19 / 05 / 2024

torba tasarıyla tapuda neler değişecek

torba tasarıyla tapuda neler değişecek

Çok yakında yasalaşması beklenen torba tasarı ile tapu işlemlerindeki çok sayıdaki bürokratik işlem sona erdirilerek tapu alma işlemleri kolaylaştırılacak.

2. torba yasasında yeni müjdeler peş peşe sıralandı! Yeni maddeler eklendi: emeklilere ikramiye, emekli zammı, ev hanımı

Yeni yasama döneminde TBMM'nin ana gündemi olan 2. torba yasa, birçok kişi tarafından takip ediliyor. Özellikle memurlar ve emekliler için önemli olan bu yasa, Başkan Erdoğan'ın emeklilere ikramiye ile ilgili verdiği müjdenin ardından merakla beklenmekte. 2. Torba Yasa'yla ilgili son bilgiler...

Vivo'nun yeni atılımı: Vivo V29e 5G, güçlü performansı ve estetik tasarımıyla geliyor!

Vivo, pazardaki etkileyici ürün yelpazesine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Vivo V29e 5G modeli, 120Hz ekran tazelemesi, güçlü Snapdragon işlemcisi ve göz alıcı tasarımıyla akıllı telefon kullanıcılarına iddialı bir deneyim sunmayı hedefliyor. 

Sarelle yenilenen tasarımıyla raflarda! Peki yeni Sarelle'nin fiyatı ne kadar? İşte 26 Mart 2023 fiyat listesi

Türkiye’nin köklü çikolata markalarından Sagra’nın kalite ve doğallığı bir araya getirdiği geleneksel ürünü Sarelle, yenilenen logosu ve tasarımıyla raflarda yerini almaya başladı. Peki yeni Sarelle'nin fiyatı ne kadar oldu? İşte 26 Mart 2023 Sarelle fiyatları...

Emekli maaşlarında dikkat çeken detay! maaş hesabı yaparken bunlara dikkat!

Milyonlarca emekli vatandaşı ilgilendiren Torba Yasa'yla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Torba Yasa'yla çalışanlara ödenen yemek paralarının muafiyeti aşan kısmı sigorta primine esas kazanca eklenecek. Böylece hem prime hem de uzun vadede emekli aylığı yükselecek.

Emekliler ve emekli olacaklar dikkat! Torba Yasa ile maaşlar artacak! Emekli maaşı nasıl değişecek? Hemen bakın!

Milyonlarca emekli vatandaşı ilgilendiren Torba Yasa'ya ilişkin son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Torba Yasa'yla hem prim hem de uzun vadede emekli maaşı yükselecek. İşte ayrıntılar...

Fossil fark yaratan tasarımlarıyla Saat ve Saat’te yüzde 10 indirimle satışta! İşte 27 Eylül 2022 Fossil fiyat listesi

Fark yaratan tasarımlarıyla her kesimden zevke hitap eden Fossil, yeni modeli FES5197 ile detaylara önem veren zevk sahibi kadınları etkisi altına alıyor. İşte FES5197 modeli ve diğer Fossil modellerinin fiyat listesi.

Çarpıcı iç ve dış tasarımıyla yeni Kia Ceed HB! İşte 25 Mart 2022 Fiyat listesi!

Kia yeni Ceed HB modelinin mart ayına ilşikin fiyat listesini açıklandı. Peki çarpıcı iç ve dış tasarımıyla Kia Ceed HB modeli ne kadardan başlıyor? İşte Kia Cedd HB fiyatları...

Apple ve Spotify'dan Rusya'ya ofis!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzalamış olduğu yeni tasarıyla birlite Apple ve Spotify, Rusya'da ofis açtı. 

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Kripto para piyasalarına olan ilginin artmasıyla birlikte, kripto para dolandırıcılıkları da arttı. TBMM'ye gelmesi beklenen kripto para yasa tasarısının bu mağduriyetleri engelleyebileceği belirtiliyor. Peki kripto para dolandırıcılıkları nasıl yapılıyor? Yeni yasa ile neler değişecek?

O arazi sahiplerine cezalar başladı!

Tarım arazilerinin, hobi bahçeleri adı altında bölünüp satılmasının engellenmesi için Ekim'de meclisten geçen Torba Yasa'yla mağdur olduklarını belirten, hobi bahçe sahipleri duruma tepki gösteriyor. 

Tapu ifraz harcı 2020!

Tapu ayırma işlemi olan ifrazın yapılması amacıyla tapuda belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu ifraz harcı 2020 ne kadar?

Trabzon Vakfıkebir Millet Bahçesi tasarımıyla dikkat çekiyor!

36 şehirde 7 milyon 403 bin metrekarelik alanda 97 millet bahçesi projesi yürüten TOKİ, 18 projenin ihalesini gerçekleştirerek yapımına başladı. Yeni uygulamalardan biri olan Trabzon Vakfıkebir Millet Bahçesi projesi Karadeniz'in doğasıyla uyumlu tasarımıyla dikkat çekiyor...

İnistanbul mimari tasarımıyla dikkatleri çekiyor!

İş GYO ve Nef işbirliğiyle hayata geçirilen İnistanbul projesi mimari tasarımıyla dikkat çekiyor.

torba tasarıyla tapuda neler değişecek Haberi

torba tasarıyla tapuda neler değişecek

Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik olarak hazırlanan çok sayıda düzenleme torba yasa ile birlikte Meclis'e sunuldu. Çok yakında yasalaşması beklenen tasarı ile inşaat izin süreleri kısalacak, tapu işlemlerindeki çok sayıdaki bürokratik işlem sona erdirilerek tapu alma işlemleri de kolaylaştırılacak.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Yatırım Ortamı İyileştirme Koordinasyon Kurulu Toplantısı hakkında sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı.

TAPU İŞLEMLERİ KOLAYLAŞTIRILIYOR

Özhaseki'nin açıklamaları şu şekilde:

"İnşaat izinleri ve tapu işlemlerinin kolaylaştırılması hususunda önemli düzenlemeler yaptık. Bu yeniliklerle bürokratik işlemleri azaltıyor, vatandaşımıza büyük kolaylıklar sağlıyoruz. İnşaat izinleri için belediyenin farklı birimleri, tapu, vergi dairesi, SGK gibi birçok kurumla muhatap olmak zorunda kalan vatandaşlarımız, bu işlemlerden kurtuluyor. Kurumlar arasında kuracağımız elektronik bağlantıyla süreci oldukça basitleştiriyoruz.

İNŞAAT İZİNLERİNDE 18 İŞLEM...