12 / 05 / 2024

Torba kanunda hizmetçiler için neler var

Torba kanunda hizmetçiler için neler var

Torba Yasa ile ev hizmetlerinde çalışan işçiler için de düzenlemeler yapıldı. Peki Torba Yasa'dan evinde hizmetli işçi çalıştıran aileler nasıl etkilenecek? Torba Kanun ev hizmetlerinde çalışanlar için ne diyor? İşte cevaplar...

Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Teklifi!

Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gereğince yap-işlet-devret modeli kapsamında yatırım ve hizmet alımı işleri için ilgili sözleşmeye taraf şirkete yapılacak ödemelerin ertelenmesi amaçlanıyor.

Şehir Hastaneleri’nin yap-kirala-devret modelinin sözleşmeleri TBMM'de!

CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan ve görüşmeleri komisyonda tamamlanan Torba Kanunda Şehir Hastaneleri’nin yap-kirala-devret modelinin sözleşmelerini göremediklerini ve bu sözleşmelerin karanlık bir kuyu olduğunu ifade etti.

Ekovilla Silivri'de 20 bin TL'ye anahtar teslim!

Torba kanunda KDV istisnasının yasalaşmasıyla yabancıya satış artırılmaya çalışılıyor. Yabancıya satışını belirleyen kısıtlamaların büyük çoğunluğu Ekovilla’yı etkilemiyor.

Torba Yasa kentsel dönüşümü uçuracak!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Gürsel Öngören:“Torba Kanun ile 6306 sayılı Kanunda yapılan değişiklikler kentsel dönüşümü uçuracak” dedi.

Yeni evlenenlerin konut alabilmeleri için taslak hazırlanıyor!

Nisanda çıkan torba kanunda bulunan ve AK Parti’nin seçim beyannamesinde de olan çeyiz hesabı için önceki gün bankalar toplandı. Hazine’nin yeni evlenenlerin konut alabilmeleri için bir taslak hazırlığı içinde olduğu ifade edildi.

Hizmet tahsisli konut nedir?

3220 sayılı Kanun ve yönetmelikleri gereğince, memurlar ve işçiler ile bunların emeklilerine Konut Edindirme Yardımı yapılıyor. Peki, hizmet tahsisli konut nedir? Hizmet tahsisli konut kimlere verilir?

AK Parti madenciler için yasa teklifi hazırlıyor!

Karaman Ermenek’te meydana gelen maden kazasında mahsur kalan 18 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürerken torba kanunda madencilere ilişkin olarak yapılan düzenlemelerin uygulamada yarattığı sıkıntıları gidermek için harekete geçildi.

Çevre temizlik vergisi torba yasası!

Torba Yasası olan 6552 sayılı kanunda yer alan yapılandırma hakkı tanınan vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Çevre temizlik vergisi torba yasası ile nasıl yapılandırılır?

Torba Yasa ev hizmetlerinde çalışanlara ne getirdi?

Torba Yasa ile ev hizmetlerinde çalışan işçiler için de düzenlemeler yapıldı. Peki Torba Yasa'dan evinde hizmetli işçi çalıştıran aileler nasıl etkilenecek? Torba Kanun ev hizmetlerinde çalışanlar için ne diyor? İşte cevaplar...

Torba Yasa, taşeron işçiler ve taşeron işyerleri için ne diyor?

Torba Yasa'da taşeron işçiler için neler var? Torba Yasa ile taşeron işyerleri nasıl düzenlendi? Torba Kanun taşeron işyerleri ve işçilere yönelik hangi düzenlemeleri getirdi? İşte Resmi Gazete'de yayımlanan Torba Yasa ve o maddeler...

Emlakçılıkta yeni trend; Butik hizmet modeli!

Yurtdışından sonra Türkiye’de de artık kişiler, zaman, enerji ve maddi tasarruf sağlamak için hukuki destekten tadilat ihtiyacına kadar tek kanaldan kişiye ve konuya özel hizmet alabilecekleri butik emlakçılığa yöneliyor.

Kamu ihale ile hizmet alımlarında işçiden sorumlu olacak!

Mecliste görüşülen torba tasarı ile kamu, 'ihale ile iş yaptıran' pozisyonundan çıkarılıyor. Böylelikle iş güvenliğinde sorumluluğu artan kamu, ihale ile hizmet alımlarında işçiden sorumlu olacak...

Torba Teklif Genel Kurul'da kabul edildi!

Torba Teklif Kanunu Genel Kurul tarafından kabul edildi. Bu kanunda kapsamında TMMOB'un plan ve projelerde vize ve onay yetkisi kaldırılıyor...

Torba kanunda hizmetçiler için neler var Haberi

Torba kanunda hizmetçiler için neler var

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile ev hizmetlerinde çalışanlarla ilgili de yeni düzenlemeler yapıldı. 


Torba Yasa'nın 40'ıncı maddesine göre; Aynı kişi yanında ev hizmetlerinde (örn: ev temizliği hizmetinde çalışanlar) ay içerisinde 10 günden az çalışanların zorunlu sigortalılık kapsamından çıkarılarak kendi isteklerine bağlı olarak sigortalılıkları sağlanabilecek...


Ayrıca 55'inci Madde'ye göre de söz konusu kişiler için yüzde 2 oranındaki iş kazası ve meslek hastalığı priminin Sosyal Güvenlik Kurumunca belirlenecek usul ve esaslar dâhilinde bunları çalıştıranlarca ödenmesi, çalışanların ise adlarına iş kazası ve meslek hastalığı primi ödenen aya ilişkin emeklilik ve sağlık primi ödemek istemesi halinde sigortalılıklarının sağlanması, 10 günden fazla çalışması olanların sigortalılık iş ve işlemlerinin kolaylaştırılarak sigortalılıklarının sağlanması için usul ve esasları belirleme konusunda Sosyal Güvenlik Kurumuna yetki verilmesi düzenlendi.



Yabancı...