08 / 05 / 2024

toplu konut yapımı

toplu konut yapımı

Keten İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, kentsel dönüşümle ciddi bir arz patlaması oluştuğuna dikkat çekerek, 'Ne yaparsam satarım dönemi, artık bitti' dedi...

M. Çetin İnşaat, deprem sonrası toplu konut yapıyor

Güneydoğu Anadolu’daki kamu yatırımlarında rol oynayan müteahhitlik firmalarından M. Çetin İnşaat, deprem afetinden sonra Şanlıurfa’daki yükselen yeni konut ihtiyacına yanıt vermek üzere toplu konut projelerine yöneldi. Firma, ilk etapta Maşuk’ta 180 daire ve 30 dükkan inşa edeceğini bildirdi.

Depremin etkilediği 11 şehirde telaşla konut yapımına başlanması yeni felaketler getirebilir!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Hasan Aksungur, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaşandığı 11 şehirde, telaşlı davranarak bir ay içinde konut yapımına başlanmasının, ileride doğabilecek yeni felaketlere zemin hazırlayabileceği uyarısını yaptı.

Arvas Konut Yapım Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arvas Konut Yapım Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da İsmail Arvas tarafından kuruldu.

Çimento ve Hazır Beton Fiyatlarının Konut Yapım Maliyetine Etkisi raporu 11 Mart'ta açıklanacak!

Ülke ve bölge olarak İçinde yer aldığımız ekonomik şartların, çimento ve inşaat sektörlerine etkisinin ele alındığı Çimento ve Hazır Beton Fiyatlarının Konut Yapım Maliyetine Etkisi raporu 11 Mart tarihinde açıklanacak.

Burdur Karamanlı'da 3. etap TOKİ inşaatı başladı! 

Burdur'un Karamanlı ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilen toplu konut yapımı için çalışmalar başladı.

Fikirtepe'de bakanlık, TOKİ ve Emlak Konut eliyle inşaatların yapım sürecine giriyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından inşa edilecek Yeni Fikirtepe Projesi'nin yapım sürecine girdiğini açıkladı.

Arnavutluk'a afet konutu yapımı iş birliği sözleşmesi imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj, Arnavutluk Laç kentine inşa edilecek 522 konut, 37 ticari ünite ile 375 araçlık kapalı otopark inşaatlarını içeren "Afet Sonrası Konut Yapımı Alanında İşbirliği Sözleşmesi"ni imzaladı. 

Aydın Buharkent'e toplu konut projesi müjdesi!

Aydın Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçenin ilk toplu konut projesine start verdi. Başkan Erol, dar gelirli vatandaşlar için inşa edecekleri toplu konutlar projelerinden kazanılacak gelir ile ilçeye 24 derslikli okul yapacaklarını açıkladı.

TOKİ Bayburt'ta emekliler için 263 konut yapıyor!

TOKİ tarafından Bayburt Merkez, Şingah Mahallesi’nde “Emekliye İkinci Bahar” projesi kapsamında 16 bloklu 263 adet konut yapımına başlandı...

Bayraklı'da toplu konut yapılıp yapılmayacağı meclis gündeminde!

İzmir Bayraklı'da yapımı devam eden şehir hastanesinin yakınında sağlık çalışanları için toplu konut yapılıp yapılmayacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Denizli'de depremzedeler için konut yapımı devam ediyor!

Bozkurt ve Çardak ilçelerinde meydana gelen depremde evleri hasar gören vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi imkanlarıyla yaptırılan konutların inşası devam ediyor...

Erzurum'da 8.3 milyon TL'ye kat karşılığı konut yapım işi ihalesi!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kat karşılığı konut, altyapı, ve çevre düzenlemesi yapım işini 8 milyon 353 bin 470 TL'ye ihale edecek. İhale 11 Temmuz 2019 günü gerçekleşecek.

Karmod, Özbekistan’da toplu konut şantiye yapıları kurdu!

Özbekistan’da toplu konut projesi için işçi şantiye yapılan kuran Karmod Dış Ticaret Müdürü Öztürk, "Konteyner yapılarımızın en çok tercih edildiği kullanım alanları arasında inşaat projeleri, madencilik, petrol ve doğal gaz gibi enerji projelerinin işçi kampları öne çıkıyor" dedi...

toplu konut yapımı Haberi

toplu konut yapımı


Şirketin yeni projeleriyle ilgili toplantısı düzenleyen Ferhat Keten, piyasada ciddi anlamda arz fazlası olduğunu savundu. Keten, önümüzdeki dönemlerde sektörde çok fazla mal beklemesinin yaşanacağını ifade etti. İnşaat sektöründe arz talep dengesinin olmadığı noktalarda bazı şirketlerin sıkışabileceğini söyleyen Keten, 'Kurların ve faiz oranlarının yükselmesi bekleniyor. Buna bağlı olarak piyasada para daralması olabilir ve talep azalabilir.

Diğer taraftan da Kentsel Dönüşüm Yasası ile arz artarsa bunun doğal bir sonucu olarak sektörde sıkıntı yaşanabilir.' dedi. 


Konut fiyatlarında yüzde 10'lara varan bir gevşeme olabileceğini ifade eden Keten, sektördeki daralma riskine karşı inşaat şirketlerinin kârlılıktan çok nakit akışını ve satış hızını iyi organize etmesi gerektiğini kaydetti. İstanbul'un çeşitli bölgelerindeki yeni projeleri hakkında da bilgi veren Keten, Nişantaşı, Etiler, Taksim, Cihangir, Beşiktaş, Bomonti ve Kanlıca gibi şehrin...