17 / 05 / 2024

toplantı turizmi

toplantı turizmi

MNG Turizm Genel Müdürü Oğuz Terzi trendlerin değiştiğini belirterek; sektörde farklılığın ön planda olduğu, teknolojinin yoğun kullanıldığı ve interaktif etkinliklerin hakim olduğu konseptlerin ilgi çektiğini belirtti.

Kongre turizmi 4 milyar dolara yaklaştı!

Dünya turizm gelirlerinin yüzde 30'luk kısmını elinde bulunduran son 10 yılda ciddi gelişme gösteren kongre, toplantı ve etkinlik turizmi, 26 milyar dolar olan Türkiye turizm gelirlerinin yüzde 15'lik kısmını oluşturuyor.

Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama toplantısı gerçekleşti!

Ankara Sheraton Oteli 'nde düzenlenen " Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama Toplantısı 'nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

Ankara turizmi için Tanıtım Üst Kurulu kuruluyor!

ATO'nun düzenlediği ve çok sayıda kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı "Ankara'da Kongre Turizmi Toplantısından başkent için önemli kararlar çıktı.Toplantıda Ankara'nın reklam ve tanıtımı için öncelikle Tanıtım Üst Kurulu" kurulması kar

Yusuf Ziya Yılmaz: Samsun turizmi atağa hazırlanıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde turizmi canlandırmak ve geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiği Samsun ve Çevresi Turizm Alt Yapı Birliği (SAMTAB) eylem planı toplantıları sonuç verdi.

Turizm Yatırımcıları Derneği bölgesel toplantısı Antalya'da gerçekleşti!

Aska Otel'de Antalya Valisi Muammer Türker'in ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in katılımıyla Turizm Yatırımcıları Derneği bölgesel toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Antalya turizmi masaya yatırıldı.

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği toplantı yaptı!

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği kurucu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Trabzon’un bir sağlık merkezi olması için yapılması gereken çalışmalar konuşuldu...

Kongre turizmi 4 milyar dolara yaklaştı!

Dünya turizm gelirlerinin yüzde 30'luk kısmını elinde bulunduran son 10 yılda ciddi gelişme gösteren kongre, toplantı ve etkinlik turizmi, 26 milyar dolar olan Türkiye turizm gelirlerinin yüzde 15'lik kısmını oluşturuyor.

Etkinlik turizmi 4 milyar dolara dayandı!

10 yıl içerisinde dünyada adeta bir trend haline dönüşen kongre, toplantı ve etkinlik turizmi (MICE - Meeting - Incentive - Congress - Event), Türk firmalarının da ilgi odağı haline dönüştü.

Manisa'da sağlık turizmi gelişecek!

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Halk Sağlığı İl Müdürü Ziya Tay ve toplum sağlığı hekimleri ile yaptığı toplantıda sekiz proje açıkladı. Sağlık turizmi kapsamında tüm hastaneler yenileniyor...

Batman'da sağlık turizmi konuşuldu!

İlk konferansta Batman'da turizmin önündeki engeller ve sorunlar, ikinci gününde tespit edilen sorunlara çözüm önerileri masaya yatırılmıştı. İkinci arama konferansı ise Batman Belediyesi Meclis toplantı salonunda sağlık turizmi masaya yatırılarak gerçekl

Denizli'de yayla turizmi projesi hız kesmeden sürüyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin alternatif turizm kaynaklarını artırmak için hayata geçireceği yayla turizmi projesi tüm hızıyla devam ediyor. “Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi”nin ilerleme toplantısı yapıldı.

Kocaeli'de turizmi canlandırma toplantıları yapıldı!

Toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Kesen, TÜRSAB Yedi Göller Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kadir Genç, genel sekreter Recep Topal, KOTO meclis üyeleri katıldı.

Akşehir turizmi gelişecek

Konya'da yer alan Akşehir'in turizmi gelişecek. KONYA İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından, Akşehir'deki turizmin gelişmesi amacıyla bir istişare toplantısı düzenlendi.

Denizli'de Termal Sağlık Turizmi Yatırım ve Teşvik Tanıtım Toplantısı gerçekleşti!

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş: " Termal sağlık turizmi için çok büyük potansiyele sahip ülkemizde, bunun tanıtımını yapmada çok gerideyiz " dedi.

toplantı turizmi Haberi

toplantı turizmi

Toplantı turizmindeki gelişmeleri değerlendiren MNG Turizm Genel Müdürü Oğuz Terzi trendlerin değiştiğini belirterek; sektörde farklılığın ön planda olduğu, teknolojinin yoğun kullanıldığı ve interaktif etkinliklerin hakim olduğu konseptlerin ilgi çektiğini belirtti.


Turizm Genel Müdürü Oğuz Terzi toplantı turizmi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Teknolojik gelişmeler ve ekonomik kriz nedeniyle toplantı turizmi taleplerinde azalma olduğuna dikkat çeken Terzi, “Şirketler yılda 2 ya da 3 büyük organizasyon yapıyorlar. Asıl büyük değişiklik ise toplantıların içeriğinde yaşanıyor. Katılımcıların ilgisinin sağlanması ve katılımlarını artırmak amacıyla teknolojinin daha çok kullanıldığı, yaratıcı konseptler dahilinde, daha interaktif toplantılar organize ediliyor. Çevreci eğilimlerin kongreler yanında toplantılarda da etkili olmaya başladığını memnuniyetle gözlemliyoruz. Basılı malzemeler, görsel çalışmalar ve teknik altyapının çevreye zarar vermemesi konusunda sektörde önemli bir hassasiyet gelişiyor” dedi.


Toplantı turizminde...