08 / 05 / 2024

torba yasadaki gayrimenkul düzenlemeleri

torba yasadaki gayrimenkul düzenlemeleri

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen ve bazı teklif ve tasarılarla birleştirilerek kapsamı genişletilen "Torba Tasarı", kamuoyunun merakla beklediği bazı konularda yeni düzenlemeler getiriyor.

BAĞ-KUR'luları Sevindirecek Gelişme: Prim Eşitlemesi Gerçekleşiyor mu? Hangi Şartlar Geçerli?

BAĞ-KUR’lular prim eşitlemesini dört gözle bekliyor. Torba yasadaki konular arasında SSK ve BAĞ-KUR prim eşitlenmesinin olup olmaması merak ediliyor. Uzun süredir beklenen konular arasında olan SSK ve BAĞ-KUR prim eşitlemesi bir kez daha gündeme geldi. İşte ilgili konu hakkında tüm detaylar…

Kentsel Dönüşümde Torba Yasa Değişiklikleri 1.Bölüm!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için torba yasadaki kentsel dönüşüm değişikliklerini kaleme aldı. İşte Kurtuluş'un yazısı...

Torba yasadaki kat mülkiyeti ve tapu kanunu değişiklikleri!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için torba yasadaki kat mülkiyeti ve tapu kanunu değişikliklerini kaleme aldı. İşte Kurtuluş'un yazısı...

Torba Kanun teklifinden inşaat sektörüne neler çıkacak?

TBMM Meclisi 12 günlük aranın ardından yarın mesaiye başlıyor. 71 maddelik torba yasada inşaat ve gayrimenkul sektörünü yakından ilgilendiren birçok konu bulunuyor.

Ortak Devremülk Hizmetleri Gayrimenkul Yatırım Danış.İnşaat Tur.Paz.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Ortak Devremülk Hizmetleri Gayrimenkul Yatırım Danış.İnşaat Tur.Paz.San.Ve Tic.Ltd.Şti bugün Esenyurt’ta 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Ali Baydak, Alaattin Çağlamaz, Kerim Torba, Tamer Eser ve Turgay Demirkaya ortaklığında kuruldu. 

Kurumların gayrimenkul satış istisna oranları düşürüldü !

Gayrimenkul satışlarından elde edilen kazançlara uygulanan yüzde 75'lik istisna oranı Torba Yasa ile yüzde 50’ye düşürüldü. Uygulama 5 Aralık 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Torba kanun ile gayrimenkulde çok önemli değişiklikler!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, torba kanun ile gayrimenkulde yapılan değişiklikleri kaleme aldı. 

Gayrimenkul vergileri Torba Yasa ile şekillendi!

Gayrimenkul vergileri ile ilgili düzenlemelerin de yer aldığı Torba Tasarı, bazı değişikliklerle Plan ve bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İşte gayrimenkul vergilerinde yapılan düzenlemeler..

9 maddede Torba Tasarı ile gayrimenkulde yapılan düzenlemeler!

TBMM'ye sunulan Torba Tasarı'da gayrimenkul sektörünü ilgilendiren bazı hükümler bulunuyor. İşte 9 maddede gayrimenkul sektöründe yapılan düzenlemeler..

Torba Kanun Tasarısı'nın ilk 12 maddesi kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda, "torba kanun tasarısı"nın ilk 12 maddesi kabul edildi.Gayrimenkul sahiplerince yapılan ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu sağlamaya yönelik harcamalar doğrudan gider olarak indirilebilecek.

Torba kanun tasarısı kabul edildi mi?

Gayrimenkul sektörü ile ilgili birçok düzenlemeyi barındıran Torba Kanun Tasarısı, 23 Mart 2016 tarihinde meclise sunuldu. Peki, Torba kanun tasarısı kabul edildi mi? İşte yanıtı..

Torba Yasa 2016'da neler var?

Torba Yasa'da gayrimenkul gelir vergisine kademeli vergi sistemi getirilmesi de bekleniyor. Peki, Torba Yasa 2016'da neler var? Torba Yasa yürürlüğe girdi mi?

Emre Erol: Torba Yasa kiracıları ev sahibi yapacak!

Torba yasayla birlikte İlk kez ev sahibi olacakların ev alma hayalleri gerçeklik kazanacak. Yasa ile gayrimenkul alanında yaşanan kayıt dışı işlemler son bulacak ve sektör şeffaflaşacak.

torba yasadaki gayrimenkul düzenlemeleri Haberi

torba yasadaki gayrimenkul düzenlemeleri

Kamuoyunda "Torba tasarı" olarak bilinen "65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sürüyor.


"Torba Tasarı"ya 15 bin polis alınması, Şanlıurfaya İstiklal Madalyası verilmesi, yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni bulunmayan yapılara, dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat verilmesi şartıyla geçici elektrik, su, kanalizasyon ve doğalgaz bağlantısı yapılmasına yönelik tasarı ve teklifler de eklendi.


Tasarının, kısa zamanda Genel Kurul'dan geçerek yasalaşması bekleniyor. 


Vatandaşlarla ilgili önemli değişiklikler içeren "Torba tasarı"da  inşaat ve gayrimenkulle alakalı şu düzenlemeler yer alıyor:



1-) "Kanal İstanbul Projesi"nin yasal alt yapısı oluşturuluyor. İlgili kanunda "su yolu" tanımı yapılarak, su yollarına kanuni statü kazandırılıyor.


2-) İstanbul'un Avrupa Yakası Proje Alanları...