16 / 05 / 2024

SGK bombayı patlattı! 4a, 4b, 4c ve Bağ-Kur'lular nasıl destek parası alabilir?

SGK bombayı patlattı! 4a, 4b, 4c ve Bağ-Kur'lular nasıl destek parası alabilir?

SGK, 4a, 4b, 4c ve Bağ-Kur'lular ilgi ilgili son dakika açıklamasını paylaştı. Kadınların emzirme ödeneği ile ilgili yapılan açıklama büyük yankı uyandırdı. İşte detaylar…



FAYDALANMA ŞARTLARI NELER?

Sigortalılara emzirme ödeneği verilebilmesi için, 4a'lı çalışan sigortalı kişinin adına doğumdan önceki bir sene içinde en az 120 gün kısa vadeli şekilde sigorta kolları primi bildirilmiş olması, 4b'li çalışan sigortalı kişi için de doğumdan önceki bir sene içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi oluşturulmuş olması ve Genel Sağlık Sigortası primi dahil, prim ve prim ile ilgili herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

Sunulan diğer bir şart ise; doğumun canlı gerçekleşmiş olması. Emzirme ödeneğine hak kazanmış fakat sigortalılığı sona eren şahısların 300 gün içinde çocuğu doğur ise doğum tarihinden önceki 15 ay içinde sigortalı isim için en az 120 gün prim ödenmiş olması gerek.

NEREYE, NASIL BAŞVURULMALI?

Emzirme ödeneği için hak kazanan sigortalı kişilerin ödeneklerini almaları için SGK'ya talep dilekçesi verme kriteri 2014'te kaldırılmıştı. Emzirme ödeneği, sistemde görülen emzirme ödeneği raporuna göre otomatik olarak ödeniyor.

Ödemeler anlaşmalı bankaya (şu an; PTT Bank) ya da hesap numarasını tanımlaması durumunda sigortalının hesabına gönderiliyor.

Hak sahipleri ise ödemeleri beş yıl içinde çekebiliyor.

SGK bombayı patlattı! 4a, 4b, 4c ve Bağ-Kur lular nasıl destek parası alabilir?

Bakan Nebati’den dar gelirlilere müjde! İki yeni destek açıklanıyor

Memura 11.007 emekliye 7.343 SSK - Bağ-Kur'a ise 19.84 maaş! Anketin sonuçları çıktı! Kime ne kadar maaş verilecek?

Bütün EYT formülleri yanlış! Bakan Bilgin açıkladı! Tek bir formül var

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön