03 / 05 / 2024

Torbalı atatürk meydanı

Torbalı atatürk meydanı

İzmir’in Torbalı ilçesinde, 12 bin kişinin yaşadığı Atatürk Mahallesi için tasarlanan meydan, coşkulu bir törenle hizmete açıldı.

Atatürk Havalimanı'ndaki hastane inşaatı uçuş trafiğini etkileyecek mi?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Atatürk Havalimanı’na, yeni iniş-kalkış izni verilmeyeceği hakkında açıklama yaptı. DHMİ'den gelen bu açıklamayı uzmanlar, "Meydan kapanmayacak ama yeni uçuş planlarına da izin verilmeyecek" şeklinde yorumladı...

Atatürk Havalimanı 1953 yılında yapıldı!

Bayındırlık Bakanlığı, Yeşilköy'de bulunan Tayyare Meydanı'nın modern bir hava limanı haline getirilmesine 1938 yılında karar vermiş ancak Atatürk Havalimanı, Yeşilköy Havalimanı adıyla 1 Ağustos 1953 yılında hizmete açılmış.

Bursa Atatürk Stadyumu yerine dev meydan geliyor!

Bursa Atatürk Stadyumu’nun yıkımının ardından yeşil alan olarak değerlendirilen 30 bin metrekarelik meydan 15 Mayıs'ta açılacak. 

Bursa Altıparmak Atatürk Meydanı son halini aldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün konuşma yapacağı Altıparmak Atatürk Meydanı ile ilgili bilgi verdi. Altepe, üst kolonlardaki yıkımların tamamlandığını, tüm beton alanların düzenlemesinin ve dış bölgedeki zemin kaplamalarının bittiğini söyledi.

Bursa Altıparmak Atatürk Meydanı gün sayıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Marka Kent Bursa’ hedefi doğrultusunda hayata geçirilen Altıparmak Atatürk Meydanı, kombine etkinliklerin birbiri ardına düzenlenebileceği çok özellikli alan haline getiriliyor.

Bursa Atatürk Stadı, Atatürk Meydanı oluyor!

Bursa'daki Atatürk Stadı, içinde festival müzesi, bisiklet yolu, atletizm pisti, çim saha olan ve 100 bin kişinin toplanabileceği Atatürk Meydanı olacak.

Can Şimşek: Bursa Atatürk Stadyumu projesi korunsun!

MİMARLAR Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, belediyenin geçmişte bazı projeleri sonradan değiştirdiği için Atatürk stadyumu ve meydanı projesinin de değişebileceğini ve bunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Bursa Atatürk Meydanı için yıkım çalışmaları tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım çalışmalarının tamamlandığı Atatürk Stadyumu, Atatürk Meydanı olarak içinde festival müzesi, bisiklet yolu, atletizm pisti, çim sahası ile ayrıcalıklı bir yaşam alanı olarak Bursa’ya kazandırılıyor.

Bursa Atatürk Stadı'nda yeni meydan çalışmaları yapılıyor!

Yapımı için 1926 yılında Atatürk’ün 1000 lira bağışta bulunduğu ve 1948 yılında tamamlanan Atatürk stadının bulunduğu alanın, stadın tarihi dokusu korunarak ayrıcalıklı bir meydana dönüştürüleceği proje kapsamında yıkımlar hızla sürüyor.

Karşıyaka Atatürk Anıtı onarılmayı bekliyor!

Karşıyaka Anayasa Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın içler acısı haline vatandaşlardan tepki yağıyor Yeni Asır'ın gündeme getirdiği Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın kırılan mermer sütunları ve bakımsız haline vatandaşlardan büyük tepki geldi.

Torbalı Yazıbaşı Meydanı 2 Kasım'da açılıyor!

Torbalı Belediyesi'nce yürütülen 'Her Mahalleye Bir Meydan' projesi çerçevesinde Atatürk ve Karakuyu'dan sonra Yazıbaşı Meydanı da tamamlandı.

Torbalı'da ilk meydan açıldı!

İzmir’in Torbalı ilçesinde, 12 bin kişinin yaşadığı Atatürk Mahallesi için tasarlanan meydan, coşkulu bir törenle hizmete açıldı.

Yıkılan Bursa Atatürk Stadyumu yerine meydan mı yapılacak?

Bursa Olay Gazetesi'nin köşe yazarlarından olan Ahmet Emin Yılmaz bugünkü yazısında yıkılan Bursa Atatürk Stadyumu'nun yerine yapılması planlanan meydan projesini kaleme aldı. İşte Yılmaz'ın o yazısı...

Torbalı atatürk meydanı Haberi

Torbalı atatürk meydanı

İzmir’in Torbalı ilçesinde, 12 bin kişinin yaşadığı Atatürk Mahallesi için tasarlanan meydan, coşkulu bir törenle hizmete açıldı.Torbalı Belediyesi tarafından altı mahalle için hazırlanan meydan projesinin ilki Atatürk Mahallesi’nde hizmete girdi. Yaklaşık 12 bin kişinin yaşadığı mahallede geçtiğimiz ay tamamlanan; ancak gelen şehit haberleri üzerine ertelenen meydanın açılış törenine çok sayıda vatandaş katıldı. 4 bin metrekarelik bir alan içerisinde tasarlanan meydan projesinde süs havuzları ve gezinti yolları yer alırken, proje vatandaşların beğenisini topladı. Açılış törenine katılan Ak Parti İzmir Milletvekili ve MKYK üyesi Mahmut Atilla Kaya törende yaptığı konuşmada, projenin önemine değinerek, "Torbalı Belediyesi 10 yıl boyunca CHP’li bir belediye tarafından yönetildi. O dönem Atatürk Mahallesi maalesef çok ihmal edildi, adeta unutuldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan mahalleye yıllarca böyle...