18 / 05 / 2024

Trabzon Sağlık Turizminde Marka Olma Yolunda ilerliyor

Trabzon Sağlık Turizminde Marka Olma Yolunda ilerliyor

DOKA tarafından desteklenen ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan “Trabzon Sağlık Turizminde Marka Olma Yolunda” başlıklı projenin sözleşmesi imzalanarak, projenin hayata geçirilmesine dair ilk adım atıldı...

Sağlık turizminde 200 milyon doların üstünde anlaşma yapıldı!

İstanbul’da bu yıl ilk defa “1’nci Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, düzenlendi. Türk sağlık sektörüyle beraber Arap ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki sağlık sektörü öncülerini buluşturan fuarda, 15 bine yakın ikili görüşme yapılırken, 200 milyon doların üzerinde anlaşmanın yapıldı.

Sağlık ve kongre turizmine ‘deprem’ darbesi! İstanbul otellerinde doluluk oranları yüzde 30 geriledi!

Kahramanmaraş deprem felaketlerinin ardından ülke genelinde yaşanan deprem korkusu turizm sektörünü de olumsuz etkiliyor. Özellikle sağlık ve kongre turizminde başı çeken İstanbul otellerinde doluluk oranları geçen yıllara göre önemli oranda azaldı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı 3 yeni tıp fakültesi kurulacak!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde İzmir, Trabzon ve Bursa illerinde yeni tıp fakülteleri kurulacak.

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi sağlık turizminde de hizmet verecek!

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi bugün açılacak. Hastane sağlık turizminde de hizmet verecek...

Bursa'da sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar! 

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Sağlık Turizmi’ konulu yuvarlak masa toplantısında Türkiye'nin sağlık turizmi incelendi. Toplantıda hedefin 20 milyar dolar seviyelerine ulaşmak olduğu bildirildi. 

Sağlık turizminden 30 milyar dolar gelecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Sağlık turizminde 2018 gelirimiz 7 milyar dolar. Hedefimiz çok büyük, bu potansiyel 30 milyar dolara kadar çıkabilir'' diye konuştu.

Trabzon, Rize ve Zonguldak'ta kıyıda sağlık tesisleri yapılabilecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile artık Trabzon, Rize ve Zonguldak'ta kıyıda sağlık tesisleri yapılabilecek...

Medicine Hospital Grup sağlık turizminde büyüyecek!

2002 Yılında Güneşli'deki ilk yatırımı yaparak sağlık sektörüne giriş yapan Medicine Hospital Grup sağlık turizminde büyüyecek.

Trabzon'da sağlık külliyesi kurulacak!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Trabzon’da referandum öncesi mesajlar verdi. Akdağ "Trabzon'da 350 bin metre kare kapalı alan olan bir külliye yapacağız. Ve orada yok yok olacak "dedi.

Didim'e sağlık ve tatil merkezi inşa ediliyor!

Sağlık turizminde, özellikle astım hastaları için yeni bir tesis daha hızla yükseliyor. Aydın'ın Didim ilçesinin Akbük beldesinde 35 bin dönümlük bir arazinin üzerine kurulan Hımalaya Sağlık ve Tatil Merkezi hızla ilerliyor.

Şile'de Avrupa'nın en büyük sağlık merkezi açılıyor!

Şile Belediye Başkanı Tabakoğlu, sağlık turizminde atağa geçtiklerini söyledi. 2 aya kadar Avrupa'nın en büyük diyabet merkezinin açılacağını belirten Tabakoğlu, "Bir de geriatri merkezi kurulacak" dedi.

Şile sağlık turizmi merkezi oluyor!

Şile Belediye Başkanı Tabakoğlu, sağlık turizminde atağa geçtiklerini söyledi. 2 aya kadar Avrupa'nın en büyük diyabet merkezinin açılacağını belirten Tabakoğlu, "Ayrıca geriatri merkezi kurulacak" dedi

Türkiye sağlık turizminde merkez oluyor!

TBMM 24. Dönem Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar: Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye tedavi olmak için yüz binlerce insan geliyor. Yeni ve Büyük Türkiye budur" dedi.

Trabzon Sağlık Turizminde Marka Olma Yolunda ilerliyor Haberi

Trabzon Sağlık Turizminde Marka Olma Yolunda ilerliyor


DOKA tarafından desteklenen ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan “Trabzon Sağlık Turizminde Marka Olma Yolunda” başlıklı projenin sözleşmesi imzalanarak, projenin hayata geçirilmesine dair ilk adım atıldı.


DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, sağlık turizminin ülkemiz açısından diğer turizm alanlarından farklı bir noktada olduğunu, geleneksel turizme nazaran katma değerinin ve çarpan etkisinin çok yüksek olduğunu söyledi. DOKA olarak sağlık turizminin önemine her platformda dikkat çektiklerini ve Ajans bünyesinde uzmanlardan oluşan bir “Sağlık Turizmi Çalışma Grubu” kurduklarını dile getiren Kaldırım, “Trabzon, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı sınıflandırmada sağlık turizmi açısından İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Muğla gibi turizmde marka olmuş şehirlerin ardından 2. derecede önem ve potansiyele sahip iller arasında yer almıştır. Ulusal ölçekteki planlar incelendiğinde sağlık turizmine büyük önem atfedildiğini görmekteyiz....