27 / 04 / 2024

topkapı sarayını kaç kişi ziyaret etti

topkapı sarayını kaç kişi ziyaret etti

AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığından aldığı bilgiye göre, yılın 3 aylık döneminde, Türkiye'deki müze ve ören yerlerini toplam 4 milyon 2 bin 128 kişi ziyaret etti.

Yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yer Topkapı Sarayı oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre yılın ilk 3 aylık döneminde Türkiye'deki müze ve ören yerlerini toplam 4 milyon 2 bin 128 kişi ziyaret etti.

Topkapı Sarayı Harem’de ziyaretçi sayısı ilk kez 1 milyon kişiyi aştı!

2013 yılında Türkiye’deki müzeler 29 milyon 533 bin kişi tarafından ziyaret edilirken en yüksek artış Harem’in desteği ile Topkapı Sarayı’nda yaşandı. Topkapı Sarayı Harem’de ziyaretçi sayısı 2013 yılında ilk kez 1 milyon kişiyi aştı

Topkapı Sarayı'nı 2013'te 3 milyon 400 bin kişi ziyaret etti!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in göreve gelmesinin ardından özellikle üzerinde durduğu mekânlardan biri olan Topkapı Sarayı Müzesi'nde yapılan çalışmalar meyvesini verdi. Topkapı Sarayı'nı 2013'te 3 milyon 400 bin kişi ziyaret etti...

Topkapı Sarayı'nı 2013'te 3 milyon 400 bin kişi ziyaret etti!

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'in özel olarak ilgilendiği mekanlardan biri olan Topkapı Sarayı Müzesi, çalışmaların meyvesini verdi Topkapı Sarayı'nı 2013'te 3 milyon 400 bin kişi ziyaret etti

1942'de Topkapı Sarayı'nın inşaatı tamamlanmış!

1942 yılında Topkapı Sarayı'nın inşaatının son aşamasına gelinmiş. Sarayın tamamlanmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından en nadide eserler getirilip burada sergilenmesi planlanmış. 

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

TOKİ’den Konya Sarayönü'nde 2 bin 280 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!  

TOKİ Konya Sarayönü 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Sarayönü'nde kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Sarayönü'nde  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Sarayönü sosyal konut projesi... 

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde fazla maliyet iddiası!

Sayıştay raporunda Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde iş kalemlerine yüklenici firmanın piyasa rayiçlerine kıyasla daha yüksek fiyat verdiği ileri sürüldü. 

Topkapı Sarayı'ndaki askeri okul binası yıkıldı iddiası!

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlanan Topkapı Sarayı’nın 1’inci derece sit alanındaki ağaçlarının kesildiğini, askeri okul binasının ise yıkıldığını belirtti.

Topkapı Sarayı'nda bulunan Fatih Köşkü'nde beton kubbeler söküldü!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından olan Fatih Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başlamıştı. Cumhuriyet döneminde orijinal ahşap kubbelerin yerine beton kubbeler yapılması nedeniyle yaklaşık bin 500 ton ağırlık taşıyan Fatih Köşkü'nün kubbeleri restorasyonla eski haline dönüştürülecek.

TMMOB'dan Topkapı Sarayı restorasyonu açıklaması: Bu kadar hız risk taşır!

Galata Kulesi’ndeki hiltili restorasyon skandalı hafızalarda dururken Topkapı Sarayı’nın restorasyonu ‘bilinmezliklerle’ devam ediyor. Mimarlar Odası Büyükkent Şube Başkanı Köymen, “Çalışmalar kontrollü değil, şantiyenin başında kontrol elemanlarını göremedik. Bu kadar hızlı yapılan çalışmalar riskl

Topkapı Sarayı’nda restorasyon rezaleti!

Topkapı Sarayı’ndaki Valide Sultan Dairesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarında dikkatsiz ve özensiz çalışmanın ardından tarihi yapının duvarlarında delikler oluştu. Restorasyonu yürüten firma hakkında soruşturma başlatıldı.

Topkapı Sarayı'nın çatısındaki kurşun levhalar yenileniyor!

Milli Saraylar'a bağlı Kurşun Atölyesi'nde üretilen kurşun levhaların yerleştirilmesine Topkapı Sarayı'nın çatısından başlandı

Topkapı Sarayı'na istinat duvarlı önlem!

Topkapı Sarayı Müzesi'nin Sarayburnu yönüne bakan ve denize doğru kaydığı tespit edilen yamacına, 4.5 metre yüksekliğinde 39 metre uzunluğa sahip istinat duvarı yapıldı.

Topkapı Sarayı’nı restorasyon faciası mı bekliyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür Bakanlığı’ndan alınarak, Cumhurbaşkanlığı’na devredilen Topkapı Sarayı’nın restorasyonu hakkında Meclis’te konuştu. İlgezdi, “Topkapı Sarayı’nı, restorasyon faciası bekliyor” diye konuştu.

Topkapı Sarayı’ndaki Emirgan Sütiş tahta sunta ile büyütüldü!

Topkapı Sarayı’ndaki, Emre Kocadağ’ın işlettiği ‘Emirgan Sütiş’ adlı restoranın bahçesi tahta sunta ile büyütüldü.

topkapı sarayını kaç kişi ziyaret etti Haberi

topkapı sarayını kaç kişi ziyaret etti


AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığından aldığı bilgiye göre, yılın 3 aylık döneminde, Türkiye'deki müze ve ören yerlerini toplam 4 milyon 2 bin 128 kişi ziyaret etti. 


Yerli ve yabancı turistlerin yılın ilk 3 ayında en çok ilgi gösterdiği yer, Fatih Sultan Mehmed tarafından 1478'de yaptırılan ve Osmanlı Devleti'nin 380 yıl idare merkezi ve resmi ikametgah olarak kullandığı Topkapı Sarayı Müzesi oldu. 

Topkapı Sarayı Müzesi'ni 606 bin 689 ve müze içindeki Harem Dairesi'ni 189 bin 899 olmak üzere toplam 796 bin 588 kişi ziyaret etti. 

Geçen yıl ziyaretçi sayısında en yüksek artış, Harem bölümünün desteğiyle Topkapı Sarayı Müzesi'nde yaşandı. Topkapı Sarayı Müzesi'ni geçen yıl 3 milyon 397 bin, Harem Dairesi'ni de 1 milyon 30 bin 556 kişi gezdi. 

Topkapı Sarayı Müzesi, 2013 yılı...