26 / 05 / 2024

topkapı fabrikası arazi

topkapı fabrikası arazi

İstanbul Zeytinburnu ilçesi sınırları içerisinde bulunan Topkapı Fabrikası’nın faaliyetleri 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle son bulmuştur...

Çorum Belediyesi, çimento fabrikasının arazisini satın aldı!

Çorum Belediyesi, çimento fabrikasına ait arazinin tapusunu teslim aldı. Belediye arazi içim  102 milyon 500 bin TL ödedi. 

PMS Metal, 50 milyon Euro'ya 4'üncü fabrikasını kuruyor!

Bursa'nın önemli sanayi grupları arasında yer alan PMS Metal Profil Alüminyum, dördüncü fabrikasını açıyor. Firma, TEKNOSAB'da 100 dönüm arazi üzerine 50 milyon Euro bedelle yapılacak yeni tesisiyle tam entegre üretim yapısına sahip olacak.

İzmir'de kereste fabrikası için arazi tahsisi iptal edildi!

İzmir’de yaşayan Levent İsmail Şentürk’ün inşaat halindeki kereste fabrikası için İTOB yöneticileri arsa tahsisinin iptal edilmesi kararını verdi. İTOB yöneticileri Mustafa Sivridağ ve Caner Keşoğlu; “Taahhütler zamanında yerine getirilmediği için karar alınmıştır.”açıklamasında bulundu.

Bor Şeker Fabrikası'ndaki özelleştirme meclis gündemine taşındı!

Bor Şeker Fabrikasını satın alan firmanın özelleştirme kapsamı dışında tutulan arazi ve binaları kullanılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir'deki tarihi elektrik fabrikası arazisiyle birlikte satılıyor!

Alsancak’taki 91 yıllık tarihi elektrik fabrikası ve 11 dönümlük arazi yeniden satışa çıkarıldı.

Uzel'in arazisine ve fabrikasına alıcı çıkmadı!

İstanbul Rami’de 93.5 dönümlük arazi üzerinde bulunan Uzel Makine Traktör Fabrikası’nın bina ve arazisinin satışına alıcı çıkmadı.

Uzel Makine'nin fabrikası yeniden satışa çıkacak!

Yargıtay, Uzel Traktör Fabrikası'yla ilgili son noktayı koydu. İhalesinin feshine ilişkin kararın onaylandığı fabrika ve 94 dönümlük arazi yeniden satışa çıkacak.

7 şeker fabrikasının arazi büyüklüğü azaltıldı!

Şeker fabrikaları ile birlikte arsa ve arazilerin de satılmasına tepki ve şikayet gelince, 7 fabrikanın arazi büyüklüğü birden 2.9 milyon metrekare azaltıldı.

14 şeker fabrikasının ihale şartnamesinde değişiklik!

ÖİB, 14 şeker fabrikasının ihale şartnamesinde değişiklik yaptı. ÖİB bazı şeker fabrikalarının arazi miktarını düşürdü. 

Şişecam Çayırova’daki fabrikasını Balıkesir'e taşıyor!

Topkapı arazisini 320 milyon TL’ye İş GYO ve Nef’e satan Şişecam, Çayırova’daki cam elyaf fabrikasını 400 milyon TL’lik yatırımla Balıkesir’e taşıyor.

Kayseri Şeker Fabrikası arazisi büyükşehire tahsis edildi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Şeker Fabrikası arasındaki arazi tahsis protokolü için imzalar atıldı.

Bayer'in Topkapı fabrikasının yerine konut yapılacak!

Bayer'in 1955 yılında Topkapı'da kurduğu ilaç fabrikası, bölgenin endüstriyel alan olmaktan çıkarak konut alanına dönüşmesi gerekçesiyle Lüleburgaz’a taşınıyor..

Türk Ytong, dünyanın en büyük fabrikasını Gebze'de kuracak!

TOKİ, Türk Ytong’un Pendik’te bulunan 53 yıllık fabrikasını kamulaştırdı. Dev arazi yeşil alan olacak. Türk Ytong da Gebze’ye dünyadaki en büyük Ytong fabrikasını kuracak.

topkapı fabrikası arazi Haberi

topkapı fabrikası arazi


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 18.03.1994 tarihli kararı uyarınca, Zeytinburnu-Maltepe Bölgesi Revizyon Nazım İmar Planı ile arazi kullanım fonksiyonunun Sanayi Bölgesi’nden çıkarılarak Ticaret+Hizmet+Konut Bölgesi’ne dönüştürülmüş olması nedeniyle, bu bölgede bulunan Topkapı Fabrikası’nın faaliyetlerinin sona erdirileceği kamuoyu ve çalışanlarımızca uzunca süredir bilinen bir gerçektir. 30 Kasım 2012 tarihinde de resmi makamlara yasal bildirimler yapılmış ve çalışanlara Topkapı Fabrikası’nın 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle kapatılacağı duyurulmuştur. 


Şişecam Topluluğu olarak, kurumsal değerlerimiz içerisinde yer alan, yasalara ve çalışan haklarına saygı ilkeleri çerçevesinde, Topkapı Fabrikası’nın faaliyetinin son bulması nedeniyle çalışanlarımıza karşı doğacak kanuni yükümlülüklerimizi her zaman olduğu gibi eksiksiz olarak yerine getirmekteyiz. Çalışanlarımızın kıdem tazminatları 01.01.2013 tarihinden geçerlilik kazanan tavandan hesaplanmasının yanısıra Grup Toplu İş Sözleşmesi’nin 2013 yılı ücret zammından da yararlandırılmaları sağlanmıştır. Öte yandan...