03 / 05 / 2024

Trabzon Evi restorasyon

Trabzon Evi restorasyon

Ortahisar ilçesi Kanuni Parkı’ndaki tarihi Trabzon Evi, Edebiyat Müzesi’ne dönüştürülüyor. Müzede Trabzonlu yazar ve sanatçıların eserleri, kitapları, kullandıkları özel eşyaları, fotoğrafları, kitaplarının ilk baskıları sergilenecek.

Vakıflar'dan Heybeliada'da restorasyon karşılığı kiralık ahşap ev! 

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Heybeliada'da yer alan bahçeli ahşap evi restorasyon ya da onarım karşılığı kiraya verecek. 

Trabzon Tarihi Kundupoğlu Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Trabzon'da sivil mimarinin en eski örneklerinden olan Kundupoğlu Konağı restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Manisa'daki Atatürk Evi restore edilecek!

Manisa Salihli’nin Adala Mahallesi’nde bulunan, Kurtuluş Savaşı’nda önemli kararların alındığı Atatürk Evi’nin restorasyon projesi ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi arasında protokol imzalandı. 

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Trabzon'daki yıkım haberlerinin ardından inanılmaz olay!

Trabzon'da yaylada ev yapmak isteyen, yasak nedeniyle yapamayan Ömer Birinci yıkım endişesi yaşamamak için yaptırdığı 20 metrekarelik ahşap evi kamyon kasasına monte etti. Birinci'nin yöntemi, Kemal Sunal'ın 'Gülen Adam' filmini akıllara getirdi.

Manisa Bakkal Şükrü Evi restore edildi!

Kentteki tarihi dokuyu korumak amacıyla yoğun çaba gösteren Manisa Büyükşehir Belediyesi Alaşehir Bakkal Şükrü Evi’nde yaptığı restorasyon çalışmasını tamamladı.  

Sümela Manastırı 18 Mayıs'ta açılacak!

Trabzon'da restorasyon çalışmaları süren Sümela Manastırı'nın ilk bölümü 18 Mayıs 2019 tarihinde ziyarete açılacak

Trabzon'da şehit ailesinin ev mutluluğu!

Trabzon’un Maçka ilçesinde şehit Jandarma Er Hasan Yiğit’in ailesinin evi, Maçka Belediyesi tarafından yenilendi.

Trabzon'da akılalmaz olay! Doktora gitti, evi yıkıldı!

Trabzon'un Arsin ilçesinde hasta torununu doktora götüren Gülsen Paslı,  geri döndüğünde tek katlı evinin yıkıldığını gördü. Eşyaları enkaz altında kalan kadın, evi anlaşmazlık yaşadığı kardeşlerinin yıktığını iddia etti.

Manisa'daki tarihi Doktor Aristi Evi restore edildi!

Manisa'nın Kula ilçesinde yer alan ve“Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını tamamlandı.

Manisa'daki Dr. Aristi Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon çalışmaları kapsamında “Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını da tamamlıyor.

Trabzon Öğretmen Evi'nin inşaatı tam gaz!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmen Evi'nin inşaatına son sürat devam ediyor.

Çanakkale Atatürk Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Çanakkale Eceabat ilçesinin Bigalı köyünde, 19-25 Nisan arasında karargah amacıyla kullanılan "Atatürk Evi"ndeki restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Trabzon Evi restorasyon Haberi

Trabzon Evi restorasyon

Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün projesi kapsamında Ortahisar ilçesi Kanuni Parkı’ndaki tarihi Trabzon Evi, Edebiyat Müzesi’ne dönüştürülüyor. Müzede Trabzonlu yazar ve sanatçıların eserleri, kitapları, kullandıkları özel eşyaları, fotoğrafları, kitaplarının ilk baskıları sergilenecek.


Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün projesi kapsamında Ortahisar ilçesi Kanuni Parkı’ndaki tarihi Trabzon Evi, Edebiyat Müzesi’ne dönüştürülüyor. Müzede Trabzonlu yazar ve sanatçıların eserleri, kitapları, kullandıkları özel eşyaları, fotoğrafları, kitaplarının ilk baskıları sergilenecek.


Kanuni Parkı’nın içinde daha önce çeşitli amaçlarla kullanılan tarihi Trabzon Evi, Edebiyat Müzesi’ne dönüştürülmek için restore edilmeye başlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan restorasyon çalışmalarının yaklaşık 450 bin liraya mal olması beklenirken, Edebiyat Müzesi’nin 2016’nın yaz ayında bitirilmesi planlanıyor.


Türkiye’de şu anda Adana, Ankara, Diyarbakır, Erzurum,İstanbul, Kütahya’da edebiyat müzeleri bulunuyor. Sanatın her alanında büyük...