29 / 04 / 2024

Trabzon Tabakhane bina yıkımı

Trabzon Tabakhane bina yıkımı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Tabakhane kentsel dönüşüm alanında kamulaştırılan binaların yıkımına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkım çalışmalarına bugün Hacıkasım mevkiinde devam edildi.

Trabzon Tabakhane'de yıkılan bina sayısı 430'a ulaştı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkılan bina sayısı 430’a ulaştı. Tabakhane’de 629 bina sahibi ile anlaşma sağlandı.

Trabzon'da 446 riskli bina bulunuyor!

Sel ve heyelan tehdidi ile karşı karşıya olan Trabzon'da riskli 446 bina bulunuyor. Bölge sakinleri riskli binalardan güvenli yapılara geçeceği günü bekliyor.

Trabzon Köprübaşı'ndaki 3 katlı bina yağış nedeniyle yıkıldı!

Trabzon Köprübaşı'nda dünkü yağışta evden çıkarmak için ikna edemediği kayınpederini kolundan tutarak zorla çıkaran Muazzez Uzunyakup, 3 katlı binanın 5 dakika sonra yıkılması sebebiyle olayın şokunu atlatmaya çalışıyor.

Trabzon Kalesi ve surları yapılaşma nedeniyle tehdit altında!  

Trabzon'da Roma döneminde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında yer alan ve yüksek kaya kitlesi üzerine kurulan Trabzon Kalesi'ne bitişik yapılar yapıldı...

Trabzon'un yaylalarında 8 kaçak bina yıkıldı!

Trabzon Valiliği, Akçaabat ilçesinde bulunan yaylalardaki kaçak olarak inşa edilen 8 binanın yıkıldığını açıkladı.

Trabzon Araklı'daki kaçak bina yıkıldı!

Trabzon'un Araklı sahilinde kıyı kanununa aykırı olarak inşa edilen betonarme bina şikayet edilince Bakanlık yıkım kararı verdi.

Trabzon Araklı'da 13 bina tahliye edildi!

Trabzon'da, 2 kişinin kaybolduğu sel felaketinin yaşandığı Araklı ilçesi Çamlıktepe Mahallesi'nde 11 binanın yıkıldı. Mahallede ağır hasar alan 13 binanın tahliyesine karar verildi.

Tabakhane kentsel dönüşümde tarihi sur ve menfez ortaya çıktı!

Trabzon Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda antik Roma dönemi ile Osmanlı dönemine ait tarihi sur ile menfez ortaya çıktı...

Trabzon’da 4 katlı riskli bina boşaltıldı!

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan 4 katlı bina çatlaklar nedeniyle tedbir amaçlı tahliye edildi.

Trabzon Pazarkapı kentsel dönüşüm alanına alınıyor!

Trabzon’da Zağnos ve Tabakhane Vadileri Kentsel Dönüşüm alanları arasında bulunan Pazarkapı Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamına alındı.

Trabzon'da bina kepçenin üzerine yıkıldı!

Trabzon'nun Çaykara ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında yıkımı gerçekleştirilen bir bina kepçenin üzerine yıkıldı.

Trabzon Tabakhane Köprüsü'nde yıkılma riski!

Trabzon'da kentsel dönüşüm kapsamında su borusunun patlaması sonucu çıkışında çökme meydana gelen ve yıkılma riski buluan Roma dönemine ait Tabakhane Köprüsü'nde incelemeler yapıldı.

Tabakhane dönüşüm projesi için 672 bina kamulaştırıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 672 binanın kamulaştırma işleminin tamamlandığı belirtildi.

Trabzon Tabakhane Vadisi'nde dönüşüm başlıyor!

Trabzon'da hayata geçirilen Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar başlıyor. Proje kapsamında, tünel yapılacak alanda, arkeolojik kazı çalışması başlatıldı.

Trabzon Tabakhane bina yıkımı Haberi

Trabzon Tabakhane bina yıkımı


Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Tabakhane kentsel dönüşüm alanında kamulaştırılan binaların yıkımına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkım çalışmalarına bugün Hacıkasım mevkiinde devam edildi. Son iki haftada gerçekleştirilen çalışmalarla Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan binaların sayısı 533’e yükseldi.


Tabakhane kentsel dönüşümü ile ilgili yaptığı değerlendirmede bölgede kamulaştırma çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çalışmalara aralıksız olarak devam ettiklerini söyledi. Alanda bulunan 670 binadan 654’ün kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Tabakhane kentsel dönüşümü büyük bir alanı kapsayan, yüksek maliyetli dev bir yatırımdır. Alanda kamulaştırma işlemleri henüz tamamlanmamış olan sadece 16 bina kaldı. Kamulaştırılan binaların yıkımını süratle gerçekleştiriyoruz. Son 16 binanın kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasıyla alandaki yıkımlar tamamlanacak ve uygulama projesinin yapımına başlanacaktır. Bölgede uygulanacak olan...