19 / 05 / 2024

Trabzon Cumhuriyet Savcısı Abdulsamed Barman

Trabzon Cumhuriyet Savcısı Abdulsamed Barman

İskenderpaşa Mahallesi Taşbaşı Yokuşu'ndaki bir inşaat taahhüt ve reklam ajansının yetkilisi Alaş, aynı iş yerinin muhasebecileri Kaya ve kardeşi ile bu kişilerce sigortalı gösterildikleri öne sürülen 70 kişi hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Trump'ın emlak imparatorluğuna yargı kararı: Dolandırıcılık yaptı!

ABD eski Başkanı Donald Trump yargı kararıyla sarsıldı. New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan sivil davada Trump'ın bankaları, sigortacıları ve başkalarını dolandırdığına karar verildi.

Google'a 8 milyon dolarlık dava!

Google , Teksas Başsavcısı Ken Paxton tarafından teknoloji devini Pixel 4 telefonunu tanıtmak için yanlış reklam taktikleri kullanmakla suçlayarak açtığı davayı sonuçlandırmak için 8 milyon dolar ağır bir meblağ ödemeyi kabul etti.

Günlük 80 lira veriliyor! 1 Ocak'tan itibaren geçerli

Ceza muhakemesi sırasında Cumhuriyet savcısı, mahkeme başkanı veya hakim tarafından çağrılan tanıklara, günlük 40 ila 80 liraya kadar ücret verilecek. Karar Resmi Gazete’de yayımlanırken yeni tarife 1 Ocak 2023 itibarıyla yürürlüğe giriyor.

Bakan Nebati'den son dakika açıklaması: Suç duyurusunda bulunduk!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, titizlikle yapılan incelemeler sonucunda vergi kaçakçılığı sebebiyle ilgili kişiler hakkında 2 bin 916 adet vergi suçu raporu düzenlendiğini ve  Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Fiyatları dibi gören hamsi kapış kapış satılıyor! İstanbul ve Ankara Balık Hali 27 Kasım 2022 fiyat listesi...

Balık sezonun başlamasıyla birlikte balık fiyatlarındaki düşüş vatandaşları sevindiriyor. Trabzon'da tezgahları süsleyen hamsinin kilogramı 30-35 TL'den satışa sunuluyor. Peki İstanbul ve Ankara Balık Hali'nde hamsi ne kadar? İşte detaylar...

Trabzon Ortahisar Millet Bahçesi'nin inşaatı tamamlandı!

Trabzon'da bir süredir inşa edilen millet bahçesinin yapımı tamamlandı. Yeni millet bahçesini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım inceledi. 

Trabzon Çömlekçi'de yıkımlar başladı!

Trabzon sakinlerinin uzun süredir beklediği Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde 2. Etap kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkımlar başladı. 

Cumhuriyet tarihinin ilk Süryani Kilisesi'nin inşaatında son durum!

Yeşilköy'deki Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin yapım çalışmaları hızla sürüyor. Kaba inşaatı tamamlanan kilise çalışmalardan sonra Cumhuriyet tarihinin sıfırdan inşa edilen ilk Süryani kilisesi olacak.

Galata Kulesi'nin yıkılan duvarı yeniden örüldü!

İstanbul Büyükeşhir Belediyesi, Galata Kulesi’nde onaylı restorasyon projesi olmadan yapılan hiltili çalışma için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunurken, dün yıkılan duvarın alelacele yeniden örüldüğü belirlendi.

İzmir'de 2 bin 118 Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Kayıt Belgesi iptal edilmiş olmasına rağmen yıkılmayan yapıların sorumluları hakkında işlem yapılacağını ve cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı bildirdi

Arsa almak istedi, 500 bin TL dolandırıldı!

Bir meslektaşını ve katibini dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan eski savcı Tamer C.'nin "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan 6 yıldan 20 yıla kadar hapsi istendi. Cumhuriyet savcısı Gökhan S., yatırım yapmak için arsa almak istedi, Tamer C'ye 500 bin TL verdi, arsayı almayınca mahkemeye başvurdu...

İzmit'te yapılması planlanan liman projesinin ÇED süreci sona erdi!

İzmit Şirintepe ve Cumhuriyet Mahallesi sınırlarında yapılması planlanan liman projesinde ÇED süreci sona erdi. İzmit Belediyesi ve mahallinin itirazları onaylandı...

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'ndan Mansur Yavaş ve Sinan Aygün açıklaması!

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile eski CHP'li Sinan Aygün arasındaki "rüşvet" tartışmasına ilişkin açıklama yaptı....

Trabzon Cumhuriyet Savcısı Abdulsamed Barman Haberi

Trabzon Cumhuriyet Savcısı Abdulsamed Barman

Trabzon'da düzenledikleri sahte belgelerle işe girmeden sigortalı oldukları öne sürülen 70 kişi ile bu kişileri sigortalı gösterdikleri iddia edilen bir reklam ajansının yöneticisi ve 2 muhasebecisi hakkında, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığını (SGK) 146 bin 663 lira zarara uğrattıkları gerekçesiyle 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.


Trabzon Cumhuriyet Savcısı Abdulsamed Barman tarafından Karadeniz Sosyal Güvenlik Merkezi'nin şikayeti üzerine, SGK'nın zarara uğratıldığı iddiasıyla İskenderpaşa Mahallesi Taşbaşı Yokuşu'ndaki bir inşaat taahhüt ve reklam ajansının yetkilisi Hanefi Alaş, aynı iş yerinin muhasebecileri Burhan Kaya ve kardeşi Davut Kaya ile bu kişilerce sigortalı gösterildikleri öne sürülen 70 kişi hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.


Hazırlanan iddianamede, soruşturma çerçevesinde, söz konusu iş yerinde yapılan sigortalı bildirimlerinin gerçek olup olmadığının araştırılması sonucu 2009 ila 2011 yılları arasında...