02 / 05 / 2024

Trabzon hes

Trabzon hes

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine uzun bir süre önce gelen ve İmar Komisyonuna sevk edilen Dernekpazarı, Vakfıkebir, Maçka ve Hayrat ilçesinde yapılması düşünülen HES'le ilgili karar verildi.

Trabzon Akçaabat Işıklar HES projesi incelendi!

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Düzköy, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerindeki projeleri inceledi. Yavuz, Akçaabat Işıklar (Visera) HES''te incelemelerde bulundu.

Trabzon'daki HES'ler çevreci engele takıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine uzun bir süre önce gelen ve İmar Komisyonuna sevk edilen Dernekpazarı, Vakfıkebir, Maçka ve Hayrat ilçesinde yapılması düşünülen HES'le ilgili karar verildi.

Trabzon Esentepe HES projesi keşifte değişti!

Trabzon'da Çaykara ilçesi Solaklı Vadisine kurulmak istenen Esentepe HES projesinin ÇED Gerekli Değildir kararının iptali için Köknar Köyü sakinlerinin açtığı davada bilirkişi keşfi, perşembe günü gerçekleştirildi.

Trabzon'da HES için keşif yapıldı!

Trabzon Çaykara ilçesi Solaklı Vadisi Ogene Deresi üzerinde bir HES projesi yapılması planlanıyor. Esentepe HES projesi için mahkeme kararıyla keşif yapıldı.

HES tünel inşaatında çığ meydana geldi!

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki bir hidroelektrik santrali inşaatında çığ meydana geldi. İlçedeki Bal Kodu 2 adlı HES inşaatında çığ düştüğünü ve 5 işçinin çığ altında kaldığı yönünde kendilerine ihbar geldiğini bildirdi.

Odaş Elektrik'ten Trabzon Köprübaşı HES açıklaması!

Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş., Trabzon Köprübaşı'nda kurulan 8,2 MW kapasiteli hidroelektrik santrali hakkında açıklama yaptı. Trabzon Köprübaşı HES için 10,4 milyon dolar kredi kullanıldı...

5 HES projesinde acele kamulaştırma kararı!

5 HES projesinde acele kamulaştırma kararı çıktı. Trabzon, Giresun, Artvin ve Ordu'da yapılacak 5 HES projesi için Bakanlar Kurulu, " yurt savunması " diyerek acele kamulaştırma kararı aldı...

Trabzon Köprübaşı HES projesinin ekipmanları yerli şirketlerden sağlanıyor!

ODAŞ Elektrik tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre ODAŞ Elektrik'in yapımına devame ttiği Trabzon Köprübaşı HES projesinin ekipmanları yerli şirketlerden sağlanıyor...

Trabzon'da HES projesi için toplantı düzenlenecek!

Ağasar Enerji Üretim Ltd. Şti. tarafından Trabzon İli, Şalpazarı İlçesinde Ağasar Regülatörü ve HES projesinin yapılması planlanmaktadır. Halkın katılım toplantısı 20 Ağustos 2013 tarihinde gerçekleşecek.

Kırma yıkama eleme tesisi projesi için Trabzon'da toplantı yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Trabzon'da Çamlı Regülatörü ve Hes kırma yıkama eleme tesisi için toplantı düzenleyecek...

Akfen Yağmur HES projesi enerji üretimine başladı!

Akfen HES’in Trabzon Köprübaşı mevkiindeki Yağmur HES projesi üretime başladı

HES'ler için CED raporu hazırlanıyor!

Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon şžube Başkanı Semih Peker, HES'ler için istenen çED raporlarının çoğunun 'ısmarlama' olduğunu, 'kopyalayapıştır' yöntemiyle hazırlandığını söyledi  

Trabzon Atasu Barajı ve HES'de su tutulmaya başlandı

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, içme suyu kaynaklarının sürdürülebilir olması, kaynakların verimli olarak kullanılmasının çok önemli olduğunu söyledi

Trabzon hes Haberi

Trabzon hes

TRABZON Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında dün HES'lerle ilgili önemli bir karar aldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine uzun bir süre önce gelen ve İmar Komisyonuna sevk edilen Dernekpazarı, Vakfıkebir, Maçka ve Hayrat ilçesinde yapılması düşünülen HES'le ilgili karar verildi. 


Trabzon'da dört HES'le ilgili çevrecilerin yargıya başvurması sonrasında mahkeme 'Yürütmeyi durdurma' kararı verdi. Bu karar çerçevesinde komisyonun HES'lerin plan değişikliği ile ilgili talepleri incelenirken yargı kararı da meclise ulaştı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu da HES'lerle ilgili 'Kısmına iade' görüşünü meclise sundu. Başkan vekili Seyfullah Kınalı, "Meclis gündemimizde zaman zaman tartışma konusu olan. 


gündem oluşturan HES'lerle ilgili bir dosya. Büyükşehir Belediyemizin imar komisyonunda dört tane dosya vardı" şeklinde konuştu. 


Büyükşehir Belediyesinin imar komisyonunda, bunların dosyalarını açmak üzereyken yargı kararının geldiğini belirten...