17 / 05 / 2024

Trabzon Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı

Trabzon Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi Belediye Meclisi’nin 4 ay önce AVM ve rezidans inşası için projelendirdiği ilçe merkezindeki Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı’nın satışı, bölge idare mahkemesi tarafından durduruldu.

Benzin fiyatları geçtiğimiz yıla göre 4 kat artmasına rağmen benzin satışlarının neden %57 arttığı ortaya çıktı

Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına üst üste zam gelmesine rağmen Petrol Sanayi Derneği satılan benzin ve motorin miktarını açıkladı.

ABD Sağlık Bakanlığı, göçmen çocuklar için Pentagon'dan arazi talep etti! 

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı, ülkeye Meksika sınırından kaçak olarak gelen göçmen çocukları yerleştirmek için, Savunma Bakanlığından (Pentagon), Teksas'ta iki askeri üste yer tahsis talebinde bulundu. 

Erdal Kurtoğlu Parkı ihalesine 3. kez durdurma kararı verildi!

Trabzon'un Beşikdüzü'ndeki Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı’nın 5 milyon 100 bin liraya Arap şirkete satılmasına Trabzon İdare Mahkemesi 3. kez hayır dedi.

Trabzon'da şehit ailesinin ev mutluluğu!

Trabzon’un Maçka ilçesinde şehit Jandarma Er Hasan Yiğit’in ailesinin evi, Maçka Belediyesi tarafından yenilendi.

Trabzon'daki Erdal Kurtoğlu Parkı Suudilere satıldı!

Trabzon Beşikdüzü'nde önemli kentsel yeşil alanlarından olan Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı'nın 3. kez Suudi şirkete satıldığı öğrenildi.

Beşikdüzü Erdal Kutoğlu Parkı yeniden ihaleye çıktı!

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde Arap bir yatırımcıya satıldığı iddia edilen daha sonra mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilen Şehit Üsteğmen Erdal Kutoğlu Parkın içerisinde bulunduğu alanın satışı için bugün yeniden ihaleye çıktı.

Trabzon Beşikdüzü'nde yıkım krizi!

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi’nde bulunan Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu parkının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması için ilk kepçe vuruldu. Bir grup protesto ederken, yıkım durduruldu.

Trabzon'da vergisini ödemeyenlerin tapularına haciz!

Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından paylaşılan verilere göre, uyarılara rağmen emlak vergisini ödememekte direnen vatandaşların tapularına, tapuda haciz koyuldu.

Trabzon'da Araplara arazi satışı yargıya taşındı!

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde otel ve alışveriş merkezi yapılmak üzere Şehit Üstteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı'nın Arap yatırımcılara satılması yargıya taşındı. Vatandaşlar, arazi satışının iptali istemiyle dava açtı.

Şehit Eren Bülbül'ün ailesine yeni evi teslim edildi!

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde geçen yıl Ağustos ayında, PKK'lı teröristleri ihbar eden ve şehit olan Eren Bülbül'ün ailesi için yaptırılan ev Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından teslim edildi..

Şehit Eren Bülbül'ün ailesine yeni ev!

Trabzon'un Maçka ilçesinde 11 Ağustos'ta bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit düşen Eren Bülbül'ün mezarının yanında ailesi için ev inşa ediliyor.

Trabzon Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı'nda son durum!

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi Belediye Meclisi’nin 4 ay önce AVM ve rezidans inşası için projelendirdiği ilçe merkezindeki Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı’nın satışı, bölge idare mahkemesi tarafından durduruldu.

Ayhan Taflan'dan Trabzon'daki konut fiyatlarına tepki!

Trabzon Emlakçılar Dernek Başkanı ve İnşaatçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Trabzon’da artan konut sayısına rağmen dar gelirlinin hala konut sahibi olamamasına tepki gösterdi.

Trabzon Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı Haberi

Trabzon Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi Belediye Meclisi'nin satış için aldığı karar üzerine STK temsilcilerinin dava açtıkları bölge idare mahkemesi, parkın satışını usulsüz bularak yürütmeyi durdurdu.


Beşikdüzü Belediye Meclisi, 1 Mart 2017 günü yaptığı toplantısında, ilçe merkezinde 1992’de yapılan ve 1994’te Güneydoğu’da şehit düşen Üsteğmen Erdal Kurtoğlu’nun adı verilen park alanının satılmasına karar verildi.



Yaklaşık 10 dönüm alanın satılmasına tepki gösterenler Trabzon Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, bir bölümü Milli Emlak’a ait olan arazinin satışının Devlet İhale Kanunu’na uymadığını ve hukuka aykırı olduğunu belirterek yürütmesini durdurdu.



‘ŞEHİDE SAYGISIZLIK’


Davayı açan Avukat Ozan Karagöz, satış kararıyla park alanına AVM ve rezidans inşası projelendirildiğini belirterek şu bilgiyi verdi: “Çağdaş kentlerde rezidans ve alışveriş merkezlerine kolaylık sağlamak yerine, bunları kent merkezlerinden uzaklaştırma çarelerinin arandığı bir ortamda yabancı sermayeli bir...