18 / 05 / 2024

TPAO rezervi

TPAO rezervi

Taner Yıldız, "TPAO’nun sahanın satın alma bedeli olan 175 milyon doları MOL’e ödemesi sonrasında, Baytugan üretim sahasının yüzde 49 hissesinin TPAO’ya devri gerçekleşmiş olacak" dedi...

TPAO duyurdu! TPAO 150 personel alımı yapacak!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından 150 personel alımı yapılacağı duyuruldu. Yapılan duyuru kapsamında hangi kadrolara personel alınacağı ve başvuru genel şartları nelerdir?

O şehirlerdeki arazilere bir bir el konuluyor! Petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandı...

Türkiye'nin birçok ilinde petrol arama çalışmaları sürerken, bir ilimizde açılacak petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandığı açıklandı. Bunun sebebi ise arazi sahipleri ile TPAO'nun anlaşamaması olarak belirtildi.

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası toplam rezervi 32 haftanın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 27 Ekim 2023 haftasında bir önceki haftaya göre 435 milyon dolar artış göstererek, 126 milyar 560 milyon dolara çıkarak, 32 haftanın en yüksek seviyelerine çıktı.

TPAO KPSS 60 puan ile personel alıyor! 49 bin 775 TL maaş verecek! Aman başvuruları kaçırmayın!

TPAO, KPSS 60 puan ile Merkez ve Taşra Teşkilatlarında görevlendirmek amacıyla 68 personel alımı yapıyor. Başvurular bugün başladı. İşte detaylar...

TPAO günlük toplamda günde 5 milyon metreküp gaz üretiyor!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Sakarya Gaz Sahası'nda kapasitenin giderek artırılacağını ifade etti. Bilgin, "Türkiye, bugün itibarıyla Sakarya Gaz Sahası'ndan günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretirken, toplamda ise 5 milyon gaz üretiliyor” dedi.

Karadeniz gazında sevindiren gelişme! Doğal gazda kapasite artıyor

Doğal gaz üretiminde sevindiren gelişme. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Sakarya Gaz Sahası'ndan günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretildiğini, kapasitenin giderek yükseleceğini ifade etti.

Kamu kurumlarındaki yöneticilerin maaşları açıklandı! PTT, İller Bankası, BOTAŞ, TPAO yöneticileri ne kadar maaş alacak?

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yöneticiler ile personellere uygulanacak taban ve tavan ücretlerde değişikliğe gidildi. Böylece kamu kurumlarındaki yöneticilerin maaşları tek tek belli oldu. İşte o rakamlar...

Merkez Bankası’nın net rezervleri iki ayda 21,5 milyar dolar büyüdü!

Başkan değişiminin ardından yeniden rezerv biriktirmeye başlayan Merkez Bankası’nın “net” rezervinde 2 Haziran sonrasındaki on haftada toplam artış 21,5 milyar dolara ulaştı. Banka’nın brüt rezervi 116 milyar 319 milyon dolara ulaştı.

Barclays, Türkiye’nin döviz rezervi artışının devamını bekliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kısa süre önce yayımladığı Türkiye ekonomisine ilişkin yıllık analizden sonra Barclays de gelişmekte olan piyasalar araştırma raporunda, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artışın sürmesini beklendiğini paylaştı.

Merkez Bankası rezervlerinde erime durdu, TL’de hız kazandı!

Banka’nın swaplar dahil net rezervi 6 haftada 18 milyar dolara yakın artış sağladı. Ancak aynı dönemde dolar kuru 6 liradan fazla yükselirken TL, yüzde 23,6 oranında devalüe oldu.

TPAO 3 ilde tam 276 personel alacak! İller ve açık kadrolar belli oldu! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, bünyesinde görevlendirmek için personel alımı yapacak. Yapılan açıklamaya göre, alımların 3 ilde yapılacağı öğrenildi.

ABD, stratejik petrol rezervi için 6 milyon varil daha ham petrol alacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için Ekim ve Kasım'da teslim edilmek üzere yaklaşık 6 milyon varil daha ham petrol alacağını açıkladı.

TPAO rezervi Haberi

TPAO rezervi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile MOL arasındaki hisse alım anlaşmasının Rusya’nın Rekabet Kurulu tarafından onaylandığını belirterek, "TPAO’nun sahanın satın alma bedeli olan 175 milyon doları MOL’e ödemesi sonrasında, Baytugan üretim sahasının yüzde 49 hissesinin TPAO’ya devri gerçekleşmiş olacak" dedi.


Bakan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin milli petrol şirketi TPAO’nun son dönemde artan yurt içindeki çalışmalarının yurt dışında da paralel biçimde devam ettiğini söyledi.


Bu çerçevede, TPAO’nun, Rusya’da da deneyimli bir firma ile birlikte olması gerektiğini düşündüklerini ve 2011 yılında uluslararası yaygın faaliyetleri olan ve TPAO’nun da yakından tanıdığı Macaristan kaynaklı MOL firmasıyla görüşmelere başladıklarını anımsatan Yıldız, şunları kaydetti:


"İlk aşamada, MOL firmasının Volga-Ural bölgesinde bulunan, tamamı kendisine ait olup, operatörlüğünü yaptığı Baytugan üretim...