08 / 05 / 2024

BAĞ-KUR'luları Sevindirecek Gelişme: Prim Eşitlemesi Gerçekleşiyor mu? Hangi Şartlar Geçerli?

BAĞ-KUR'luları Sevindirecek Gelişme: Prim Eşitlemesi Gerçekleşiyor mu? Hangi Şartlar Geçerli?

BAĞ-KUR’lular prim eşitlemesini dört gözle bekliyor. Torba yasadaki konular arasında SSK ve BAĞ-KUR prim eşitlenmesinin olup olmaması merak ediliyor. Uzun süredir beklenen konular arasında olan SSK ve BAĞ-KUR prim eşitlemesi bir kez daha gündeme geldi. İşte ilgili konu hakkında tüm detaylar…



 BAĞ-KUR luları Sevindirecek Gelişme: Prim Eşitlemesi Gerçekleşiyor mu? Hangi Şartlar Geçerli?

BAĞ-KUR’lular 9000 günle emekli olabilecekler 

Yapılacak olan düzenlemeye göre kadın BAĞ-KUR'lular  için en az 7200 gün prim ödemesi gerekmektedir. Erkek BAĞ-KUR'lular için ise en az 9000 gün prim ödemesi gerekiyor. BAĞ-KUR şartlarında kadın için kısmi emeklilik 50 yaş iken erkek için 50 yaş olarak belirlenmiştir. Buna ek olarak 15 yıl sigorta ile birlikte 5400 gün prim ödeme süresi gerekecektir. Bu düzenlemeyle BAĞ-KUR emekli olma süresi 5 yıl öne çekilmiştir. 

BAĞ-KUR sigortalılarının emekli olabilmesi için prim gününün tamamlanmış olması gerekmektedir. Prim borcunun da bulunmaması gerektiği belirtilen şartlar arasındadır. Prim borçlarını ödemek isteyen BAĞ-KUR'lular yapılandırma yasalarından yararlanabilmektedir. Böylece eksik kalan günlerin tamamlanması mümkün olacaktır. Kadınların 3 çocuk için 6 yıl, erkeklerin ise askerlik dönemi baz alınarak borçlanma hakları vardır.

SSK ve BAĞKUR emeklilerine zam şoku! Kök aylığı 7 bin 500 TL'den düşük olanlara zam yapılmayacak mı?

Polisevinde çalışmak isteyenler hemen baksın! Alım yapılacak!

İŞKUR duyurdu! Şoför, temizlik görevlisi ve güvenlik alımları başlıyor! Hastanelerde çalışmak isteyenler hemen başvursun


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön