27 / 04 / 2024

Torba Kanunu işyeri açma ruhsatı

Torba Kanunu işyeri açma ruhsatı

Geçtiğimiz günlerde Torba Kanunu'nun kabulüyle 2B arazileri, Hazine'ye ait tarım arazileri, imarla ilgili harçlar, iş yeri açma izni harcı ve taşınmazlara ilişkin maddelerde değişiklikler meydana geldi..

İş yeri kira ödemelerinde vergi kesintisi 2021!

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında işyeri kira gelir vergisinde kesinti uygulanıyor. Peki, iş yeri kira gelir vergisinde kesinti 2021 ne kadar? İşte İş yeri kira ödemelerinde vergi kesintisi 2021....

İş yeri kiralarında kiraya verene 'fesih hakkı' imkanı!

Yeni Borçlar Kanunu'na göre kiraya verene, onuncu yıl sonunda sebebe dayanmaksızın fesih hakkı tanınmıştı. Bu hak, 1 Temmuzdan sonra iş yeri kiraları için de geçerli oldu.  

İş yeri kiralarına düzenleme! 

2012’de yürürlüğe giren yeni Borçlar Kanunu’nda yer alan 5 önemli madde 8 yıl ertelemeli olarak konuttan sonra şimdi de iş yerleri için geçerli olacak. Peki düzenleme neleri içeriyor? İşte iş yeri kiraları düzenlemesiyle ilgili detaylar...

İş yeri kiralarının ödenmemesi feshi ve tahliye nedeni olmayacak!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Torba Yasa, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçti. Koronavirüsle mücadele kapsamında, iş yerlerine yönelik ,1 Mart'tan 30 Haziran'a kadar iş yeri kiralarının ödenmemesi kira sözleşmesin feshi ve tahliye nedeni olmayacak…

Kirasını ödemeyen iş yeri tahliye edilmeyecek!

Koronavirüs kapsamında geliştirieln torba yasaya yeni maddeler ekleniyor. İş yeri kiralarıyla ilgili yapılan yeni düzenlemede, iş yeri kirasının ödenmemesi tahliye sebebi sayılmayacak...

Sitede iş yeri açarken onay alınmalı!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre, toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde işyeri açabilmek için maliklerin izinleri ve onayı gerekiyor...

Sitede iş yeri açmak için onay şart!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde iş yeri açabilmek için maliklerin izinleri ve onayı gerekiyor.

Sitede iş yeri için onay alınmalı!  

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde iş yeri açabilmek için tüm maliklerden izin alınması gerekiyor.

İmar barışı torba kanunu tamamlayıcı nitelikte!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri de içeren son 'torba kanunu' tamamlayıcı nitelikte bir çalışma olduğunu söyledi.

İşyeri kira gelir vergisinde kesinti 2018!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince işyeri kira gelir vergisinde kesinti uygulanıyor. Peki, işyeri kira gelir vergisinde kesinti 2018 ne kadar?

Torba Kanunu 2016 tam metni!

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun olan Torba Kanun, 26 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Torba Kanunu 2016 tam metni..

İşyeri kira artış oranı Nisan 2016!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Peki işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı Nisan 2016..

İşyeri kira geliri beyanı 2016!

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Bu vergiyi istisna bedelinden yüksek geliri olan kimseler ödüyor. Peki, işyeri kira geliri beyanı 2016 ne zaman verilir? Nasıl verilir?

Torba Kanunu işyeri açma ruhsatı Haberi

Torba Kanunu işyeri açma ruhsatı

Geçtiğimiz günlerde yeni Torba Kanunu ile ilgili maddeler kabul edildi. Maddeler içinde 2B arsalarını, Hazine'ye ait tarım arazilerini de etkileyen maddeler var... 


2B arazilerini doğrudan satmak için öngörülen başvuru süresi 2 yıldan 3 yıla çıktı. 


Revize edilerek onaylanan proje alanlarında kalan taşınmazlardan idarece satılanlar, proje sahibi idaryee proje kapsamında değerlendirilmek üzere devredilecek. Devir öncesinde taşınmazları satın alan hak sahiplerinin ödedikleri bedel, bilgi ve belgeler proje sahibi idareye devredilecek. 


Hazine'ye ait tarım arazilerini 31 Aralık 2011 itibarıyla en az 3 yıldır tarımsal amaçla kiralayan, kira sözleşmesi devam eden veya bu arazileri en az 3 yıldır kullanan ve kullanmaya devam ettikleri idarece belirlenenlere, bu arazileri satın almak için verilen ve 26 Nisan 2014 tarihinde dolacak başvuru ve ödeme süreleri 6'şar ay uzatılacak.


Proje alanında kalan...