08 / 05 / 2024

trabzon 2016 otel yatırımları

trabzon 2016 otel yatırımları

Trabzon’da yatak kapasitesini artırmak için otel yatırımları hızlandı. 356 konaklama tesisinde 3 bin 796 oda ve 18 bin 650 yatak kapasitesine sahip Trabzon’da yatak kapasitesini artırma çalışmaları yapılıyor.

TS Grup, Trabzon Yeşilyurt Oteli'ni restore ettirecek!

Trabzon’da 26 Milyonluk yatırımı ile dikkat çeken TS Grup, bir yandan yatırımlarına devam ederken bir taraftan da, şehrin öncelikleri sıralamasında yer alan turizm alanında yeni projelerini hayat geçirmenin planlarını yapıyor.

Trabzon'da 18.2 milyon TL'ye icradan satılık otel!

Trabzon İli, Yomra İlçesi, Kaşüstü Mahallesi, Yalı Mevkii'nde yer alan otel vasıflı gayrimenkul 18 milyon 250 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Trabzon otel yatırımında zirveyi zorluyor!

Bu senenin ilk 10 ayında 48 şehirde 143 yeni otel projesi 2.3 milyar TL’lik teşvik belgesi aldı. Antalya ve İstanbul yine ‘en fazla otel yatırımı yapılan iki il’ olurken, Trabzon 12 otel yatırımı ile adeta zirveyi zorladı.

Trabzon'da Araplara arazi satışı yargıya taşındı!

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde otel ve alışveriş merkezi yapılmak üzere Şehit Üstteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı'nın Arap yatırımcılara satılması yargıya taşındı. Vatandaşlar, arazi satışının iptali istemiyle dava açtı.

Rize'ye yeni 5 yıldızlı otel geliyor!

Rize'de 2016 yılında yıkılan Dedeman Otel'in yerine yapılan yeni otel binasının inşaatı hızla devam ediyor. 5 yıldızlı otelin 2019 yılının Nisan ayında tamamlanması planlanıyor.

Trabzon Boztepe'deki otel imara uygundur!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un Ortahisar ilçesi Boztepe Mahallesi’nde inşası devam eden otel yatırımını değerlendirdi.

2016'da 187 otel yatırımı için teşvik alındı!

Turizm sektöründe yatırımlar yavaşladı. Yaşanan zor sürece rağmen 2016 yılında 42 ilde toplam 187 otel yatırımı için 2 milyar 928 milyon TL yatırım teşviki verildi.

Trabzon Büyükşehir 2016 faaliyet raporu kabul edildi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2016 Yılı Faaliyet Raporu gerçekleşen meclis toplantısında kabul edildi. Toplantıda 2016 faaliyetleri de masaya yatırıldı.

Trabzon Yomra'ya 150 milyon dolarlık otel yatırımı!

Trabzon'un Yomra ilçesinde turizm yatırımları artıyor. 150 milyon dolar maliyetli otel projesinin bölgeye kazandırılması bekleniyor.

Trabzon Beşikdüzü'ne 100 milyon dolarlık mega proje!

Trabzon Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, bölgedeki yatırımları ve projeleri anlattı. Bıçakoğlu, ilçeye 100 milyon dolar değerinde 600 odalı otel, AVM ve rezidans projesinin müjdesini verdi.

Rasim Güntekin: Trabzon'da yatırımcıyı kaçırıyorlar!

Rasim Güntekin, dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz’ın isteği üzerine Trabzon’a otel kurdu. Yeni yatırımlar düşünüyordu. Ama yapılan haksızlık canına tak etti. Şimdi ise “Çok sevdiğim şehrimi terk etme noktasına geldim” diyor…

187 yeni otel geliyor!

Turizmdatabank’ın hazırladığı 2016 Yılı Teşvikli Konaklama Yatırımları Analizi’ne göre sektör; 217 otel projesi için, yaklaşık 1 milyar dolarlık teşvik aldı. Bütçesinin yüzde 46’sı 5 yıldızlı otellere ayrıldı.

Trabzon Büyükşehir'den asfalt rekoru!

2016 yılında 310 kilometre asfalt ve 191 kilometre beton yol yaparak bu alanda Trabzon tarihinin rekorunu kıran Trabzon Büyükşehir Belediyesi, hava şartlarının elverişli olmasını fırsat bilerek yol çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Ibis Otel Bursa ve Ibis Otel Esenyurt'un değerleme raporu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Ibis Otel Bursa ve Ibis Otel Esenyurt'a ait 31 Aralık 2016 tarihli değerleme raporunu yayınladı.

trabzon 2016 otel yatırımları Haberi

trabzon 2016 otel yatırımları

Dağ ve yaylaları, doğal, tarihi güzellikleriyle her mevsim yerli ve yabancı turistlerden rağbet gören Trabzon, artan talebe yanıt vermek için otel yatırımlarına hız verdi. 356 konaklama tesisinde 3 bin 796 oda ve 18 bin 650 yatak kapasitesine sahip Trabzon’da yatak kapasitesini artırma çalışmaları yapılıyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, kenti son yıllarda Arap turistler başta olmak üzere yılda ortalama 3 milyonu aşkın turistin ziyaret ettiğini bildirdi. Artan turist sayısına bağlı olarak altyapı çalışmalarının da hızlandığını ifade eden Hacısalihoğlu, şehri ziyaret eden turist sayısının ilk çeyrekte yüzde 15.7’lik artışla 182 bin 199 olarak gerçekleştiğini anlattı.

İstihdama katkı

Turist sayısındaki artışa bağlı olarak bölgedeki yatak kapasitesini artırmak için de çalışma yaptıklarını belirten Suat Hacısalihoğlu, şöyle devam etti: “Turist sayısındaki...