08 / 07 / 2024

TPAO özelleşme

TPAO özelleşme

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Bosphorus Enerji Zirvesi'nde TPAO'nun (Türkiye Petrolleri) özelleştirilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Yıldız, TPAO'nun özelleştirilmesiyle ilgili kanun teklifini hazırladıklarını belirtti...

Çeşme ve Güzelbahçe’deki hazine arazilerinin plan itirazlarına ret! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından özelleştirme kapsamına alınan Çeşme ve Güzelbahçe’deki hazine arazilerinin imar planlarına yapılan itirazlar reddedildi. Böylelikle Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan planlar kesinleşmiş oldu.

Biva Yatırım’dan hem denize sıfır hem tarım alanındaki Çeşme Gücücek Koyu için açıklama geldi: Halka ait kalacak! 

İzmir Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde hayata geçirilecek olan rezidans projesi ile ilgili bir açıklama yapan Biva Yatırım, haberlerde bahsedildiği gibi plajı özelleştirme, kapatma gibi bir niyetleri olmadığını belirtti.

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’deki 12 hektarlık alanın imar planlarını, Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşıdı.

İzmir'deki Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerinin imar planı askıya çıkarıldı!

Mülkiyeti Hazine’ye kayıtlı, İzmir’in Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerindeki kimi parsellerin imar planları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değiştirilerek özelleştirme kapsamına alındı.

Karadeniz gazında sevindiren gelişme! Doğal gazda kapasite artıyor

Doğal gaz üretiminde sevindiren gelişme. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Sakarya Gaz Sahası'ndan günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretildiğini, kapasitenin giderek yükseleceğini ifade etti.

TPAO personel alımında flaş gelişme! TPAO personel alımının olacağı iller resmen belli oldu! İşte başvuru tarihi!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) 450 personel alımı yapacağını duyurmuştu. Ardından TPAO personel alımının olacağı iller resmen belli oldu! Peki TPAO personel alımı başvuruları ne zaman?

Özelleştirilen limanların devir sözleşmeleri uzatılacak!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. Kanun kapsamında bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri sonucunda imzalanan 49 seneden az süreli sözleşme sürelerinin uzatılması öngörülüyor.

Maliye Hazinesi'nin Çeşme arsasına 5.8 milyon TL teklif!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Hazinesi'nin İzmir Çeşme arsasını özelleştiriyor. İhaleye en yüksek teklif 5 milyon 860 bin TL bedelle Körükmez İnşaat Turizm Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.nden geldi.

Çeşme Dalyan'ın imar planı değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'nın belediyeleri devre dışı bırakarak yaptığı imar planı değişikliklerinden sonra Özelleştirme idaresi Başkanlığı da Çeşme 'de bir arazinin imar planını değiştirdi.

Çeşme Dalyan'a yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı' nın belediyeleri devre dışı bırakarak yaptığı imar planı değişikliklerinden sonra Özelleştirme idaresi Başkanlığı da İzmir Çeşme'de bir arazinin imar planını değiştirdi.

TPAO özelleştiriliyor mu?

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Bosphorus Enerji Zirvesi'nde TPAO'nun (Türkiye Petrolleri) özelleştirilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Yıldız, TPAO'nun özelleştirilmesiyle ilgili kanun teklifini hazırladıklarını belirtti...

Kış olimpiyatları ve TPAO özelleşiyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde özelleştirilmesi düşünülen alanları açıkladı.Kısa zaman içinde elektrik üretim santralleri, otoyol ve köprüler, bazı limanlar ve Erzurum Kış Olimpiyatları Tesisleri'ni özelleştirilecek.

Özelleştirme İdaresi, AYM iptaline karşı B planı arıyor!

Anayasa Mahkemesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı' nın Tüpraş, Kuşadası ve Çeşme Limanı özelleştirmeleri ile Eti Alüminyum, SEKA Balıkesir Fabrikası'nın satışına yönelik iptal kararlarının uygulanmasına karar verdi.

TPAO özelleşme Haberi

TPAO özelleşme

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Bosphorus Enerji Zirvesi'nde TPAO'nun (Türkiye Petrolleri) özelleştirilmesiyle ilgili açıklama yaptı.


Yıldız, "TPAO'nun özelleştirilmesiyle ilgili kanun teklifini hazırladık, Bakanlar Kurulu'na gönderiyoruz. Rusya ile gündeme gelen yeni boru hattını gerçekleştirebiliriz ama bu bir transit projesi olmayacak" dedi.


60 YILLIK DEV


TPAO, 1954 yılında, 6327 sayılı kanunla, kamu adına hidrokarbon arama, sondaj, üretim, rafineri ve pazarlama faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kuruldu.


Türkiye'nin yegâne milli petrol şirketi olan TPAO, geçmişte petrol sektörünün pek çok "ilk"lerini gerçekleştirdi. TPAO, yarım asrı aşan yaşamında, PETKİM, TÜPRAŞ, Petrol Ofisi gibi 17 büyük kuruluşu birer ilk olarak Türkiye'ye kazandırdı.


1983 yılına kadar entegre bir petrol şirketi olarak arama, üretim, rafinaj, pazarlama ve taşımacılık gibi petrol sektörünün pek çok alanında faaliyetlerde bulunan TPAO, 1983 yılında yapılan yasal düzenlemeler sonucunda bugün sektöründe...