25 / 08 / 2024

toprak tapusunda dikkat edilmesi gerekenler

toprak tapusunda dikkat edilmesi gerekenler

Toprak tapusu inşaatı tamamlanmayan bir yapıdan konut alındığı zaman, alınan taşınmazın daire tapulu olmadığı anlamına geliyor. Peki, toprak tapulu ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Uzmanından tarım arazisi alacaklara uyarı! Karlı bir yatırım için bunlara dikkat edin

Arsa ve arazi almak isteyen yatırımcıların bir kısmı son dönemde tarım arazilerini de yakından takip ediyor.  Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, karlı bir tarım arazisi almak dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Arazi, arsa ve kooperatif hisseli tarla alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel Melkonyan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden tarla, arsa veya kooperatif hisseli tarla alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. 

Arsa almayı düşünenler aman dikkat! Arsa alırken nelere dikkat edilmeli? 

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. 

Kısa vadede arsa ve arazi yatırımı yaparken dikkat edilmesi gerekenler!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden kısa vadede (1-2 yıl) toprak yatırımı yaparken dikkat edilmesi gerekenler ve izlenmesi gereken adımları açıkladı. 

Tarla alacaklar bu ayrıntıya dikkat! Araziniz yüzde 30 küçülebilir…

Birçok kişi konut yerine, arsa, arazi ve tarlaya yatırım yapmaya başladı. Peki toprak yatırımı yaparken nelere dikkat etmeli? Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan, önemli bir noktaya dikkat çekerek yatırımcıları uyardı…

Arsa ve arazi yatırımında lokasyon seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa ve arazi yatırımında lokasyon seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! İşte Kırklareli’de toprak yatırımı için fırsat bölgeler!

Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan resmi X hesabı üzerinden Kırklareli’de toprak yatırımı için halen fırsat olan bölgeleri paylaştı. 

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Toprak manipülasyonu nasıl yapılır?

Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ve kredi faizlerinin yükselmesi ile vatandaş konut yatırımından uzaklaşarak arsa yatırımına yöneldi. Peki arsa ve arazi yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Toprak manipülasyonu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Arsa ve arazi almayı düşünenler dikkat! Toprak yatırımının avantajlarını uzmanı açıkladı! 

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi X hesabı üzerinden toprak yatırımının avantajlarını açıkladı. İşte Arif Güdül'ün yaptığı o paylaşım...

Arazi yatırımında popüler iller ve bölgeleri hangileri? Alırken ve beklerken nelere dikkat edilmeli?

Toprak yatırımına talep artarken, arsa, arazi, tarla alım satımları rekor sayıya ulaştı. Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Murat Gültekin, arazi yatırımında çok kazandıran yerleri ve yatırım yaparken ve yaptıktan sonra nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Tapu bozma davası hangi durumlarda açılır, nelere dikkat edilmesi gerekir? Bunları bilmeden tapu bozma davası açmayın!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi X hesabı üzerinden tapu bozma davasının açılabileceği durumları açıkladı. İşte  tapu bozma davası açarken dikkat edilmesi gerekenler...

Arsa, toprak alacaklar Çanakkale'ye dikkat: Fiyatlar arttı ama uygun tarla yakalarsınız alın!

Arsa ve toprak yatırımına olan talep gün geçtikçe büyüyor. Birikimlerini toprakta değerlendirmek isteyenler bölgeleri ve fiyatları araştırıyor. Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, Çanakkale'de toprak yatırımının mantıklı olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve yorumlar... 

Toprak yatırımından servet yapmanın püf noktaları. Uzmanı açıkladı

Arsa, arazi ve toprağa yatırım yapmak isteyenlerin sayısı giderek artıyor. Peki toprak yatırımı yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor. Toprak yatırımcısı Arif Güdül, topraktan servet yapmanın yollarını açıkladı.

toprak tapusunda dikkat edilmesi gerekenler Haberi

toprak tapusunda dikkat edilmesi gerekenler

Toprak tapulu ev alırken nelere dikkat edilmeli?


Toprak tapusu inşaatı tamamlanmayan bir yapıdan konut alındığı zaman, alınan taşınmazın daire tapulu olmadığı anlamına geliyor.  Toprak tapusu, halk arasında "Toprak hisseli tapu", "Topraktan tapu", "Toprak tapulu daire" şeklinde isimlendiriliyor. 


Toprak tapusu kat karşılığında inşaat yapan müteahhitlerin satış yöntemi olarak karşımıza çıkıyor.  Eğer müteahhit, kendi payına düşen bölümleri inşaatı tamamlamadan başka kişilere satıyorsa; ortada satışa konu olabilecek daire olmaması nedeni ile veriliyor.


Bu tarz bir daire almak her zaman risk taşıyor. Bu nedenle yapacağınız satış işleminden zararlı çıkmamak için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Bunlar;


- İlk olarak inşaatı yapan müteahhitin veya firmanın geçmişte yaptığı projeleri incelemek ve sorun yaşanıp yaşanmadığını öğrenmek.

- Satın alacağınız inşaata ait tapu kayıtlarını ve imar planını incelemek. Böylece, bu alanın konut...