29 / 04 / 2024

Toplamda 201 bin 296 ton altın çıkarıldı! Bu altınlar nerede?

Toplamda 201 bin 296 ton altın çıkarıldı! Bu altınlar nerede?

Dünya Altın Konseyi verilerinden alınan bilgilere göre; madenlerden tarih boyunca toplam 201 bin 296 ton altın çıkarılırken, yeraltı rezervlerinde 53 bin ton altın kaldığı öngörülüyor.



İnsanlık altınla 6.000 yıl önce tanıştı. MÖ 4000 yıllarında Doğu Avrupa'da süs eşyası yapımında kullanılan altın, daha sonra insanları takı olarak süslemiştir. 3000 yıllarında ticarette kullanılmıştır. Yaklaşık 2500 yıl önce altın şimdi para yapımında kullanılıyordu. O zamandan beri altın önemli bir yatırım aracı oldu. Altını bu kadar değerli yapan şey, 'sınırlı' olmasıdır. Çünkü dünya üzerinde bilinen 5 altın rezervinden dördü çıkarıldı ve sadece beşte biri kaldı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kalo Gold’un desteğiyle hazırlanan bir analizde; Dünyada çıkarılan ve çıkarılmayı bekleyen altının miktarı konusunda çarpıcı rakamlar var. Dünya Altın Konseyi verilerine göre yapılan analize göre tarih boyunca madenlerden toplam 201.296 ton altın çıkarılırken, 53 bin ton altının yeraltı rezervlerinde kaldığı tahmin ediliyor. Yerin üstündeki tüm altınlar yan yana getirilse, sadece 22 metre genişliğinde ve yüksekliğinde bir küpün ortaya çıkacağı hesaplanıyor. Peki şimdiye kadar madenlerden çıkan bu altı nerede?

 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön