16 / 05 / 2024

toplam çıkartılan altın rezervleri

toplam çıkartılan altın rezervleri

Dünya Altın Konseyi verilerinden alınan bilgilere göre; madenlerden tarih boyunca toplam 201 bin 296 ton altın çıkarılırken, yeraltı rezervlerinde 53 bin ton altın kaldığı öngörülüyor.

Altın mı, dolar mı, borsa mı? Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?

Haftalık olarak bakıldığı zaman pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan yatırım araçlarının performansında çeşitli değişimler yaşandı. Peki bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Altın mı, dolar mı, borsa mı?

Kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile altın almak isteyenler kuyumcuya gitmeden önce bakın!

Bankalar kredi kartlarında yeni düzenlemeye gitti. Alınan karara göre, nakit avans ve taksit sayıları azaltıldı. Peki kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile taksitle altın alınır mı? 

Gram altının 20 gün sonra kaç TL olacağı açıklandı! Elinde 1 gram bile altını olanlar dikkat, büyük fırtına geliyor!

Yatırımcıların son durumunu merak ettiği gram altının 20 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı. Peki gram altın ne kadar olacak? İşte paylaşılan o rakam...

Gram altın için flaş bir tahmin geldi! Çarpan etkisiyle 4 bin TL'yi görebilir!

Yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçları arasında başı çeken gram altın ile ilgili flaş bir tahmin geldi. Yapılan tahminlerde gram altının çarpan etkisiyle 4 bin TL'yi görebileceği belirtildi.

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Kredi kartından altın ve döviz alanlar dikkat! Kartınız her an kapanabilir

Enflasyonla mücadele kapsamında atılan sıkılaştırma adımlarına bir yenisi eklendi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kredi kartından altın ve döviz alanların kartlarının her an kapanabileceğini bildirdi.

Altın mı, dolar mı, borsa mı? En çok kazandıran hangisi oldu?

Altın mı, dolar mı, borsa mı? En çok hangisinin kazandırdığı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Ocak 2010’da altın, dolar, Bim Mağazaları, Ege Endüstri ve Turkcell’e yatırılan 100 bin TL ne kadar oldu? İşte şaşırtan yanıt...

Altın, gümüş, elmas ve yakut... Hepsini unutun! Dünyanın en değerli yeni madeni belli oldu! 

Dünyanın en değerli madeni belli oldu. Ne altın ne gümüş ne de elmas. En değerli maden olarak adlandırılan ''beyaz altın'' gelecekte sadece o kullanılacak. Ülkeler şimdiden araştırmaya başladı. Beyaz altın ne?

Altın ve gümüş düşerken Bitcoin’de 500 dolar yükseliş var!

Dünya piyasalarında altının onsu 1900 doların altına gerilerken, Bitcoin, 26 bin 200 dolardan, 26 bin 800 dolara yükseldi. Bitcoin piyasasının toplam değeri de 520 milyar doların üzerini gördü.

Borsa İstanbul'dan kota duyurusu: Altın ithalatında üye bazında kota getirildi!

Borsa İstanbul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda işlenmemiş altın ithalatı kotasının genişletildiği bilgisi paylaşıldı. 

Kuveyt Türk’ten okula dönüş kampanyası: 1000 TL’ye varan Altın Puan hediye!

Katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk okula dönüş kampanyası düzenledi. Kuveyt Türk müşterileri, Sağlam Kart ile yaptıkları eğitim, giyim ve e-ticaret harcamalarında 1000 TL’ye varan Altın Puan kazanabiliyor.

Altında flaş fiyat. Evinde altın olup da bu rakamı görenlerin gözleri yuvasından fırladı. Tarihi bir rakam

Altın fiyatlarının ne olacağı merak edilmeye devam ediyor. Altında son olarak ortaya atılan bir fiyat da büyük bir yankı uyandırdı.

10 yılda 100 bin TL'yi değerlendirenlerin kazananı hangisi oldu? Altın mı, dolar mı, ev mi? 

Geçmiş 10 yılın finansal göstergeleri incelendiğinde, 100 bin TL ile yapılan yatırımların bugünkü değerleri dikkat çekici sonuçlar sunuyor. Altın, dolar, borsa, ev ve hatta Bitcoin gibi varlık türleri, yatırımcılarına farklı seviyelerde zenginlik kazandırdı. 

toplam çıkartılan altın rezervleri Haberi

toplam çıkartılan altın rezervleri

İnsanlık altınla 6.000 yıl önce tanıştı. MÖ 4000 yıllarında Doğu Avrupa'da süs eşyası yapımında kullanılan altın, daha sonra insanları takı olarak süslemiştir. 3000 yıllarında ticarette kullanılmıştır. Yaklaşık 2500 yıl önce altın şimdi para yapımında kullanılıyordu. O zamandan beri altın önemli bir yatırım aracı oldu. Altını bu kadar değerli yapan şey, 'sınırlı' olmasıdır. Çünkü dünya üzerinde bilinen 5 altın rezervinden dördü çıkarıldı ve sadece beşte biri kaldı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kalo Gold’un desteğiyle hazırlanan bir analizde; Dünyada çıkarılan ve çıkarılmayı bekleyen altının miktarı konusunda çarpıcı rakamlar var. Dünya Altın Konseyi verilerine göre yapılan analize göre tarih boyunca madenlerden toplam 201.296 ton altın çıkarılırken, 53 bin ton altının yeraltı rezervlerinde kaldığı tahmin ediliyor. Yerin üstündeki tüm altınlar yan yana...