03 / 05 / 2024

Torba Teklif

Torba Teklif

Milyonların borcu gündemde yer alıyor. İşte borçların silinmesi ile ilgili detaylar...

Torba Kanun Teklifi bu hafta TBMM'de görüşülecek!

TBMM Genel Kurulu'nun bu haftaki gündeminde Gensoru önergeleri ile "Torba Kanun Teklifi" bulunuyor. Teklifle çeyiz hesabına devlet katkısı sağlanması görüşülecek.

Konutla ilgili o madde torba tekliften geri çekildi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile zirvede buluşan inşaat sektörünün isteği gerçekleşmedi. Konut teslim süresini 42 aya uzatan ve caymanın cezasını yüzde 4’e yükselten düzenleme tekliften çıkarıldı.

'Torba teklif'ten ön ödemeli konut satışı düzenlemesi çıkarıldı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri başlayan 'Torba teklif'ten 4 madde çıkarıldı. Söz konusu maddelerden ikisi, ön ödemeli konut satışı ve devre tatillerle ilgili düzenlemeler...

Maketten satışta teslim süresini uzatan Torba Teklif Meclis'te!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve arkadaşlarının imzasıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Torba Teklif Genel Kurul'da kabul edildi!

Torba Teklif Kanunu Genel Kurul tarafından kabul edildi. Bu kanunda kapsamında TMMOB'un plan ve projelerde vize ve onay yetkisi kaldırılıyor...

O borçlar silinecek! Ödeyen ödediğiyle mi kalacak?

Türkiye Büyük Millet Meclis’ne sunulan torba teklif ile iktidar korona virüs salgını döneminde kesilen maske ve sokağa çıkma yasağı cezalarının tahsilinden vazgeçiyor. Bu kapsamda 1 milyonu aşkın kişiye kesilen toplamda 3 milyar liraya yakın borç silinecek.

Kredi kartı borcu olanlara müjde! Af geliyor sicil temizleniyor!

Sosyal destekleri içeren torba teklif ile birlikte Bankalar Birliği Risk Merkezi kayıtlarına giren ve kamuoyunda “kara liste” olarak adlandırılan kredi borçlularına sicil affı olanağı geliyor. İşte detaylar…

Hazine arazileri için yeni düzenleme! Kiracılara öncelik, 5 taksit ve yüzde 20 indirim avantajı!

TBMM'ye sunulan torba teklif kapsamında, hazine gayrimenkullerinin kiralanmasına ve satışlarına düzenleme yapılıyor. Bu kapsamda kiracılara öncelik tanınması planlanırken, satışlarda da 5 taksit ve yüzde 20 indirim avantajı sunulması öngörülüyor...

Haczedilen gayrimenkullerin satışı için yeni teklif!

Hükümet tarafından düzenlenen torba teklif ile haciz edilen gayrimenkullerin satışına yönelik yeni düzenleme gelecek. Yeni yasa hacizli gayrimenkuller elektronik ortamda açık artırmayla ile satılabilecek.

Akşehir Gölü’nün kıyısındaki taşınmazlara yönelik düzenleme!

AKP’nin Meclis’e sunduğu 12 maddelik “torba teklif” köylülerin 70 yıl sonra mağdur olmasına neden oldu. Rayiç bedel üzerinden satışı yapılan arazilerde yaşayan köylü, evlerini boşalttı. 

Evleri ağır hasarlı depremzedeler için resmen destek kanunu geldi!

Bu yıl meydana gelen 4 depremde evleri hasarlanan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla afetzedelere destek verilmesini de içeren ekonomiye ilişkin "torba teklif" yürürlüğe alındı...

Ekonomiye ilişkin 'torba teklif' yasalaştı!

Bankalar ve müşteriler arasında ilk defa sözleşme ilişkisi kurulması, yüz yüze gelmeden, fiziki belge ve ıslak imza kullanılmadan, teknolojiye uygun yöntemlerle gerçekleştirilebilecek.

Depremzedelere yardım edilmesine ilişkin torba teklif yasalaştı!

Bu yıl meydana gelen 4 depremde evleri hasarlanan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için afetzedelere destek sağlanmasını da içeren ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve yasalaştı. 

Ekonomide düzenlemeler içeren 'torba teklifi' TBMM komisyonunda!

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ekonomide düzenlemeler içeren "torba teklif"in 12 farklı kanun ve kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılması öngördüğünü anlattı.

Ekonomiye ilişkin 'torba teklif' TBMM Genel Kurulunda kabul edildi!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Kirasını 3 ay ödemeyen vakıf kiracıları tahliye edilecek!

Ekonomiye ilişkin "torba teklif" Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Buna göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü taşınmazlarında kira borcu olanlara 3 ay süre tanınıyor...

İmar barışında süre uzatma sinyali!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba teklif görüşmeleri sırasında 31 Aralık itibariyle sona erecek imar barışı başvurularında yeni uzatma gündeme geldi.

Kanal İstanbul komisyonda görüşülüyor!

Bedelli düzenlemesinin ve Kanal İstanbul'un da bulunduğu "torba teklif" komisyonda...

Torba Teklif Haberi

Torba Teklif

Yeni torba teklifi için mesailer başladı. 2 bin liranın altındaki borçların silinme durumu merakla bekleniyor. Yapılacak düzenleme ile icra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5,5 milyon vatandaş, icra takibinden kurtulmuş olacak.

İşte haberin merak edilen detayları…

TBMM'de, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş başkanlığında bürokratların da katıldığı toplantıda, yeni torba teklif için görüşmeler başladı. Buna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, 2 bin liranın altındaki borçları kapsayan 10 milyon icra dosyası, tasfiye edilmiş olacak. Bu düzenlemeden 1 milyon kişi etkilenecek. Varlık yönetimi şirketlerine devredilmiş icralık borçların da devlet tarafından karşılanmasının kapsama dahil edilmesi planlanıyor.

Düzenleme içinde; şirketlerin, çalışanlarına 1000 liraya kadar doğal gaz desteği vermesi de konuşulan diğer bir konulardan. Bu düzenlemenin ise torba teklifin içine...