27 / 04 / 2024

Torba Yasası inşaat maliyet

Torba Yasası inşaat maliyet

Torba Yasası'ndaki yeni düzenlemeyle birlikte inşaat projelerinde maliyetler düşecek...

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

Yeni torba yasa hazırlandı! Fahiş inşaat malzemesi, kira, gıda fiyatlarına üç kat ceza!

Deprem bölgesinde fahiş fiyat tespit edilmesi durumunda üç kat ceza uygulanacak. Hiçbir gerekçe sunulmadan gıdadan inşaat malzemesine kadar her alanda fahiş fiyat artışı yapanlara ağır yaptırım uygulanacak.

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

24 Haziran 2021 tarihinde kanunlaşan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı – EU Green Deal’ yasası inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

ABD, İran'a inşaat sektöründe de yaptırım uygulayacak!

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'ın inşaat sektörüne dair yeni yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Bakanlık sözcüsü, yaptırım kararının İran Özgürlük ve Silahsızlanma Yasası'na uygun olarak alındığı belirtildi...

Torba Kanun teklifinden inşaat sektörüne neler çıkacak?

TBMM Meclisi 12 günlük aranın ardından yarın mesaiye başlıyor. 71 maddelik torba yasada inşaat ve gayrimenkul sektörünü yakından ilgilendiren birçok konu bulunuyor.

İnşaat Mühendisleri Yetkin Mühendislik Yasası'nı istiyor!

İnşaat Mühendisleri Kayseri İl Temsilcisi Murat Yıldız, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız, inşaat mühendisleri için Yetkin Mühendislik Yasası’nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Torba tasarı ile inşaat sektörüne yeni düzenlemeler geliyor!

Ekonominin canlanması ve çarkların daha hızlı dönmesi için hazırlanan ve Meclis’e sevk edilen torba tasarıda inşaat sektörüne yönelik birçok yeni düzenleme bulunuyor.

İnşaat harcamasına KDV iadesi geliyor!

TBMM’ye sunulan Torba Yasa Tasarısı’nda yer alan yatırımlardaki inşaat harcamalarının KDV’si geri ödenecek. Geri ödeme 2017’yle sınırlandırıldı. Emrah Akın, “ Bu düzenlemenin süresiz veya en azından 2020’ye kadar uygulanması daha çok yatırımcıyı harekete geçirir” dedi.

Emirgan'daki Huqqa'da imara aykırı inşaat mı yapılıyor?

İşadamı Cihan Kamer’in sahibi olduğu alkolsüz eğlence mekanı Huqqa, yeni şubesi için Boğaziçi İmar Yasası’na aykırı olarak inşaat çalışması başlattı.

İnşaat sektörünün en büyük sorunu Yapı Yasası eksikliği!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye’de inşaat sektöründeki en büyük sorunun ‘yapı yasası’ eksikliği olduğunu söyledi.

Selçuklu Sızma Sosyal Tesisi'nin inşaatında son durum!

Selçuklu Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçeye bağlanan Sızma Mahallesi'ne çok amaçlı sosyal tesis kazandırıyor. Kaba inşaatı tamamlanan sosyal tesislerin toplamda 760 bin TL'ye mal olacak.

Alanya imar planı inşaat sektörünü etkiledi!

Büyükşehir Yasası'nın ardından kapanan Avsallar Belediyesi'nin yaptığı imar planı inşaat sektörünü vurdu. Temyiz süreci nedeniyle 1 yıldır çivi bile çakamadan bekleyen yatırımcıların daha ne kadar bekleyecekleri de belli değil.

Kadıköy'de inşaat faaliyetleri arttı!

İstanbul Kadıköy’de 6306 sayılı ‘Afet Yasası’ kapsamında bina bazında yapılan kentsel dönüşüm bölgenin rantı yüksek semtlerinde inşaat furyası başlattı.

Torba Yasası inşaat maliyet Haberi

Torba Yasası inşaat maliyet

Konut ve işyeri projeleri için mimar ve mühendis odalarından vize alınması şartı Torba Yasa’ya son dakikada eklenen bir madde ile kalkıyor. Düzenleme ile 4-5 bin lirayı bulan bir binanın proje onayında maliyet daha da azalacak. Öte yandan mühendislik büroları, inşaat sektörü ve vatandaşı rahatlatan düzenlemenin Taksim Gezi Parkı eylemleri ile ilişkilendirmesine yönelik iddialar boş çıktı. Muhalefetin düzenlemenin Taksim dayanışması içinde olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne, onu oluşturan odalara karşı yapıldığı açıklaması da gerçekleri yansıtmıyor. Edinilen bilgilere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından konuyla ilgili hazırlanan taslak iki ay önce ilgili kurum ve kuruluşlara dağıtıldı.


Kanunda olmadığı halde yönetmelikle düzenlenen konut ve işyeri projeleri için odalardan vize alınma şartı kalkıyor. Meclis’te önceki gece AK Parti’nin verdiği önerge ile Türk...