29 / 04 / 2024

SGK bombayı patlattı! 4a, 4b, 4c ve Bağ-Kur'lular nasıl destek parası alabilir?

SGK bombayı patlattı! 4a, 4b, 4c ve Bağ-Kur'lular nasıl destek parası alabilir?

SGK, 4a, 4b, 4c ve Bağ-Kur'lular ilgi ilgili son dakika açıklamasını paylaştı. Kadınların emzirme ödeneği ile ilgili yapılan açıklama büyük yankı uyandırdı. İşte detaylar…



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 4a, 4b, 4c ve Bağ-Kur'luları oldukça yakından ilgilendiren haberin detaylarını bildirdi.

Sigortalı olan kadınlara doğum borçlanması ve annelik halinde geçici iş göremezlik ödeneği olanakları sunan SGK, emzirme ödeneği ile de sigortalılara katkı vermeye kaldığı yerden devam ediyor.

Doğum yapması durumunda sigortalı kadına ya da sigortalı olmayan eşinin doğum yapması durumunda sigortalı erkeğe verilen emzirme ödeneği ile de ailelere 316 TL destek sağlanıyor.

2020 yılında 108 milyon 652 bin 664 TL, 2021'de ise 115 milyon 984 bin 712 TL emzirme ödeneği yapmış olan kurum, bu senenin ocak ve temmuz döneminde 291 bin 649 rapora karşılık 91 milyon 747 bin 507 TL emzirme ödeneği sağladı.

SSK ve Bağ - Kur dahilindeki sigortalılara SGK tarafından verilen bu yardım, kamu görevlilerine ise kurumlarınca ödenmiş oluyor.

SGK bombayı patlattı! 4a, 4b, 4c ve Bağ-Kur lular nasıl destek parası alabilir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön