06 / 05 / 2024

trabzon Esentepe imar sorunu

trabzon Esentepe imar sorunu

Esentepe Mahalle Muhtarı Mustafa Ay vaz'dan mahallenin sorunları ile ilgili bilgiler alan Trabzon (anayurt)Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, muhtarla birlikte mahallede incelemelerde bulundu...

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

Kartal Esentepe Millet Bahçesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Esentepe Mahallesi, Millet Bahçesi ve Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kartal Esentepe imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Kartal İlçesi Esentepe Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Kartal Esentepe'de imar planı bilgilendirmesi yapıldı!

Kartal Belediyesi, Esentepe Mahallesi’nin imar planıyla ilgili üzerine çalışılan güncelleme planlarıyla ilgili mahalle sakinlerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.

Trabzon'da 6 ilçe için imar uyarısı!

Askı süreleri uzatılan imar planlarıyla ilgili vatandaşları uyaran TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, Ortahisar, Akçaabat, Çarşıbaşı, Sürmene, Of ve Şalpazarı ilçelerine ait 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının askıda olduğunu hatırlattı. 

İmar planları askı sürelerinin 1 Mayıs’a çekilmesine tepki!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, koronavirüs nedeniyle 16 Haziran’a kadar uzatılan imar planları askı sürelerinin 1 Mayıs’a çekilmesine tepki gösterdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin imar planları sil baştan!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve mecliste onaylanan imar planları TMMOB ŞPO Trabzon Şubesinin itirazı üzerine iptal edildi. TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzon Ortahisar'daki tarihi binanın imar planı iptal edildi!

Trabzon Ortahisar’da tarihi binanın yanına yapılan restoranın imar planları ve ruhsatı iptal edildi...

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

Ortahisar'ın imar sorunları konuşuldu!

Trabzon'un Ortahisar Belediyesi'nin düzenlediği İmar Çalıştayı gerçekleşti. Çalıştayda imar sorunu ele alındı.

Sultangazi Esentepe ve Cebeci imar planı değişikliği askıda!

Sultangazi İlçesi, Esentepe Cebeci Mahallesi 1031 parsel içeren Rezerv Alanın bir kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Uzungöl'de imar affı krizi!

Trabzon'un Uzungöl ilçesinde 2006 yılında yaptığı bina için yargılanan Hasan Asan, imar affından yararlanmasına rağmen 2 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

trabzon Esentepe imar sorunu Haberi

trabzon Esentepe imar sorunu

Trabzon (anayurt)Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Gümrükçüoğlu, Esentepe Mahallesi'ne yaptığı ziyarette esnafları dolaşarak hayırlı işler temennisinde bulundu. Vatandaşların yakın ilgi gösterdiği Başkan Gümrükçüoğlu, mahalle sakinleri ile çay içip sohbet etti. 

Esentepe Mahalle Muhtarı Mustafa Ay vaz'dan mahallenin sorunları ile ilgili bilgiler alan Gümrükçüoğlu, muhtarla birlikte mahallede incelemelerde bulundu. 

Esentepe Mahallesi'ni de içerisine alan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili vatandaşların sorularına Başkan Gümrükçüoğlu, "TOKİ ile yaptığımız bu önemli 'Kentsel Dönüşüm Projesi'nde fizibilite çalışmaları tamamlandı. Hâlihazu- haritalar çıkarıldı. îmar planı yapıldı. 

Gayrimenkul değerleme çalışmaları bitirildi. Alan üzerinde uygulanacak avan proje tamamlandı. Ada ada yapımı gerçekleştirilecek bu önemli projede anlaşma sağlanan hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 13 milyon TL ödeme yapıldı." şeklinde cevap...