28 / 04 / 2024

Toplu Konut Kredisi

Toplu Konut Kredisi

1991 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanı, Avrupa ve ABD'de uygulanan ipotekli konut edinme sistemini Türkiye'ye getirmeye çalıştıklarını söylemiş. Konut İdaresi, konut üreten değil konut üretimini teşvik eden kuruluş olacakmış.

1991 yılında devlet kredisiyle ev sahibi olmak hayal olmuş!

1991 yılında Toplu Konut İdaresi Fonu tarafından verilen kredilerle dar gelirli vatandaşların konut sahibi olması hayal olmuş. Toplu Konut tarafından verilen krediler bir konutun ancak yüzde 17'sini karşılıyormuş.

Binlerce kişiye faizsiz konut kredisi müjdesi! Faizsiz konut kredisinde ve Toplu Konut Kanunu'nda kapsam değişiyor!

TBMM'ye sunulan Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında Teklif ile, 1005 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanan İstiklal Madalyası sahipleri ile Kore ve Kıbrıs gazilerinin de faizsiz konut kredisi hakkından yararlanmaları amaçlanıyor. 

TOKİ'den faizsiz konut kredisi fırsatı! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ev sahibi olmak isteyen kişilere faizsiz konut kredisi imkanı sunuyor. İşte TOKİ tarafından sunulan faizsiz konut kredisi şartları...

TOKİ faizsiz konut kredisi başvuru şartları!

Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan konutlarla dar gelirli aileler başta olmak üzere pek çok vatandaş uygun fiyatlı ev satın alma imkanına sahip oluyor. Vatandaşlara kurum tarafından belirli şartlarda faizsiz konut kredisi de veriliyor. Peki, TOKİ faizsiz kredi başvuru şartları nelerdir?

TOKİ'den faizsiz konut kredisi müjdesi!

Toplu Konut İdaresi tarafından şehit aileleri ile gazi ve vazife malulleri için faizsiz konut kredisi verilecek. 20 yıl geri ödemeli 260 milyon TL kredi sağlanacak. 

TOKİ faizsiz konut kredisi şartları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) faizsiz konut kredisi kullandırıyor. Peki TOKİ’nin faizsiz konut kredisi şartları neler?

TOKİ'nin faizsiz konut kredisi mecliste!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından açılan faizsiz konut kredisi meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

TOKİ faizsiz konut kredisi yönetmeliğinde değişiklik!

Toplu Konu İdaresi Tarafından Şehit Ailelerine, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Hakkındaki Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Konut kredisi toplu ödeme cezası!

Konut kredisi kullanan ve dolayısı ile konut finansmanı sözleşmesini imzalayan tüketiciler bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, tüketici kredi ödeme sürecinde toplu ödeme yapabilir mi? Konut kredisi toplu ödeme cezası var mı?

Konut kredisi vadesini azaltma!

10 yıl vadeli bir konut kredisi kullandığınızı ve kredi taksit ödemelerinizi zorlanmadan zamanında yaptığınızı düşünelim. Daha fazla taksit ödemek veya toplu ödeme yaparak vadenizi azaltmak isteyebilirsiniz. İşte konut kredisi vadesini azaltma işlemleri..

TOKİ'den faizsiz konut kredisi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlere açılacak faizsiz konut kredisi miktarını 2015 yılı için 86 Bin Türk Lirası olarak belirledi.

TOKİ faizsiz konut kredisi masrafları 2014!

Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulamasına ilişkin sirküler yayımlandı. İşte TOKİ faizsiz konut kredisi masrafları 2014..

Emeklilere özel konut kredisi fırsatı yolda!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), şehit ailelerine, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine faizsiz konut kredisi uygulaması başlattı. Emekliler de benzer bir uygulama için beklemeye geçti.

Emekliler TOKİ'den faizsiz konut kredisi istiyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) şehit ailelerine faizsiz konut kredisi vermeye başladı. Emekliler umutlandı. 'Evi olmayan emekliye faizsiz konut kredisi verilsin' talepleri çoğaldı. Gözler TOKİ'de...

Toplu Konut Kredisi Haberi

Toplu Konut Kredisi





Uzun vade, az peşin


Konut edinmeye Amerikan sistemi


Toplu Konut İdaresi Başkanı Prof. Dr. Oktay Ural, Avrupa ve ABD'de uygulanan ipotekli konut edinme sistemini Türkiye'ye getirmeye çalıştıklarını ve böylece herkesin kolaylıkla ev sahibi olabileceğini söyledi. 




Ural: ''Uzun vade, az peşin ödeme ile konut edindirmek için çalışıyoruz''


Konutta yeni sisteme doğru


Toplu Konut İdaresi Başkanı Oktay Ural, Avrupa'da ve ABD'de uygulanan ipotekli konut edinme sistemini Türkiye'ye getirmeye çalıştıklarını söyledi.


    ANKARA- Toplu Konut İdaresi Başkanı Prof. Dr. Oktay Ural, Türkiye'nin konut sorununa çözüm...