03 / 05 / 2024

trabzon turizm sezonu

trabzon turizm sezonu

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak ’39. Turizm Haftası’ etkinlikleri Arsin ilçesindeki kutlama programıyla başlayacak.Şen, yarın saat 14.00’da Arsin Sahil Parkı’nda turizm sezonu için açılış töreni ve kokteyl düzenleyeceklerini ifade etti.

İsmail Hocaoğlu: Karadeniz'de turizm sezonu erken başladı!

Son yıllarda Rize ve çevresinde çekimleri yapılan "Sevdaluk, Benim İçin Üzülme ve Bizim Hoca" gibi filmlerin ilgi ile izlenmesinin ardından, bu yıl Karadeniz bölgesinde turizm sayısında yüzde 10-15 arasında bir turist artışı bekleniyor...

Müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri güncellendi...

Turizm sezonu boyunca Aspendos, Side, Patara, Hierapolis, Efes ören yerleri gece 00.00'a kadar ziyarete açık olacağı kaydedildi. 

Trabzon Büyükşehir ticaret, turizm ve konut imarlı arsa satacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ortahisar'da ticaret, turizm ve konut alanı imarlı arsa satacak. Arsanın satış ihalesi 12 Ekim 2022 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Trabzon’ da Orta Doğulu turistler şehre 1 milyar dolar kazandırdı!

Trabzonlu esnaf Ahmet Tosun "Arapların Trabzon'u tercih ettiklerini biliyorduk. Ama bu yıl beklediğimizden daha fazla Arap turist yoğunluğu oldu. Çok fazla alışveriş yapıyorlar. Fakat çok şükür, turizm sezonu hareketli geçti. Çok mutluyuz". İşte haberin devamı...

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi tarafından, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi ticari tesisleri yapım karşılığı ve teleferik tesisi 29 sene süreyle işletilmesi ihale edilecek. Tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin TL olarak açıklandı. 

Başaran Trabzon Otelcilik Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Başaran Trabzon Otelcilik Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi Eyüpsultan'da Hüseyin Başaran tarafından açıldı.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

Reges Çeşme Nisan'da açılıyor!

Turizm sezonu yaklaşırken, The Luxury Collection markasının otantik deneyim ve şık atmosfer yaklaşımı doğrultusunda misafirlerine konaklama deneyimi sunan Reges, a Luxury Collection Resort&Spa Çeşme, nisan ayının ortasında sezonu açmaya hazırlanıyor. 

Trabzon Uzungöl'de yıkımlar yeniden başlıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Proje ile çevrede bulunan kaçak yapılar ortadan kaldırılacak.

Trabzon Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla tarihi Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi.

Trabzon’da yabancıya konut satışında rekor!

Turizm değerini her geçen sene yükselten Trabzon’da yabancılara yapılan konut satışları 2018'de rekor seviyeye ulaştı. 

Trabzon'a yeni turizm yatırımları geliyor!

Trabzon'da büyük bir değişim yaşanıyor. Bölge turizmini geliştirmek için Karadeniz Master Planı projesi hazırlanıyor. Proje ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Uzungöl'de 20 yapı yıkılacak!

Ünlü turizm merkezi Trabzon Uzungöl'de  ilk etapta yıkım kararı alındı fakat hukuki sürecin uzamasıyla geciken 20 kadar yapının yıkımı, yaz sezonu öncesi yapılacak. 

trabzon turizm sezonu Haberi

trabzon turizm sezonu

Trabzon’da turizm sezonu bu yıl, Santa Harabeleri ile Türkiye’nin dikkatini çeken bölgenin en büyük Sahil Parkı’na sahip Arsin ilçesinde start alacak. Konuyla ilgili bilgi veren Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Trabzon’da turizm sezonu açılışının yarın Arsin’de gerçekleştirilecek etkinlikler ile başlayacağını belirterek “Trabzon turizmde sadece Türkiye’nin değil dünyanın çekim merkezi şehirleri arasında yer almaktadır. Artan turizm hareketinden en çok nasiplenen şehir olarak Arsin ilçemizin de bu hareketten nasibini alması için azami gayret sarfediyoruz” dedi.

Şen, yarın saat 14.00’da Arsin Sahil Parkı’nda turizm sezonu için açılış töreni ve kokteyl düzenleyeceklerini ifade ederek “Cumartesi günü de Santa Harabeleri’ne halkımızın ve Trabzon bürokrasisinin katılımıyla bir gezi düzenleyeceğiz. Gerek yarın saat 14.00’da gerçekleştirilecek olan Turizm Haftası kutlama etkinliklerine, gerekse de Cumartesi günü Santa Harabeleri’ne...