06 / 05 / 2024

torul kalesi

torul kalesi

Gümüşhane'de, Kültür ve Turizm Bakanlığınca tescillenen 16 kaleden Keçikale kafesi ve Kov Kalesinden sonra Canca Kalesi ile kentin en önemli kalelerinden Torul Kalesinin de turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları Manastır Kalesi için devrede!

Trabzon'da 13'üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kale'nin sahibi olan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları bu kez Gümüşhane Torul'da bulunan Manastır Kalesi için harekete geçti. 

Torul Gayrimenkul İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Torul Gayrimenkul İnşaat Anonim Şirketi, Mustafa Yaşar Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 200 bin TL'lik sermaye ile 29 Nisan'da Fatih, Ali Kuşçu Mahallesi, Macar Kardeşler Caddesi'nde kuruldu.

Yoğurtçu kalesi ve çevresi turizme kazandırılacak!

Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı bölgesi Uzunburun mahellesinde bulunan Yoğurtçu Kalesi ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlattı.

Yoğurtçu Kalesi turizme kazandırılacak!

Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı bölgesi Uzunburun mahellesinde bulunan Yoğurtçu Kalesi ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlattı.

Saathane'deki Samsun Kalesi surları için vali devreye girdi!

Saathane Meydanı'nda ortaya çıkan 1192 yılında Danişmentliler tarafından yapıldığı belirtilen Samsun Kalesi'ne ait surlar, Samsun Valisi İbrahim Şahin'i harekete geçirdi. Vali İbrahim Şahin, Müze Müdürlüğünden brifing raporu istedi.

1990 yılında Çatalca'da Bizans kalesi yerle bir edilmiş!

1990 yılında Çaltalca'nın Binkılıç Köyü'nde bir Bizans kalesi dozerlerle yerle bir edilmiş. Çevre düzenlemesi yapılacağı gerekçesiyle yıkılan kalede antika eşyalar ve paraların da yağmalandığı iddia edilmiş.

Prizren Kalesi'nin dış cephesinde çökme meydana geldi!

Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'da bulunduğu sürede kullandığı tarihi Prizren Kalesi'nin dış cephesindeki önemli bir bölüm çöktü. Kale, 700 Bin Dolarlık projeyle geçtiğimiz yıl onarılmaya başlandı..

Prizren Kalesi’nin dış cephesi çöktü!

Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'da bulunduğu sürede kullandığı, kritik bir konuma sahip olan Balkanlar’ın önemli eserlerinden kabul edilen tarihi Prizren Kalesi’nin dış cephesindeki önemli bir bölüm çöktü.

Nevşehir Kalesi ve çevresi dönüşümle turizmi artıracak!

Mescid ve kiliselerin yanı sıra köklü yaşam ünitelerinin tamamını içine alan bir yerleşim konumundaki Nevşehir Kalesi ve çevresinin teknik açıdan donanımlı bir ekip tarafından temizlenmesi çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Siverek Kalesi'nin etrafındaki evler tehlike altında!

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesindeki Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale'nin topraklanma yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyle

Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında!

Siverek Kalesi çevresinde bulunan evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale’nin topraklarının, yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyledi..

Ankara Kalesi hijyenik hale getirildi!

Başkent’in en fazla turist çeken bölgesi olan Ankara Kalesi’nde görsel ve hijyenik temizlik yapıldı. Tarihi kale, duvarlarına sprey boyalarla yazılmış yazılar temizlenerek hijyenik hale getirildi.

Ankara Kalesi'nde temizlik yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin zor koşullar altında Ankara Kalesi’nin ziyaretçilere açık olan kısmında gerçekleştirdiği çalışma sonrasında burçlara yazılan yazılar silindi, uyuşturucu ve alkol bağımlıları tarafından kirletilen gözetleme kuleleri yıkana

torul kalesi Haberi

torul kalesi
Gümüşhane'de, Kültür ve Turizm Bakanlığınca tescillenen 16 kaleden Keçikale kafesi ve Kov Kalesinden sonra Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde bahsettiği Canca Kalesi ile kentin en önemli kalelerinden Torul Kalesinin de turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Gümüşhane İI Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, "Keçrkaie Kalesi ve Kov Kalesı'nden sonra Canca Kalesi ile Torul Kalesi'nin turizme kazandırılması içn çalışma başlattık. Canca MahaBesi'nde bulunan ve Gümüşhane'nin eski yerleşim yeri olan Suleymanıye Mahallesı'nden ulaşılan Canca Kalesı'nin 2 kilometrelik yolunu Kuftur ve Turizm Bakamından savanan 100 bin lira ödenek ile İl Özel İdare Genel Sekreterlinin araç ve personel katkılarıyla yapıldı. Önümüzdeki günlerde asfalt çalışmasını da tamamlayacak" dedi.

Yeni...