27 / 04 / 2024

BAĞ-KUR'luları Sevindirecek Gelişme: Prim Eşitlemesi Gerçekleşiyor mu? Hangi Şartlar Geçerli?

BAĞ-KUR'luları Sevindirecek Gelişme: Prim Eşitlemesi Gerçekleşiyor mu? Hangi Şartlar Geçerli?

BAĞ-KUR’lular prim eşitlemesini dört gözle bekliyor. Torba yasadaki konular arasında SSK ve BAĞ-KUR prim eşitlenmesinin olup olmaması merak ediliyor. Uzun süredir beklenen konular arasında olan SSK ve BAĞ-KUR prim eşitlemesi bir kez daha gündeme geldi. İşte ilgili konu hakkında tüm detaylar…



Asgari ücret ve memur maaşlarının son durumu netliğe kavuştu. Asgari ücrete %34 zam yapılarak 11 bin 402 TL'ye çıkarıldı. Memur maaşlarında ise 8 bin 77 TL zam yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, seçim öncesinde BAĞ-KUR prim eşitlemesi yapacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Mayıs'ta prim eşitlemesi yapılacağını duyurarak bu haber teyit edilmiş oldu. 

 BAĞ-KUR luları Sevindirecek Gelişme: Prim Eşitlemesi Gerçekleşiyor mu? Hangi Şartlar Geçerli?

BAĞ-KUR için belirlenen prim gün sayısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın prim eşitlemesiyle ilgili kararından sonra BAĞ-KUR için bu haber kesinleşti. Dolayısıyla torba yasada SSK ve BAĞ-KUR için prim eşitlemesi düzenlemesi yapılacak. BAĞ-KUR'lular içim 7200 prim ödeme gün sayısı belirlendi. 

BAĞ-KUR sigortalıların prim ödeme sayısı önceden en az 9000 gündü. BAĞ-KUR'lular da uzun süredir prim eşitlemesinin yapılmasını isteyerek düzenleme bekliyordu. Beklenen düzenleme ise prim ödeme gün sayısı 9000 günden 7200 güne düşürülecek. Bu düzenleme kapsamında BAĞ-KUR'lular 1800 gün daha erken emekli olabilecekler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön