09 / 05 / 2024

trabzon merkez binası kent müzesi mi olacak

trabzon merkez binası kent müzesi mi olacak

Trabzon’daki eski Merkez Bankası binasının Kent Müzesi’ne dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan tarihi bina, Oltan Vakfı’nın maddi katkılarıyla Kent Müzesi’ne dönüştürülüyor.

Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası yapılacak iddiası!

Türk-İş'in genel merkez binasını Atatürk Orman Çiftliği'ne yapmak istediği ortaya çıktı. Peki Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası mı yapılacak? Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili son dakika gelişmesi...

TOKİ Trabzon Merkez 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! Peşinat miktarı sadece yüzde 10!

TOKİ Merkez 2022 projesinde kaç konut yapılacak, TOKİ Merkez projesine nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Trabzon Merkez 2022 sosyal konut projesi...

Enka İnşaat, Yandex Merkez Binası inşaatı için 500 milyon Euro'luk sözleşme imzaladı!

ENKA ve Yandex LLC arasında, Moskova'da yapılacak olan yeni Yandex Merkez Binası'nın inşası için yaklaşık 500 milyon Euro'luk sözleşme imzalandı.

Akdeniz Yatırım Holding merkez binasını satışa çıkardı!

Kamu kurum ve kuruluşlarına özel güvenlik hizmeti sağlayan Akdeniz Güvenlik, yeni unvanıyla Akdeniz Yatırım Holding merkez binasını satışa çıkardı. 

Evergrande Group'un genel merkez binasının satışı iptal!

Evergrande Group'un Hong Kong'daki tarihi genel merkez binasını satın alacak olan devlete ait Yuexiu Property şirketi, anlaşmayı bozdu.

Eski İTO binası 90 santimetre yatınca yıkım başladı! Sıfırdan yapılacak!

İTO'nun eski merkez binası 42 milyon liralık harcamayla “sıfırdan” inşa edilecek. İTO yönetimi tarafından istenen uzman raporunda binanın 90 cm yattığı belirtildi.

Saadet Partisi'nin İskitler'deki yeni binasının tadilatı tamamlandı!

Saadet Partisinin İskitler'deki yeni genel merkez binasının tadilatında sona gelindi. 

Trabzon Merkez için riskli alan kararı kaldırıldı!

Trabzon İli, Merkez İlçe, Gürbulak Beldesi, Güzelyalı Mahallesinde Bulunan Bazı Alanların Riskli Alan İlan Edilmesi hakkında kararın kaldırılmasıyla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Saadet Partisi'nin İskitler’deki binasının inşaatı tamamlanıyor!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve beraberindeki heyet İskitler’de bulunan ve inşaat çalışmalarında sona gelinen yeni genel merkez binasını inceledi.

İFM'de inşa edilen Merkez Binası'nın tasarımı için ikinci ihale!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşa edilecek Merkez Bankası binasının tasarımında değişiklik yapıldı. İlki için düzenlenen mimari yarışmayı Alman HPP firması kazanmıştı. Yeni tasarım ise “davet” usulüyle, Cumhurbaşkanlığı Sarayı mimarı Şefik Birkiye tarafından yapıldı...

TÜRSAB'ın Beşiktaş genel merkez binası 100 milyon TL'ye icradan satışta!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, TÜRSAB'ın Beşiktaş'ta yer alan genel merkez binasını 100 milyon TL'ye icradan satışa çıkardı...

TOKİ 19 ilde 186 iş yeri ile 56 konutu yarın satışa çıkarıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 19 şehirde 186 iş yeri ile 15 ildeki 56 konutu açık artırma yöntemi ile satışa çıkarıyor. Açık artırma yarın saat 11.00'de TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkez binası ve Van Erciş Hükümet Konağı'nda yapılacak.

Türk-İş binasının yapımını AID karşıladı!

Türk-İş’in bugün halen kullandığı genel merkez binasının yapımında harcanan 3.6 milyon liralık bölümünün, 2 milyon lirası ABD’de bir devlet örgütü olan Agency for International (AID) tarafından verildi.

trabzon merkez binası kent müzesi mi olacak Haberi

trabzon merkez binası kent müzesi mi olacak

Kahramanmaraş Caddesi’nde bulunan tarihi Merkez Bankası binasının Kent Müzesi’ne dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon ve inşaat çalışmaları devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan tarihi bina, Oltan Vakfı’nın maddi katkılarıyla Kent Müzesi’ne dönüştürülüyor.


Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin önemli kültür ve sosyal projelerinden biri olan Kent Müzesi ile tarih, uygarlık ve kültür kenti olan Trabzon’da ayrı bir yaşam alanı kazandırılacak.


Yaklaşık 4,5 milyon TL’ye harcayarak müzeyi Trabzon’a kazandıracak olan Oltan Vakfı’na teşekkür eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Kent Müzesi’nin 2015 sonu itibariyle tamamlanacağını kaydetti.


Başkan Gümrükçüoğlu, “Oltan Vakfımız 4,5 milyon TL’lik bir harcama yaparak bir kültür ve sanat şehri olan, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin başkenti konumunda bulunan şehrimize kent müzesi kazandırmış olacak. Kendilerine kentim ve hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Tarihi Merkez Bankası binasının Kent Müzesi’ne...