27 / 04 / 2024

Torba Kanunu 2b arazileri

Torba Kanunu 2b arazileri

Geçtiğimiz günlerde Torba Kanunu'nun kabulüyle 2B arazileri, Hazine'ye ait tarım arazileri, imarla ilgili harçlar, iş yeri açma izni harcı ve taşınmazlara ilişkin maddelerde değişiklikler meydana geldi..

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Evleri ağır hasarlı depremzedelere destek kanunu kabul edildi!

Ekonomide düzenlemeler içeren torba kanun teklifinin 11 maddesi kabul edildi. Teklife göre, faaliyette olan gayrimenkul yatırım ortaklıkları, Kamu İhale Kanunu'na tabi tutulmaması ve depremde evleri hasar gören afetzedelere destek sağlanması amaçlanıyor...

3 maddede İmar Kanunu Torba Yasa değişiklikleri!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "3 maddede İmar Kanunu Torba Yasa değişiklikleri"ni kaleme aldı. İşte detaylar...

Torba yasadaki kat mülkiyeti ve tapu kanunu değişiklikleri!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için torba yasadaki kat mülkiyeti ve tapu kanunu değişikliklerini kaleme aldı. İşte Kurtuluş'un yazısı...

2B araziler için son gün 30 Kasım!

Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2B araziler deniyor. 2b arazisindeki "2B", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 

İmar barışı torba kanunu tamamlayıcı nitelikte!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri de içeren son 'torba kanunu' tamamlayıcı nitelikte bir çalışma olduğunu söyledi.

2B arazilerinden 3 yılda 2.4 milyar TL gelir bekleniyor!

2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı verilerine göre 2B arazilerinden 3 yılda 2.4 milyar TL gelir bekleniyor. 

Torba Yasa ile emlak vergisi bedelleri yeniden düzenlenecek!

Meclis açılır açılmaz çalışma hayatını çok yakından ilgilendiren yasalar gündeme gelecek. Özellikle yeni İş Mahkemeleri Kanunu ve Torba Yasa birçok yenilik getirecek.

Meclis, Torba Yasa için mesai yapacak!

TBMM'de torba tasarı mesaisi başlıyor. Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi bu hafta Meclis'te görüşülecek.

Torba Yasa Tasarısı tam metni 2017!

Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. İşte Torba Yasa Tasarısı tam metni 2017..

Torba Yasa İmar Kanunu maddeleri!

14 Nisan 2016 tarihinde TBMM'de kabul edilen Torba Yasa, 26 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun ile İmar Kanunu'nda da yenilikler yapıldı. İşte Torba Yasa İmar Kanunu maddeleri..

Torba Kanun yürürlüğe girdi mi?

İmar Kanunu ile Kentsel Dönüşüm Kanunu dahil bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun olan Torba Kanun yürürlüğe girdi mi? Emlak piyasasında hangi değişiklikler yapıldı?

Torba Kanunu 2016 tam metni!

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun olan Torba Kanun, 26 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Torba Kanunu 2016 tam metni..

Torba Kanunu 2b arazileri Haberi

Torba Kanunu 2b arazileri

Geçtiğimiz günlerde yeni Torba Kanunu ile ilgili maddeler kabul edildi. Maddeler içinde 2B arsalarını, Hazine'ye ait tarım arazilerini de etkileyen maddeler var... 


2B arazilerini doğrudan satmak için öngörülen başvuru süresi 2 yıldan 3 yıla çıktı. 


Revize edilerek onaylanan proje alanlarında kalan taşınmazlardan idarece satılanlar, proje sahibi idaryee proje kapsamında değerlendirilmek üzere devredilecek. Devir öncesinde taşınmazları satın alan hak sahiplerinin ödedikleri bedel, bilgi ve belgeler proje sahibi idareye devredilecek. 


Hazine'ye ait tarım arazilerini 31 Aralık 2011 itibarıyla en az 3 yıldır tarımsal amaçla kiralayan, kira sözleşmesi devam eden veya bu arazileri en az 3 yıldır kullanan ve kullanmaya devam ettikleri idarece belirlenenlere, bu arazileri satın almak için verilen ve 26 Nisan 2014 tarihinde dolacak başvuru ve ödeme süreleri 6'şar ay uzatılacak.


Proje alanında kalan...