09 / 05 / 2024

Tosyalı Senegal fabrikası

Tosyalı Senegal fabrikası

Tosyalı Holding, Senegal’de inşaat demiri üretimi yapacak. Firma, Senegal'de 2 milyar dolarlık yatırımla fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Tosyalı Holding'in İskenderun'daki 2.5 milyar dolarlık tesisinde sona yaklaşıldı!

Tosyalı Holding tarafından İskenderun'da inşa edilen 2,5 milyar dolarlık yassı çelik üretim fabrikasının büyük bölümü tamamlandı.

Doğanlar Yatırım Holding Senegal'de mobilya fabrikası kuracak!

Doğanlar Yatırım Holding, yurt dışında üretime dönük ilk adımı Senegal'den attı. 10 milyon dolar yatırımla Senegal'de mobilya tesisi kurduklarını anlatan Doğanlar Yatırım Holding Başkanı Davut Doğan, yıl sonunda üretime başlayacaklarını söylüyor...

Tosyalı'dan Senegal'e 2 milyar dolarlık fabrika yatırımı!

Tosyalı Holding, Senegal’de inşaat demiri üretimi yapacak. Firma, Senegal'de 2 milyar dolarlık yatırımla fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Tosyalı Holding Senegal'de fabrika kuracak!

Tosyalı Holding, Afrika kıtasında hayata geçireceği yeni demir çelik yatırımı için Senegal hükümeti ile iyi niyet anlaşması imzaladı. Proje ile Senegal'e yapılacak yatırımın ilk fazında kütükten inşaat demiri ve filmaşin üretimi gerçekleştirilecek. 

Tosyalı Holding'in Cezayir'deki fabrikası 24 ayda tamamlanacak!

Tosyalı Holding, Cezayir'deki yatırımı için yeni bir gelişmeye imza attı.Şirket, Pelet Fabrikasının kontratını teknoloji tedarikçisi Sinosteel ile imzaladı. Fabrika 24 ayda tamamlanacak.

DM Yatırım İnşaat Senegal’deki 3 dev projenin temelini attı!

Doğanlar Yatırım Holding ve Miller Holding ortaklığında kurulan DM Yatırım İnşaat’ın Senegal’de inşa edeceği toptancı hali kompleksi, lojistik merkezi ve mobilya fabrikası projelerinin temelleri atıldı.

Tosyalı Holding Oran fabrikasının temeli atıldı!

2013 yılında 500 milyon dolarlık yatırımla Cezayir’de demir-çelik üretimine başlayan Tosyalı Holding, ülkedeki yatırımlarına ara vermeden devam ediyor.

Tosyalı-Toyo Çelik fabrikası 20 ayda tamamlanacak!

Türk-Japon ortaklığıyla Osmaniye’de kurulacak Tosyalı-Toyo Çelik fabrikası 500 milyon dolarlık ithalatın önünü keserek, cari açığa merhem olacak..

Tosyalı Holding Karadağ fabrikasının modernizasyon yatırımı 2016'da tamamlanacak!

Tosyalı Holding, Karadağ’da satın aldığı fabrikada modernizasyon yatırımlarını 2016'da tamamlayacak. Fuat Tosyalı, “Mühendislik çelikleri ürettiğimiz bu fabrikada 2016 yılında 200 bin ton/yıl üretim ve 200 milyon euro ciroya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Tosyalı Holding Cezayir'de demir çelik fabrikası açtı!

Demir-çelik üreticisi Tosyalı Holding, Cezayir'e 750 milyon dolar yatırımla demir çelik fabrikası kurdu...

Tosyalı Holding, Yugoslavya'nın en büyük çelik fabrikasını aldı!

Tosyalı Holding, Mareşal Tito döneminde üretime başlayan eski Yugoslavya'nın en büyük çelik fabrikasını aldı. Fuat Tosyalı, "Tesisi büyütüp, eski güzel günlerine döndüreceğiz" dedi

TMSF, Toprak Lice Yağ ve Yem Fabrikası'nı satıyor!

 Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)  Toprak Lice Yağ ve Yem Fabrikası TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü satışa  çıkaracağını duyurdu...

Bilici Group, Adana'da zeytinyağı fabrikası kuruyor!

Yaklaşık 20 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla tekstil sektörünün önemli kuruluşları arasında yer alan Bilici Group, Adana'da İtalyanlarla ortaklaşa zeytinyağı fabrikası ile salamura tesisleri kurmaya hazırlanıyor

Tosyalı Senegal fabrikası Haberi

Tosyalı Senegal fabrikası

Tosyalı Grubu'nun Cezayir’e yaptığı gibi Senegal’e de demir-çelik yatırımı yapacak. Şirket, ülkede kuracağı 2 milyar dolarlık fabrikayla inşaat demiri üretecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mart 2018 günü DEİK’in Dakar’da düzenlediği “İş Forumu” sonrası Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’yı yanına çağırdı, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile tanıştırdı:

- Fuat Bey, bak Sayın Sall’ın senden istekleri var.

Tosyalı, sordu:

- Buyursunlar efendim, ne istiyorlar?

Sall, yanıtladı:

- Tosyalı Grubu olarak Cezayir’e yaptığınız gibi Senegal’e de demir-çelik yatırımı ile gelmenizi bekliyoruz.

Erdoğan araya girdi:

- Sayın Sall, öncelikle Tosyalı’nın ülkenize yatırım yapması için ne teklif edeceğinizi öğrenmesinde fayda var. Yatırımı çekecek ne tür teşvikleriniz olacak?

Sall, teşvik konusunda kapıyı açık bıraktı:

- Tosyalı’nın ülkemize yatırım yapması için her kolaylığı göstermeye hazırız.

Senegal Cumhurbaşkanı, Tosyalı’nın peşini bırakmadı. Dakar’daki ayaküstü görüşmeden 15-20...