Verilmez mi?

Eve su bağlatmak için gerekli evraklar!

Bir ev satın aldığınızı ya da kiraladığınızı düşünelim. Evin kullanılabilmesi için bazı aboneliklerin alınması gerekiyor. Peki, eve su bağlatmak için gerekli evraklar nelerdir? İşte yanıtı..

Turgut Aydın Holding yıl sonuna kadar 100 Eve mağazası açacak!

A101, English Home gibi perakende markalarını bünyesinde bulunduran Turgut Aydın Holding, kısa bir süre önce "Eve" markasıyla kişisel bakım ve kozmetik sektörüne girdi. Bu yılın sonuna kadar 100 Eve mağazası açılacak.

Hisseli tapulu arsaya ev yapmak mümkün mü?

Hisseli olan bir arsaya ev yapılması mümkün olabiliyor. Ancak hisseli arsada hangi kısmın hangi hissedara ait olduğunun tespit edilmemesi halinde ne olur? Hisseli tapulu arsaya ev yapmak mümkün mü?

Köydeki eve kredi verilir mi?

Konut kredisi, Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, köydeki eve kredi verilir mi?

İpotekli eve haciz konur mu?

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazlar hacze konu olabilir mi? İpotekli eve haciz konur mu?

İlk eve yüzde 15 devlet yardımı nasıl alınır?

Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her banka hesabına, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. Peki, ilk eve yüzde 15 devlet yardımı nasıl alınır?

Bir eve iki kişi kredi çekebilir mi?

Mesken satın almak için bankalardan konut kredisi kullanılabiliyor. Konut kredisi kullanılabilmesi için kredi kullanacak kişi ve kredi kullanılacak evin aranan koşullara uygun olması gerekiyor. Peki, bir eve iki kişi kredi çekebilir mi?

Bir eve ne kadar boya gider?

Evin kaç yılda bir boyanması gerektiği, kullanım şekli ile doğru orantılı oluyor. Peki, ev kaç yılda bir boyanır? Bir eve ne kadar boya gider? 2015 yılında bir evin boya masrafı ne kadardır?

Bir eve ne kadar demir gider?

Bir arsa üzerine inşa edilecek evin metrekaresi ve kat sayısı bu miktarı doğrudan etkiliyor. Bir ev için ne kadar demir kullanılacağı, projeye göre değişiyor. Peki, bir eve ne kadar demir gider?

Bir eve ne kadar tuğla gider?

Ev için ne kadar masraf çıkacağı, evin metrekare büyüklüğüne ve kullanılan malzemelerin kalitesine göre değişiyor. Peki, ortalama bir ev için hangi malzemelerden ne kadar kullanılır? Bir eve ne kadar tuğla gider?

Bir eve ne kadar beton gider?

Bir arsanız olduğunu ve üzerine bir ev inşa etmek istediğinizi düşünelim. Ev inşa etmek için hangi malzemelerden ne kadar kullanacaksınız? Bir eve ne kadar beton gider? İşte yanıtı..

tophrak tapulu eve dask Haberi

tophrak tapulu eve dask

Arsa tapulu olan eve dask yapılır mı?


Toprak tapusu inşaatı tamamlanmayan bir yapıdan konut alındığı zaman, alınan tapuya deniyor.  Toprak tapusu, halk arasında "Toprak hisseli tapu", "Topraktan tapu", "Toprak tapulu daire" şeklinde isimlendiriliyor.


Kat karşılığında inşaat yapan müteahhitlerin satış yöntemi olan toprak tapusu; eğer müteahhit, kendi payına düşen bölümleri inşaatı tamamlamadan başka kişilere satıyorsa; ortada satışa konu olabilecek daire olmaması nedeniyle alınabiliyor.


Arsa tapulu bir daire almak her zaman risk taşıyor. Bu nedenle yapacağınız satış işleminden zararlı çıkmamak için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Arsa tapu ile daire tapusu bazı farklılıklar taşıyor.



DASK, tapulu ev ve işyerleri ile bunlara ait meskenleri doğal afetlerle oluşabilecek hasarlara karşı sigortalayan sistemdir. Bu sistemde risk ödenen prim karşılığı kurum tarafından üstlenilir daha sonra da uluslararası reasürans şirketlerine...